Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και τώρα η......Μεγάλη Αλβανία, του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Και τώρα η......Μεγάλη Αλβανία

Των οικιών ημών ....καιομένων!

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη

Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

κ. Αμβροσίου

Ολόγυρά μας οι "καλοί" γείτονές μας τροχίζουν τά μαχαίρια τους για να κόψουν ο καθένας τό δικό του μερίδιο από την γλυκειά μας Πατρίδα, κι εμείς έχουμε εγκλωβισθή στο οικονομικό πρόβλημα, στο οποίο φαίνεται να έχουμε παγιδευθή! Δεν αντιλέγω. Το οικονομικό πρόβλημα είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε κολλήσει σ' αυτό και να διαφεύγουν της προσοχής μας τα εθνικά μας ζητήματα.

Στο πρόβλημα της οικονομίας η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παραπαίει. Κάνει ένα βήμα εμπρός και τρία πίσω. Οι Υπουργοί της διαφωνούν δημόσια. Η εικόνα της Χώρας μας είναι τραγική!

Στο πρόβλημα της οικονομίας οι κκ Βουλευτές ευλογούν τα .....γένεια τους, δηλ΄το πορτοφόλι τους. Ενώ παίρνουν γύρω στις 8.000 € μισθό, ενώ έχουν πρόσθετες αμοιβές για τη συμμετοχή τους σε Επιτροπές κλπ., ενώ έχουν δωρεάν αυτοκίνητο, κομπιούτερ, κινητό τηλέφωνο, τηλεφωνικούς λογαριασμούς, ταχυδρομικά τέλη, αεροπορικά εισιτήρια, προσωπική ασφάλεια από αστυνομικούς, γραμματειακή υποστήριξη με απόσπαση δύο, τριών ή και τεσσάρων υπαλλήλων στο Γραφείο τους, ενώ διατηρούν το δικαίωμα να ασκούν και το ελεύθερο επάγγελμά τους και άρα να πραγματοποιούν πρόσθετα έσοδα, ενώ τα εισοδήματά τους φορολογούνται με ειδικό τρόπο, δηλ. απαλλακτικό, εδέχθησαν να συμβάλουν στην ανόρθωση της οικονομίας πληρώνοντας φόρο .......... που φθάνει στο αστρονομικό ύψος των ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ (300) ! 'Ετσι τουλάχιστον έγραψαν οι εφημερίδες. (Κι εγώ λοιπόν άθελά μου παγιδεύθηκα σήμερα γράφοντας τόσα πολλά για την οικονομία..)

Στο πρόβλημα της οικονομίας και τα ΜΜΕ έχουν παγιδεύσει τον ελληνικό πληθυσμό. Γίνεται τό "σώσε" στα δελτία ειδήσεων, στα παράθυρα, στις συνεντεύξεις....Από το πρωΐ μέχρι τό βράδυ όλοι καί όλα για την ανοικονόμητη οικονομία μας ομιλούν.

Παρά ταύτα την ίδια ώρα τρέχουν παράλληλα καί μερικά καυτά εθνικά προβλήματα. Γι' αυτά κανείς δεν ανησυχεί. Κανείς δέν συζητεί! Κανείς δέν ενημερώνει την ελληνική κοινή γνωμη! Όλα αυτά μου θυμίζουν τό αρχαίο ρητό: "των οικιών ημών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε!" δηλ. ενώ καίγονται τά σπίτια σας, εσείς τραγουδάτε, γλεντάτε! " Δεν βαρυέσαι, ας καεί το σύμπαν! Τι με νοιάζει εμένα;" Αυτός δεν είναι ο Έλληνας σήμερα;

Αν λοιπόν κάποιοι θέλουν να μοιρασθούν μαζί μας την αγωνία μας, ας προχωρήσουν παρακάτω την ανάγνωση.

Υπενθυμίζουμε το πρόβλημα της απαράδεκτης απονομής της ελληνικής ιθαγένειας στούς αλλοδαπούς μετανάστες. Με τον τρόπο αυτό εμείς οι γηγενείς σε λίγα χρόνια θα καταστούμε ξένοι στον τόπο μας! Πουλάμε την εθνική μας κυριαρχία στο όνομα μιάς πολιτικής σκοπιμότητος. Οι Πολιτικοί μας, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την εκλογική τους βάση, πωλούν την εθνική μας κυριαρχία! Κι εμείς κοιμώμαστε αμέριμνοι!

Υπενθυμίζουμε την άλωση της Κυβερνητικής Μηχανής από ακατάλληλα πρόσωπα, όπως είναι η κα Δραγώνα σήμερα, η κα Ρεπούση χθές, ο κ. Βαλλιανάτος, Πρόεδρος των ομοφυλοφύλων προχθές κ.ού.κ. Ματαίως πρόσωπα αξίας, όπως ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, διαμαρτύρονται ηχηρώς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου! Τα ΜΜΕ τον αγνοούν, τον απορρίπτουν! Σε λίγο θα τον αποκαλέσουν και "εθνικιστή" ή τρελλό ή κάτι παρόμοιο, για νά τον αποδυναμώσουν! "Πάει κι αυτός τάχασε", θά λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις! Έλληνες και συνέλληνες αδελφοί μου, με σταθερά βήματα εξυφαίνεται ένα σχέδιο συνωμοσίας στα ίχνη των οδηγιών Κίζινγκερ κι εσείς κοιμάσθε! Κομάσθε, δυστυχώς, όχι μόνον εσείς, αλλά σχεδόν καί όλοι εμείς οι πνευματικοί σας Ταγοί! Η πορουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν αποτελεί διάψευση των ισχυρισμών μου, όπως πολλοί θα σπεύσουν να υποστηρίξουν. Επιβεβαίωση είναι μάλλον, παρά διάψευση.

Στη Θράκη οι Μουσουλμάνοι Έλληνες μεταλλάσσονται και γίνονται φανατικοί Τούρκοι πολίτες! Η Ελληνίδα δασκάλα μας κα Νικοπούλου προπηλακίζεται! Ουδείς όμως εκ των επισήμων συμπαρίσται στην ηρωϊκή αυτή Μορφή. Μια Μορφή, η οποία, κατά την ταπεινή μας γνώμη μας, εξισώνεται με την αλησμόνητη "Κυρά της Ρώ"! Αυτήν λοιπόν την Μεγάλη Μορφή τα ΜΜΕ την αγνοούν! Παρασιωπούν και επικαλύπτουν το γεγονός της συχνής πιά κακοποιήσεώς της από τους Μουσουλμάνους της Θράκης!

Και τώρα ας έλθουμε στο "ψητό". Το κρατίδιο των Σκοπίων, το οποίον είναι μόρφωμα και όχι Κράτος, είναι όπως ο καρκίνος στο ανθρώπινο σώμα, κάθε ημέρα σταθεροποιείται όλο και πιό πολύ, στη διεθνή Κοινότητα.

Σήμερα, λοιπόν, σας παρουσιάζω μια άλλη ιστορία. Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (!!!!) τροχίζει την μάχαιρα για να κόψει και αυτή ένα κομμάτι από την Ελλαδίτσα μας. Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και ....βάλε , κατά τους Αλβανούς, είναι .....Αλβανικά εδάφη!

Προσυπογράφω εκθύμως το προχθεσινό άρθρο της υπερόχου αυτής Ελληνίδος, της κας Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου, στην ΕΣΤΙΑ της Πέμπτης 14ης Ιανουαρίου ε.έ. με τίτλο "Έχω θυμώσει! Εσείς; Δεν ανέχομαι να μιλούν τόσο απαξιωτικά για τη χώρα μου στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και του κόσμου όλου. Κοιτάζω την Ακρόπολη, φέρνω στο νού μου τους Δελφούς και την Επίδαυρο, ... σκέπτομαι τόν Όμηρο τον Σοφοκλή, τον Ευριπίδη.....και νοιώθω απέραντη ντροπή απέναντι σε τόσο λαμπρό παρελθόν, όταν οι απόγονοι εκείνων των ημιθέων, που δόξασαν την Ελλάδα, που δίδαξαν τι εστί πολιτισμός, που έθεσαν τα θεμέλια της Δημοκρατίας, λοιδορούνατι σήμερα από τον κάθε Βέλγο, Ολλανδό ή Πορτογάλο υπάλληλο των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στις Βρυξέλλες!"

Λοιπόν, αγαπητοί μου. Κι' εγώ έχω θυμώσει! Εσείς; Μήπως ανήκετε στούς .....κοιμισμένους;

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Αίγιον, Σάββατον 16 Ιανουαρίου 2010

*********

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

"«Βλέπουν» Μεγάλη Αλβανία μέχρι την... Πρέβεζα!"

«Αλβανικά εθνικά εδάφη» τα Ιωάννινα, η Ηγουμενίτσα, η Άρτα και η Πρέβεζα

… «Αλβανοί» ο Μάρκος Μπότσαρης και ο Πύρρος Δήμας.

Αυτά και άλλα πολλά … «ανέκδοτα» περιλαμβάνει η νέα έκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ακαδημία Επιστημών των Τιράνων, με κρατική χρηματοδότηση. Πρόκειται για τη «βελτιωμένη» επανέκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που... είχε κυκλοφορήσει το 1985 επί καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Στη νέα έκδοση, αφαιρέθηκαν τα «φιλοχοτζικά» λήμματα τα οποία αντικαταστάθηκαν με αναφορές που τονώνουν το αλβανικό εθνικό μεγαλείο, όπως η «απελευθέρωση» του Κοσσυφοπεδίου κλπ. Στην εισαγωγή υπογραμμίζεται πως το συγκεκριμένο λεξικό είναι «εθνικού χαρακτήρα» και το περιεχόμενό του «αφορά το αλβανικό έθνος και την πατρίδα του».

«ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ» Η Β.Δ ΕΛΛΑΔΑ

Για την Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, τη πνευματική και επιστημονική «ελίτ» της χώρας ουσιαστικά, η περιοχή της Ηπείρου, θεωρείται «αλβανικό εθνικό έδαφος», το οποίο κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα το 1912 – 1913. «Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά» γράφει συγκεκριμένα το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, που «βλέπει» Τσάμηδες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. «Η Τσαμουριά είναι μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική περιοχή στο νοτιότερο τμήμα των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς» αναφέρει συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» που υπέστησαν οι Τσάμηδες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από τις ελληνικές αρχές, που τους εκδίωξαν από την περιοχή. «ΑΛΒΑΝΙΔΑ»

ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Για την αλβανική «πνευματική» ελίτ, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα, ήταν … Αλβανίδα, αφού τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.α) χαρακτηρίζονται ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό.Ακόμη και ο Σουλιώτης Μάρκος Μπότσαρης, κορυφαία μορφή της ελληνικής επανάστασης του 1821, παρουσιάζεται ως … «Marko Boçari». Αλβανός μισθοφόρος, που απλά … πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων.

Ως «αλβανική» προσωπικότητα, υπάρχει καταχωρημένος και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική καταγωγή του.

«ΕΠΟΙΚΟΙ» ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, στο νότιο τμήμα της χώρας, θεωρούνται «έποικοι» στην περιοχή, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, αφού σύμφωνα με τους συντάκτες του Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού «βρέθηκαν εκεί για να … εργαστούν στα τσιφλίκια των μπέηδων».

«Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα πολιτιστικά, δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, καθώς και της συμβολής της στην αλβανική κοινωνία» λέει στο nenanews.eu ο κ. Κώστας Μπάρκας, πρώην βουλευτής της «Ομόνοιας» και πρόεδρος του ομογενειακού συλλόγου «Προωθώντας την ταυτότητα μας».

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ»

Η Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, θεωρείται το πιο σημαντικό επιστημονικό ίδρυμα της Αλβανίας. Οι δράσεις της κινούνται με μοναδικό στόχο την προώθηση επίλυσης του «αλβανικού εθνικού ζητήματος», με ένωση όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια.Εκτός από το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, σημαντικότερο έργο της Ακαδημίας θεωρείται η έκδοση του βιβλίου : «Πλατφόρμα για την επίλυση του Αλβανικού Ζητήματος» το 2000 σε αλβανικά και αγγλικά. «Το έργο χαρακτηρίζεται από έντονο αλυτρωτισμό, αφού υποστηρίζεται με φανατισμό η «ένωση όλων των Αλβανών σε ένα εθνικό κράτος». Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «το σύνολο του Κοσσυφοπεδίου, τα δυτικά Σκόπια με την πρωτεύουσα της χώρας», ενώ τα όρια του «ιστορικά εθνικού αλβανικού χώρου» απλώνονται πολύ πέρα από τις κατοικούμενες από Αλβανούς περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για να περιλάβουν την «μείζονα Τσαμουριά» μέχρι την Πρέβεζα, την Καστοριά και τη Φλώρινα» λέει στο nenanews.eu ο κ.Φάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Πρόσφατα στα γειτονικά Σκόπια, απειλήθηκε νέα εμφύλια σύρραξη ανάμεσα σε Σλάβους και Αλβανούς της χώρας, λόγω της Εγκυκλοπαίδειας που εξέδωσε η εκεί Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, με «αμφιλεγόμενες» αναφορές στην αλβανική μειονότητα, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις.Τελικά η σκοπιανή Ακαδημία, αποφάσισε να προχωρήσει στην αναθεώρηση όλων των επίμαχων αναφορών, που από τους Αλβανούς, τόσο στα Σκόπα, όσο στη Πρίστινα και στα Τίρανα, θεωρήθηκαν ως «υποτιμητικές» για τους ίδιους. «Είναι ειρωνικό από τη μία οι Αλβανοί να ζητούν από τους Σκοπιανούς να αφαιρεθούν από την Εγκυκλοπαίδεια τους τα όσα οι ίδιοι θεωρούν προσβλητικά για το έθνος τους και την Αλβανία και την ίδια στιγμή μέσω της δικής τους Ακαδημίας, να προχωρούν στην έκδοση ενός επίσημου Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, με αναφορές που προσβάλλουν την Ελλάδα και την ελληνική μειονότητα και σίγουρα δε συνάδουν με το καλό πνεύμα συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες» επεσήμανε από την πλευρά του στο nenanews.eu ο κ.Βασίλης Μπολάνος πρόεδρος της «Ομόνοιας» του κόμματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι δύο πρώτοι τόμοι του επίμαχου Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, τυπώθηκαν το 2008 στα Τίρανα, κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα στα αλβανικά βιβλιοπωλεία. Οι υπόλοιποι τόμοι, αναμένεται να εκδοθούν, μέχρι το τέλος του 2010.

βλ. nenanews.eu"

πηγή: http://mkka.blogspot.com/

Zoiforos.GR

Τελευταία άρθρα από τον/την Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR