Ζωηφόρος

«Αλβανικοί τόποι» η Θεσπρωτία κατά το αλβανικό κανάλι Top Channel,

«Αλβανικοί τόποι» η Θεσπρωτία

κατά το αλβανικό κανάλι Top Channel

Και ενώ στην Ελλάδα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί επιπλήττουν τους δημοσιογράφους όταν αναφέρουν την Βόρειο Ήπειρο, στην Αλβανία σωβινισμός, η διαστρέβλωση της αλήθειας και η «βάφτιση» των Αλβανών μεταναστών και λαθρομεταναστών που ζούν στην Ελλάδα ως αλβανική μειονότητα, φαίνεται να αποτελεί το αγαπημένο θέμα μερίδας δημοσιογράφων.

Πιο συγκεκριμένα στην τηλεοπτική εκπομπή Sqip που παρουσιάστηκε στις 7 Μαρτίου 2011 από το αλβανικό κανάλι Τop Channel, παρουσιάστηκε το αγαπημένο θέμα των Αλβανών εθνικιστών το οποίο φαίνεται να μην ενοχλεί την αλβανική κυβέρνηση.

Πρόκειται για το ζήτημα των  «αλβανικών εδαφών» της Τσαμουριάς δηλαδή των περιοχών του ελληνικού Νομού Θεσπρωτίας. Πιο αναλυτικά η παρουσιάστρια της εκπομπής Ροντίνα Τζούγκα, κατάγραψε με "κρυφή κάμερα" (γιατί άραγε ποιος την κυνηγούσε;) στη Θεσπρωτία, έναν δήθεν ντόπιο αλβανό ταξιτζή που την ξεναγούσε στην Τσαμουριά όπως ονόμαζε την περιοχή.

Η Αλβανίδα δημοσιογράφος περιγράφει στην περιήγηση της τους «αλβανικούς τόπους» ενώ έλαβε συνεντεύξεις από «καταπιεσμένους» τσάμηδες της Θεσπρωτίας, οι οποίοι όπως φαίνεται όμως ήταν απλοί αλβανοί λαθρομετανάστες.

Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στη γειτονική χώρα που όπως ο πρωθυπουργός της δηλώνει επιδιώκει να γίνει μέλος της ΕΕ. 

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18207&Itemid=158 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel