Ζωηφόρος

Το λένε και οι Κροάτες!

Κροατικά ΜΜΕ: "Οι ΗΠΑ θέλουν την «Μεγάλη Αλβανία»"

 

Η ιδέα της δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι ένα αμερικανικό σχέδιο το οποίο υλοποιείται σιγά - σιγά χρησιμοποιώντας στρατιωτικά και διπλωματικά μέσα, γράφει η κροατική εφημερίδα "Slobodna Dalmacija".

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται εδώ και πολλά χρόνια μέσω διπλωματικών και στρατιωτικών μέσων. Υπάρχει  ένα συνεχόμενο ιστορικό της εμπλοκής των ΗΠΑ στην περιοχή και όταν αναφερόμαστε στο έργο αυτό, θα πρέπει να ενθυμηθούμε μερικά βασικά στοιχεία. Πρόκειται για τον αμερικανικό- νατοϊκό βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 και την ανάπτυξη στο Κοσσυφοπέδιο από το ΝΑΤΟ δύναμης 50 χιλιάδων ένοπλων στρατιωτών», αναφέρει η εφημερίδα.

«Σε αυτά προστίθεται και η Συμφωνία της Οχρίδας και βάσει αμερικανικού σχεδίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία των πολιτικών μεταρρυθμίσεων μέσω συνταγματικών αλλαγών και της υιοθέτησης μιας σειράς νόμων που παρέχουν σημαντικά μεγαλύτερα δικαιώματα στους Αλβανούς της ΠΓΔΜ», αναφέρει η "Slobodna Dalmacija".

Τρίτο βασικό στοιχείο, σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου, αποδυναμώνοντας τη Σερβία, η οποία βρίσκεται σε αποσύνθεση και έτσι δημιουργείται περιφερειακή ισορροπία» καταλήγει η ιστοσελίδα aftonomi.gr.

πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%C2%AB%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%C2%BB

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel