Ζωηφόρος

Διεθνή παρέμβαση ζητούν οι Ελληνες της Χιμάρας για μεροληπτική αντιμετώπιση,

Διεθνή παρέμβαση ζητούν οι Ελληνες της Χιμάρας για μεροληπτική αντιμετώπιση


Νέα πρόκληση από τα Τίρανα : Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια» Βασίλης Μπολάνος υπήρξε «απαράδεκτη και επιλεκτική» κατεδάφιση κτισμάτων και «χρήση απροκάλυπτης βίας κατά Ελλήνων της Μειονότητας στην περιοχή της Χιμάρας, από κρατικές υπηρεσίες, και οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες»!

Συγκεκριμένα δήλωσε από τη Χιμάρα, ο Βασίλης Μπολάνος ότι «συνεργεία της Εθνικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών βρέθηκαν στις 19 Απριλίου στην περιοχή για αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων, έκαναν όμως επιλογή στόχων μόνο εις βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής και προχώρησαν σε κατεδαφίσεις, χωρίς απόφαση, και για εκδικητικούς λόγους. Δεν μπορεί, εν έτει 2012, οπλισμένοι πολίτες, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι, να στρέφονται κατά άλλων πολιτών, με την ανοχή των αρμόδιων αρχών», πρόσθεσε.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Μπολάνος είχε συνάντηση, την περασμένη Παρασκευή, με εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ, ο οποίος κατέγραψε τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας. Έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου του ΚΕΑΔ,κ. Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου.Το γεγονός καταγγέλλει και η Ένωση Χιμαριωτών, με ανακοίνωσή της.

Πηγή: http://www.prionokordela.gr/diethnh/diethnh-peremvash-zhtoun-po-ellhnes-thechimaras-gia-merolhptikh-antimetopish/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel