Logo
Print this page

«Αλβανία» και Ήπειρος, του Στρατή Χριστοδούλου,

«Αλβανία» και Ήπειρος

 του Στρατή Χριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε στην Λεσβιακή εφημερίδα «Δημοκράτης 4-3-2008

Οι προκλητικές και διεκδικητικές σε βάρος της Ελλάδας προσπάθειες, καθώς και οι προπαγανδιστικές αλλοιώσεις της ιστορικής αλήθειας που επιχειρούν Αλβανικοί εθνικιστικοί κύκλοι, έρχονται σε αντίθεση με επιστημονικές έρευνες που από ανθρωπολογικής απόψεως υποστηρίζουν ότι το 80% των Αλβανών είναι φυλετικά Ελληνικής καταγωγής και ότι σε ποσοστό 85% η λεγόμενη Αλβανική γλώσσα έχει σε χρήση καθημερινές λέξεις καθαρά Ελληνικές, αποδεικνύοντας ότι η Αλβανία είναι Ελληνική πανάρχαια γη που αφελληνίσθηκε τεχνηέντως!

 Ιστορικά, η επικράτεια της Ιλλυρίας περιελάμβανε τη σημερινή Αλβανία και την τέως Γιουγκοσλαβία. Οι Ιλλυριοί ήταν συγγενικό προς τους Έλληνες φύλο αποκομμένοι απ` τον υπόλοιπο κορμό των αρχαίων Ελλήνων και η γλώσσα τους εξελίχθηκε διαφορετικά λόγω της μεταβολής που υφίστανται από τόπο σε τόπο οι λέξεις. Αρχαιολογικά ευρήματα στη σημερινή Κροατία και στις ακτές της Δαλματίας απέδειξαν την ελληνικότητα της Ιλλυρίας. Ανασκαφές στο χώρο της Ηπείρου επιβεβαίωσαν ότι όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κατά την προϊστορική περίοδο, είχαν εγκατασταθεί τα ίδια πρωτοελληνικά φύλλα απ’ όπου προήλθε το Ελληνικό φύλο των Ηπειρωτών που η γλώσσα, η γραφή, το πλήθος Ελληνικών τοπωνυμιών-ανθρωπονυμιών καταδεικνύει την Ελληνικότητά τους. Κατά τους ιστορικούς, την Ήπειρο κατοικούσαν 11 Ελληνικά φύλλα που από το 375 π.χ. δημιούργησαν τη Συμμαχία των Ηπειρωτών με κοινή συνείδηση με τους Έλληνες του υπόλοιπου χώρου. Η Ήπειρος υπήρξε κοιτίδα του Ελληνισμού, πατρίδα ηρώων, διδασκάλων, μεγάλων εθνικών ευεργετών που έδωσε στον γεωγραφικό Ελληνικό χώρο το όνομα Ελλάς.

Κατά την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, η Ήπειρος συγκλονίσθηκε από μεγάλες επιδρομές βαρβάρων που εισβάλουν στην Ελλάδα και καταστρέφουν κάθε τι το Ελληνικό. Επί Βυζαντινής αυτοκρατορίας σπέρνουν τον τρόμο και την καταστροφή, Τεύτονες, στίφη Αττίλα, Βάνδαλοι, Οστρογότθοι, Λομβαρδοί, Άβαροι κ.λ.π. Τον 7ο αιώνα μ.Χ. εισβάλουν 100.000  Σλάβοι εν’ μέσω σφαγών, ριζώνουν στον ξένο γι` αυτούς χώρο της Ελληνικής χερσονήσου, την κατακλύζουν βαθμιαία και εγκαθίστανται κυρίως βορείως της Ηπείρου, επιφέροντας τον οικονομικό και πολιτιστικό μαρασμό, αφού «ρήμαξαν, έκαψαν  λεηλάτησαν και κατάκτησαν τη χώρα για να εγκατασταθούν χωρίς κανένα φόβο… λες και ήταν στα χωράφια τους» (Ιωάννης Εφέσιος). Τα πάθη των Ηπειρωτών ήταν συνεχή, ακραία,  με καθημερινά μαρτύρια: «ο αριθμός των Ελλήνων που σφάχτηκαν ή αιχμαλωτίσθηκαν σ` αυτές τις εισβολές θα πρέπει να εκτιμηθεί πάνω από 300.000…». Στη συνέχεια, οι Τούρκοι μπαίνουν στη ζωή του Ηπειρωτικού Ελληνισμού (1415), με σφαγές, ερημώσεις, λεηλασίες, προσχωρήσεις στον ισλαμισμό και βίαιοι εκτουρκισμοί. Μεγάλες ομάδες Ελλήνων μεταναστεύουν στη Νότια Ελλάδα, στην Ιταλία και την κεντρική Ευρώπη όπου μεγαλουργούν σε όλους τους τομείς. Το 1433 ξεσηκώνεται η Ήπειρος και οργανώνεται απελευθερωτικό κίνημα (Γεώργιος Καστριώτης), με λάβαρο τον δικέφαλο αετό που αποτελεί σήμερα τη σημαία της Αλβανίας!!! Οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν προσωρινά γιατί από το 1463 η τουρκική μανία θεριεύει. Λυσσασμένοι, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της Ηπείρου με ανήκουστες βιαιότητες κατά του αμάχου πληθυσμού. Η Ήπειρος βυθίζεται όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα στο μακραίωνο σκοτάδι της σκλαβιάς. Σ’ όλη την Ήπειρο τα Ελληνικά κινούσαν τη διοίκηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ήταν η επίσημη γλώσσα στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής εκείνης μέχρι το 1912! Ακόμα και οι εξισλαμισμένοι Έλληνες που γινόντουσαν Τούρκοι, έπαιρναν Ελληνική παιδεία.

Χιλιάδες Ηπειρώτες συμμετείχαν το 1821 στον αγώνα για την ελευθερία. Το 1847, ξεσηκώθηκαν και οι εξισλαμισμένοι Έλληνες μουσουλμάνοι περιοχών της Ηπείρου, οι αποκαλούμενοι Τουρκαλβανοί και σημερινοί Αλβανοί, που είχαν Ελληνικό αίμα στις φλέβες τους. Εκατοντάδες έγγραφα συντάσσονται, ακόμα και με 47 υπογραφές μπέηδων και αρχόντων της περιοχής που δηλώνουν ότι είναι απόγονοι Ελλήνων και ζητάνε την βοήθεια της απελευθερωμένης Ελλάδας.

Στις αρχές του 20ου αιώνα ξεκινάει σχέδιο «γέννησης αλβανικού έθνους» με διοικητικές αλλαγές στην περιοχή και γενοκτονία των Ελλήνων που επί αιώνες εφαρμοζόταν. Το 1908, τουρκική απογραφή καταγράφει 380.000 Έλληνες (Χριστιανοί) και 120.000 Τούρκους (μουσουλμάνους). Για Αλβανούς ουδείς λόγος! Ο όρος «Αλβανία» επινοήθηκε ως… διαφημιστικό σποτ για τη δόξα της Ρώμης! Δεν υπήρχε ποτέ παλαιότερα παρά μόνο ως περιοχή της Ασίας (βλ. Καύκασο και Κασπία)! Τους διαχωρισμούς Ελλήνων και Αλβανών τους δημιούργησε η τουρκοκρατία. Το 1912 οι Τούρκοι βλέποντας τις κινήσεις Χριστιανικών κρατών της Βαλκανικής (Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας), υποκίνησαν θέμα ανύπαρκτης Αλβανικής «εθνότητας» εξαπολύοντας συμμορίες που διοικούσαν Τούρκοι αξιωματικοί σε μια υποτιθέμενη αλβανική εξέγερση. Από τον Δεκέμβριο του 1913 ως το 1925 οι… «μεγάλες δυνάμεις»  καθόρισαν στη Φλωρεντία τα όρια του νεοϊδρυόμενου κράτους της Αλβανίας, με τις βόρειες περιοχές της Ηπείρου να μετονομάζονται σε «Νότια Αλβανία», οι δε Έλληνες Ηπειρώτες αναφέρονται ως «Ελληνική μειονότητα», ασχέτως αν στο μεγαλύτερο μέρος της «Αλβανίας» ο πολιτισμός ήταν Ελληνικής προελεύσεως και στο νότιο τμήμα της χώρας οι πόλεις ήταν απολύτως Ελληνικές. Η Ελλάδα διατάχθηκε να εκκενώσει τα εδάφη της Β. Ηπείρου που με το αίμα της είχε απελευθερώσει από τους Τούρκους. Έτσι, παραχωρούνται στην Αλβανία εδάφη κατοικημένα από Έλληνες που παραδίδονται στην τυραννία των Αλβανών, ώστε να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των Ιταλών που επιθυμούσαν μια μεγάλη Αλβανία ώστε να την μοιραστούν με την Αυστροουγγαρία. Η «Αλβανία», δηλ. οι εξισλαμισμένοι Έλληνες που έγιναν Τούρκοι και μετονομάσθηκαν Αλβανοί,  που ιστορικά ουδέποτε υπήρξαν στο παρελθόν ούτε ως φυλή, ούτε ως έθνος ή κράτος, είναι γεγονός. Έτσι, ενώ όλα τα Βαλκανικά έθνη κατόπιν μεγάλων θυσιών αντιμετώπισαν την Τουρκία, (πολλές φορές και τις «μεγάλες δυνάμεις») και πέτυχαν την ανεξαρτησία τους, αντιθέτως το ανύπαρκτο «έθνος των Αλβανών» χωρίς την ελάχιστη από μέρους του θυσία όχι μόνο δεν ζήτησε αλλά ούτε διανοήθηκε ποτέ την ανεξαρτησία που στάλθηκε από τις «μεγάλες δυνάμεις»!!!

Μετά την δημιουργία της Αλβανίας, συνεχίσθηκε να διώκεται αμείλικτα η θρησκεία, η γλώσσα, η εκπαίδευση και η Ελληνική εθνική συνείδηση. Ως το 1933 είχαν καταργηθεί τα Ελληνικά σχολεία. Ο αδίστακτος Εμβέρ Χότζα, ιδρύει το 1941 το κομουνιστικό κόμμα της Αλβανίας. Καθιερώνεται επί μία συνεχή 50ετία εξοντώνοντας τους πάντες και τα πάντα. Η ελληνοκτόνος πολιτική του Χότζα οργιάζει με συλλήψεις, εκτοπίσεις Χριστιανών, βασανιστήρια και δολοφονίες. Το τυραννικό καθεστώς των Τυράννων κηρύσσει πρωτοφανή διωγμό. Χιλιάδες Έλληνες Ηπειρώτες βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, ή άφησαν την τελευταία τους πνοή σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης κρατουμένων και καταναγκαστικής εργασίας. Κατεδαφίστηκαν Εκκλησίες, καταπατήθηκαν Μοναστήρια, απαγορεύθηκαν τα ελληνικά ονόματα κ.α. χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση ούτε από την Ελλάδα, ούτε από κάποιο διεθνή οργανισμό. Όμως, ο Ελληνισμός επέζησε και πιστοποίησε για μια ακόμα φορά ότι είναι το σκληρότερα διωχθέν Έθνος του κόσμου!!!

Σήμερα οι Αλβανοί που ζουν ουσιαστικά απ’ την Ελλάδα, κυκλοφορούν χάρτες της «μεγάλης Αλβανίας» μέχρι την… Πρέβεζα!!! Σύμφωνα με τον ΟΗΕ καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα και συνεχίζουν τους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, συνεργάζονται στρατιωτικά με την Τουρκία, απειλούν με το ανύπαρκτο θέμα της Τσαμουριάς, ενώ οι ανήκοντες στην Ε.Ε. Έλληνες πολιτικοί κωφεύουν!

 

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR