Ζωηφόρος

Σατανισμός – Σατανολατρεία [γενική θεώρηση]

Rate this item
(0 votes)

ΓΕΝΙΚΑ: Ο σατανισμός είναι λατρευτική πίστη που έχει επίκεντρο τον Σατανά, Εωσφόρο, ή Διάβολο, οντότητα που κατά τον Χριστιανισμό, αλλά και τον Ιουδαϊσμό, είναι ο έσχατος αντίπαλος του Θεού ενσαρκώνοντας την αρχή του απόλυτου κακού.

 

Δεν λείπουν λατρείες αρνητικών δυνάμεων στο περιθώριο και άλλων θρησκειών, όμως ο σατανισμός εντοπίζεται στο θρησκευτικό ορίζοντα του ιουδαιοχριστιανισμού, επειδή αποδέχεται κατ' αρχήν το μονοθεϊσμό και τη βιβλική αντίληψη για το διάβολο. Μορφές του Νεοσατανισμού είναι: Ο Aποκρυφιστικός σατανισμός, ο Ορθολογιστικός σατανισμός και ο Εωσφορισμός. Ο ορθολογιστικός σατανισμός θεωρεί τον σατανά ως ένα σύμβολο και στρέφεται εναντίον κάθε είδους αυθεντίας και κάθε είδους υπαγορευμένης συμπεριφοράς από οποιαδήποτε αυθεντία έξω από το ‘‘Εγώ". Ο σατανισμός αυτός δε στρέφεται απλώς εναντίον κάθε γήινης αυθεντίας αλλά και εναντίον του Θεού.

ΛΑΘΗ ΑΓΩΓΗΣ: Εδώ πρέπει να επισημανθούν οι κίνδυνοι που περικλείει μια απολυταρχική, τυραννική στάση των γονέων απέναντι στα παιδιά με θρησκευτικό κάλυμμα, διότι μεταφέρεται στο παιδί η εικόνα του Θεού - τυράννου που “νομιμοποιεί” την απολυταρχική συμπεριφορά του γονιού και αποτελεί την πηγή όλων των καταπιέσεων. Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ο ‘‘Θεός", εναντίον του οποίου στρέφεται ο σατανισμός της διαμαρτυρίας, δεν ταυτίζεται με τον αληθινό Θεό, ο οποίος είναι αγάπη και ελευθερία και που δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα και γι' αυτό το λόγο ο άνθρωπος είναι από τη φύση του αγάπη και ελευθερία. Αυτή είναι μία θετική εικόνα του Θεού, η οποία πρέπει να τονίζεται. Αν η εικόνα αυτή διαστρεβλωθεί, τότε θα κατασκευαστεί ο ψεύτικος εκείνος θεός, τον οποίο μάχεται ο σατανισμός της διαμαρτυρίας.

Ο χριστιανός δε λατρεύει έναν τέτοιο Θεό - τύραννο, αλλά τον Τριαδικό θεό, που είναι κοινωνία προσώπων, δηλαδή αγάπη και απαντά ελεύθερα με την δική του αγάπη στην αγάπη του Θεου. Ο π. Νεκτάριος Τσίλης στο περιοδικό Πειραϊκη Εκκλησία γράφει σχετικά: “Είναι γνωστές οι ευαισθησίες των νέων για πάθος, δύναμη και δόξα, καθώς και οι ανησυχίες τους για κάθε τι το υπερφυσικό και μεταφυσικό. Αυτό ακριβώς, σε συνδυασμό με την απειρία και την αδύνατη προαίρεσή τους εκμεταλλεύεται ο σατανισμός για να αγρεύσει τα ανύποπτα θύματά του”, που νιώθουν την ανάγκη να ανήκουν κάπου, να βιώσουν τη ζεστασιά και αποδοχή που δεν γεύτηκαν μέσα στην οικογένειά τους. Έτσι, κατά τον ίδιο πατέρα, οδηγούνται: “στις νέες θρησκείες, αποκρυφισμό, πνευματισμό, μασονία, Νέα Εποχή, Σαηεντόλοτζι”.

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ, Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ: «Ο Θεός πέθανε! Ζήτω ο Σατανάς». Αυτή είναι η κραυγή της νέας θρησκείας που φέρει το όνομα «Σατανισμός». Έμβλημά της, μια απαίσια μορφή τράγου με το σύμβολο της πεντάλφα, ενώ στο μέτωπό του έχει χαραγμένο τον αριθμό 666. Επικρατεί κυρίως στις ΗΠΑ. Αυτή η θρησκευτική κίνηση, έκανε την εμφάνισή της σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Τα συνθήματά της είναι αποκρουστικά. «Είμαστε κήρυκες του ονόματος του θηρίου 666, που θα κυριαρχήσει στους αιώνες των αιώνων», λένε. Σε τοίχους σπιτιών και ναών γράφουν: «Ο Σατανάς ζει και βασιλεύει», «Ζήτω ο Σατανάς», «Ζήτω η ανομία». Στον σατανισμό αρχηγός είναι ο ίδιος ο Σατανάς. Σατανάς (Εβραϊκά Satan) σημαίνει «αντίδικος, αντίπαλος, εχθρός». Η Καινή Διαθήκη αποκαλεί το Σατανά, άρχοντα των δαιμόνων.

 Αυτός είναι ο βασικός εχθρός του Θεού και του αγαπημένου δημιουργήματος του Θεού, του ανθρώπου. Αλλα ονόματα που του αποδίδονται είναι τα εξής: «Διάβολος, Όφις αρχαίος, Άρχοντας του κόσμου, Πονηρός, Πειράζων, Απολύων, Αβαδδών, Βελλίαλ, Βεελζεβούλ». Είναι αυτός που εξωθεί τους ανθρώπους στην αμαρτία και στην αποστασία από τον Θεό. Στο βιβλίο του Ησαΐα (ιδ΄ 12-15) διαβάζουμε για την πτώση του πρώην Αγγέλου σατανά: «Πώς έπεσες εκ του ουρανού, Εωσφόρε, υιέ της Αυγής!

 Συνετρίφθης κατά γης, συ ο καταπατών τα έθνη! Συ, δε, έλεγες εν τη καρδία σου. ‘‘Θέλω αναβεί εις τον ουρανόν, θέλω υψώσει το θρόνο μου υπεράνω των άστρων του Θεού, και θέλω καθίσει επί το όρος της συνάξεως, προς τα μέρη του βορρά, θέλω αναβεί επί τα ύψη των νεφελών, θέλω είσθαι όμοιος του Υψίστου. Εις τον Άδη όμως θέλεις καταβεί, εις τα βάθη του λάκκου». Για το ρόλο του Σατανά, μπορούμε να διαβάσουμε τα πρώτα δύο κεφάλαια του Ιώβ, στην Παλαιά Διαθήκη. Ο Σατανάς είναι ψευτοποιμένας, σε αντίθεση με τον αληθινό Ποιμένα, τον Ιησού Χριστό. Έργο του σατανά είναι η καταστροφή των ψυχών. Προσπάθησε να, ματαιώσει τον ερχομό του Μεσσία δίχως αποτέλεσμα. Από αρχής επιτέθηκε στην ανθρωπότητα για να τη διαφθείρει και να μην έρθει το ο Ιησούς (Πρ. ιγ΄ 23). Αυτό φαίνεται στην σαρκική επαφή των δαιμόνων με τις γυναίκες των ανθρώπων (Γέν. στ΄ 1-4, Ιούδ. 6,8) όπου προσπάθησε ο σατανάς να δημιουργήσει μια γενιά δαιμονικών ανθρώπων για να αποκλείσει μέσω της διεφθαρμένης αυτής γενιάς τη γέννηση του Ιησού Χριστού, με συνέπεια τον κατακλυσμό και τη σωτηρία του Νώε και της οικογένειάς του. Αυτόν τον αρχιδαίμονα λατρεύουν οι Σατανιστές.

Η Σατανολατρεία ξεκίνησε από αρχαιοτάτων χρόνων και εξακολουθεί στις ημέρες μας. Οι πιστοί του Σατανά προπαγανδίζουν το κήρυγμα του Σατανά με τρία κυρίως μέσα: Τη φιλολογία, τη Σατανική μουσική και την αποκρυφιστική λατρεία. Στο πρώτο περιγράφουν το Σατανά και τα έργα του σε βιβλία με γνωστότερο τη «Σατανική Βίβλο» και τη συνοδεύουσα «Σατανική Τελετουργία». Τα “έργα” αυτά τα έγραψε ο Anton LaVey, «αρχιερέας» του σατανισμού. Η σατανιστική μουσική, σε ρυθμό «σκληρού ροκ», συνοδεύεται συχνά από σεξουαλικά εκθέματα, γυμνισμό και κάθε λογής όργια! Οι οπαδοί του έχουν βαμμένα πρόσωπα και τατουάζ στο σώμα τους που γράφουν «Χαίρε Σατανά» και άλλα παρόμοια. Στο τρίτο μέσο έχουν αποκρουστικές εκδηλώσεις “λατρείας”. Η διαβολική τους ενασχόληση είναι κοιμητήρια, φέρετρα, καθώς και οι δολοφονίες, διότι το κέντρο του «ευαγγελίου» τους, είναι ο θάνατος.

 Ο μυημένος, σε κάποιες “σέχτες” τους, πρέπει να κλειστεί για λίγο σε φέρετρο με νεκρό σώμα. Σκοπός του σατανισμού είναι η ματαίωση και καταστροφή της αλήθειας του Θεού. Η Αγία Γραφή τους ενοχλεί αφάνταστα. Εύκολα, μπορεί κάποιος να μπλεχτεί σ’ αυτή τη σατανική παγίδα. Μπορεί όμως να ξεφύγει κάποτε; «Δύο τρόποι απαγκίστρωσης υπάρχουν: Το ψυχιατρείο και ο θάνατος. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Φραντζίσκο, που παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα του σατανισμού. Και όμως, υπάρχει ένας και μόνος τρόπος. Είναι ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος ελευθερωτής. Αυτός μπορεί να λυτρώσει τον άνθρωπο από τα σατανικά δίχτυα. Ο μετανοημένος σατανιστής, αρκεί να δεχτεί τον Ιησού Χριστό να τον επικαλεστεί στη ζωή του και να περιμένει την επέμβαση. Ο ίδιος ο Κύριος το είπε: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθ. ια΄ 28). Και αλλού βεβαιώνει: «Γνωρίστε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» και η Αλήθεια είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός.

Ο Κύριος ονόμασε το Σατανά «ανθρωποκτόνο», διότι τα έργα του είναι δολοφονία, μίσος, απάτη, ανομία. Σαν πηγή του θανάτου και κάθε μορφής κακού, ρίχνει την ψυχή σε πνευματικό σκοτάδι. Είναι ένα θηρίο. O διάβολος δεν έχει καμία εξουσία πάνω στον άνθρωπο χωρίς την άδεια τού Θεού και τη δική μας Θέληση. Ο Θεός τού επιτρέπει να μάς πειράζει, σεβόμενος τη δική μας ελευθερία, και θέλει μόνοι μας να διαλέξουμε ή το δρόμο τής ζωής ή το δρόμο της καταστροφής μέσω της απομάκρυνσης από το Θεό.

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου

Δασκάλου – συγγραφέα

πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9618.html

 

Login to post comments

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel