Ζωηφόρος

Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους Χιλιαστές,

Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος

με εγκυκλίους προφυλάσσουν το ποίμνιο

από τους Χιλιαστές

Τουλάχιστον τρεις Μητροπολίτες εξέδωσαν εγκυκλίους με τις οποίες αποτρέπουν τους πιστούς των επισκοπών τους από την συμμετοχή σε εκδηλώσεις των Χιλιαστών με κοινό θέμα σε όλες τις πόλεις την «επέτειο Θανάτου του Ιησού». Οι χιλιαστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όταν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα συμμετέχουμε στην πρώτη Ακολουθία του Νυμφίου. Μεταφέρουμε τις σχετικές εγκυκλίους των Μητροπολιτών Γλυφάδας Παύλου, Λαρίσης Ιγνατίου και σχετική ανακοίνωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου.

                                                                            ***

Μητρόπολις Γλυφάδας

Αριθμ. Πρωτ. 496

Ἐν Βούλᾳ τῇ 14ῃ Ἀπριλίου 2011

Πρός

Τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Μέ φυλλάδιο πού διανεμήθηκε τίς τελευταῖες ἡμέρες σέ πολλές ἐνορίες τῆς Μητροπόλεώς μας, οἱ Χιλιαστές, πού αὐτοαποκαλοῦνται «Χριστιανοί Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» καλοῦν σέ ἐκδήλωση, γιά τήν «ἐπέτειο τοῦ θανάτου τοῦ Ἰησοῦ», τήν Κυριακή τῶν Βαΐων, μετά τή δύση τοῦ ἡλίου, σέ ἰδιόκτητο κτίριο ἐπί τῆς ὁδοῦ Ἰουστινιανοῦ στή Γλυφάδα.

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Γλυφάδας, φροντίζοντας γιά τήν ὑπεύθυνη ἐνημέρωση τοῦ πιστοῦ λαοῦ τοῦ Θεοῦ, καί στοχεύοντας στήν σωτηρία τῆς ψυχῆς κάθε χριστιανοῦ, ἐπισημαίνει, πώς οἱ Χιλιαστές, ἐπιδιώκουν, γιά μιά ἀκόμη φορά, μέ δόλιο τρόπο, νά παραπλανήσουν τούς ἀνθρώπους, καί νά ἀποκρύψουν, ὅτι ὁ Χριστός μας προσέφερε ἑκούσια τή ζωή Του καί καρφώθηκε πάνω στό Σταυρό, γιά νά νικήσει τόν θάνατο καί νά μᾶς προσφέρει τήν αἰώνια ζωή, μέ τήν Ἀνάστασή Του.

Γιά τό λόγο αὐτό, ὡς Ἐπίσκοπός Σας, παρακαλῶ κάθε χριστιανό πού ἔχει λάβει τό φυλλάδιο, νά τό ἀγνοήσει καί νά προσέλθει στήν Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου, γιά νά προϋπαντήσουμε στούς Ἱερούς Ναούς μας, τόν ἐρχόμενον «ἐπί τό Πάθος τό ἐκούσιον» Θεάνθρωπο Ἰησοῦ Χριστό.

Μέ πατρικές εὐχές γιά κατανυκτική Μεγάλη Ἑβδομάδα καί Εὐφρόσυνη Ἀνάσταση.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

***

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ΙΓΝΑΤΙΟΣ προς τους ευλαβείς Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου για τη συνάθροιση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Αδελφοί μου,

Τις τελευταίες ημέρες οι Χιλιαστές, οι γνωστοί αιρετικοί οι οποίοι θέλουν να ονομάζονται εσχάτως «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά», σε σχετική Ανακοίνωσή τους καλούν τους ανθρώπους τη Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2011, μετά τη δύση του ηλίου, σε μεγάλο Ξενοδοχείο της πόλεώς μας στην «επέτειο Θανάτου του Ιησού».

Εμείς, θέλοντας να διαφυλάξουμε το ποίμνιό μας από τη σκληρή αυτή αιρετική προπαγάνδα,η οποία με τον τρόπο που διαφημίζεται κι απ΄ το χώρο που πραγματοποιείται φαίνεται ότι μπορεί να παρασύρει πολλούς, επειδή έχει το λούστρο της κοσμικότητας και της πολυτέλειας, καλούμε τους πιστούς Χριστιανούς να αποφύγουν πάση θυσία να ευρεθούν σ’ αυτό το χώρο αυτή την ημέρα και ώρα.

Η σωτηρία μας δεν επιτυγχάνεται απλά με τη «θύμηση» ή την «ανάμνηση του θανάτου του Χριστού, αλλά με τη συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Σωτηρίας, που είναι η Θεία Ευχαριστία. Σ’ αυτό προσκαλεί ο ίδιος ο Κύριος να μετέχουν «πάντες» οι πιστοί Χριστιανοί, για να έχουν «ζωήν αιώνιον» και όχι μόνον το υπόλοιπο των 144.000 εκλεκτών, όπως θέλουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά». ΄Οποιος λοιπόν είναι «φίλος» του Χριστού και πιστεύει σ’ Αυτόν, Τον λατρεύει ως «Αληθινό Θεό» και νοιώθει την «ασύγκριτη αγάπη» Του, μετέχοντας στο «Ποτήριον της Ζωής». Απολαμβάνει έτσι τις ευργεσίες της Σταυρικής Θυσίας του Χριστού στη Θεία Κοινωνία, σύμφωνα με τους λόγους Του, «ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει, καγώ εν αυτώ» (Ιωάν. στ΄ 56).

Εμείς μεταλαμβάνουμε του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Κυρίου στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μέσα στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό, και επομένως δεν πρέπει να παρασυρθούμε από προσκλήσεις Αιρετικών και εχθρών της Εκκλησίας μας. Είναι γνωστό ότι οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο το Πάσχα γιορτάζουν όχι «την επέτειο θανάτου του Χριστού», αλλά τον επί του Σταυρού Θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού ως μοναδικά γεγονότα καταλύσεως του θανάτου και ως γεγονός ανυπέρβλητης ομολογίας της θεότητος του Κυρίου, που είναι «ζωής και του θανάτου ο Κυριεύων». 

Παρακαλώ λοιπόν ως πνευματικός πατέρας όλων, να μην πλανηθεί κανείς απ’ τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και πάει σ΄ αυτή τη «συνάθροιση», και μάλιστα αυτή τη μεγάλη ημέρα, την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, την ώρα που οι Εκκλησίες μας θα σημάνουν την έναρξη της Ιεράς Ακολουθίας του Νυμφίου. Ας μην παρασυρθεί κανένας Ορθόδοξος Χριστιανός απ’ αυτή τη μετοχική εταιρεία, η οποία τίποτε δεν έχει να προσφέρη στο βαπτισμένο Χριστιανό, ο οποίος μετέχει στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και γιορτάζει Πάσχα Χριστιανικό, και μάλιστα Ορθόδοξο.

Ευχόμενος πατρικώς Καλή Ανάσταση

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

***

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε ανακοίνωση της αναφέρει : «Επισημαίνουμε αυτό που είναι γνωστό και αποτελεί την άποψη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν ακολουθούν την Ορθόδοξη πίστη και την Πατερική παράδοση της Εκκλησίας μας διότι δεν έχουν ορθή πίστη περί του προσώπου του Χρίστου, της Παναγίας και των Αγίων της Εκκλησίας μας.Επομένως δεν συνιστάται η συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές των τέκνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/04/blog-post_4982.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel