Ζωηφόρος

Απομακρύνθηκε από την Κορυτσά ο Πρόξενος,

Απομακρύνθηκε από την Κορυτσά ο Πρόξενος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

23-10-2011 μ.Χ.

ΤΟΝ «ΕΦΑΓΕ» ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ

Ο «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

   Σε μια σεμνή αλλά συγκινητική τελετή με γεύμα στο χωριό Μπομποστίτσα της Βορείου Ηπείρου, το διπλωματικό προσωπικό του Προξενείου, αλλά και οι εκπρόσωποι της «Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς», μαζί με άλλους Ομογενείς και φορείς της περιοχής, αποχαιρέτησαν τον Γενικό Πρόξενο Θεόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό, που απομακρύνεται με εντολή της Κυβέρνησης του Μνημονίου, στις πλέον κρίσιμες ώρες…

   Κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς» Ναούμ Ντίσος, τόνισε ότι στη σύντομης διάρκειας, αλλά σημαντικής σε επιτυχίες θητεία του, έγινε πραγματικότητα η ανάδειξη και καταγραφή των Ελλήνων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (Ε.Ε.Μ.) της Αλβανίας στην περιοχή, μέσα στα πλαίσια της πρόσφατης και ιστορικής σημασίας «Απογραφής»!

   Με έκδηλη τη συγκίνησή του για την προσφορά του Γενικού Προξένου και τη στήριξή του στο ομογενειακό στοιχείο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αλλά και τους Ελληνόβλαχους της περιοχής, ο κ. Ναούμ Ντίσος του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο αποχαιρετισμού, επισημαίνοντας ότι παρά την πρόωρη αναχώρησή του, κατάφερε να «αναστήσει» και να αναδείξει στο δημογραφικό χάρτη της Αλβανίας το ελληνικό στοιχείο της Περιφέρειας Κορυτσάς, καθώς η περιοχή δεν ανήκει στις επίσημα αναγνωρισμένες «μειονοτικές ζώνες»!

Ο ίδιος ο Γενικός Πρόξενος κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός , αφού τους ευχαρίστησε και αυτός όλους με τη σειρά του, ιδιαίτερα συγκινημένος για τη γόνιμη και αποδοτική συνεργασία μαζί τους, αρκέστηκε ταπεινά να αναφέρει ότι απλά έκανε το καθήκον του ως Έλληνας διπλωμάτης στην περιοχή!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

   Η επιτυχία πλέον του έργου του, αναγνωρίζεται εμμέσως ακόμη και από τα αλβανικά Μ.Μ.Ε, που αποδέχονται πια την ύπαρξη ενός σημαντικού γηγενούς ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή!

   Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας αλβανικής εφημερίδας «Panorama», όπου ο αρθρογράφος Alfred Cako (22-08-2011) γράφει πως υπάρχει η εκτίμηση ότι ο αριθμός των Ελλήνων ανέρχεται σε περισσότερους από 32.000 στην περιοχή, καθώς πολλοί Βλάχοι δήλωσαν ελληνική καταγωγή!

   Έτσι αναμένεται τώρα η στάση που θα τηρήσει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έναντι αυτών των χιλιάδων Ελλήνων που θα «ανακαλυφθούν» ξαφνικά στην Κορυτσά! Θα ζητήσει άραγε από το Αλβανικό Κράτος την ανακήρυξη της περιοχής ως «μειονοτικής ζώνης»;

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ»

τα τελευταία του λόγια από τη Β. Ήπειρο προς το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

   Λίγες στιγμές πριν πάρει τον πικρό δρόμο της αναγκαστικής επιστροφής στην Αθήνα, σε επικοινωνία του με το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός, εκμυστηρεύτηκε το νέο όραμά του:

   «Επιθυμία μου τώρα είναι να αγωνιστώ για τη Θράκη» μας τόνισε, υπονοώντας την ανάγκη αφύπνισης και στήριξης του επίσης ξεχασμένου από το Κράτος Πομακικού Ελληνισμού και την αντίσταση με κάθε μέσο και τρόπο στην προπαγάνδα και τους εκβιασμούς του Τουρκικού Προξενείου, που δρα προκλητικά και αδίστακτα!

   Και σίγουρα, με την ατσάλινη θέληση, την μεθοδικότητα, τον ευλογημένο πατριωτισμό του και την πολύτιμη εμπειρία του από τους εκφοβιστικούς μηχανισμούς των Τυράννων, θα είναι ο ιδανικότερος άνθρωπος για την υπεράσπιση των εκεί ζωτικών Ελληνικών Εθνικών Συμφερόντων!

   Αρκεί φυσικά να βρεθεί και η κατάλληλη Πολιτική Ηγεσία…

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

   Για ποιον όμως βαθύτερο λόγο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε πρόωρα και πριν τη λήξη της θητείας του έναν τόσο έμπειρο στα θέματα της Ομογένειας και επιτυχημένο Διπλωμάτη; Που σίγουρα θα θυμούνται με ευγνωμοσύνη οι Έλληνες της Κορυτσάς, καθώς κατάφερε αυτό που τόσο διακαώς επιθυμούσαν και οι ίδιοι, μετά από ολόκληρες γενιές απολυταρχικού καθεστώτος που πέρασαν;

   Δεν θεωρεί η Κυβέρνηση Έλληνες τους τόσο καταπιεσμένους Βορειοηπειρώτες; Δεν θέλει την Οργάνωση και την αποκατάστασή τους; Δεν επιθυμεί την διεθνή κατάδειξή τους; Δεν προτίθεται να αγωνιστεί για τα δίκαια και τα δικαιώματά τους; Τη στιγμή που «θερίζει» εκεί η Αλβανική, η Σκοπιανική και κυρίως η Ρουμανική «κρυφοαυστριακή» προπαγάνδα;

   Γιατί η απόφαση «σφαγής» του γενναίου Έλληνα Προξένου Κορυτσάς, πάρθηκε από την «Ελληνική» Κυβέρνηση! Επειδή ο Πρόξενος είχε την πρόνοια, την ευαισθησία και την τόλμη, να «σκαλίσει» τις στάχτες της Ιστορίας στην ξεχασμένη περιοχή Κορυτσάς - Μ. Πρέσπας - Αχρίδας, να ανακαλύψει ελληνικές σπίθες και να τις εμφυσήσει πνοή Ελλάδας και θάρρους και να μιλήσει δημόσια για «Βόρειο Ήπειρο» και «Ελληνικότητα»!

   Δείτε εδώ τις αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που είχαν εξοργίσει το ΥΠΕΞ, αναγκάζοντάς το όμως προσωρινά τότε να τον επαναφέρει, κάτω από το βάρος της οργής της κοινής γνώμης, που πληροφορούνταν την εφιαλτική πραγματικότητα! Και έστω αυτοί οι μήνες «παράτασης», στάθηκαν δημιουργικοί «αιώνες» για τον Έλληνα Διπλωμάτη, που ούτε για μια στιγμή δεν υπέστειλε τον προσωπικό και μοναχικό αγώνα του, που ήδη φέρνει λαμπρά αποτελέσματα, καθώς αναμένεται ακόμη και να ξεπεράσουν τους 45.000 – 50.000 οι ξεχασμένοι Βλάχοι της περιοχής, που θαρρετά πλέον δηλώνουν και απογράφονται Έλληνες! Κάτι που αποτελεί συγκλονιστικό εθνικό επίτευγμα!

   Χαρακτηριστικό του Αγώνα που δίνεται στην περιοχή Κορυτσάς-Αχρίδας-Πρέσπας, είναι ότι πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρούεφσκι πέρασε τα σύνορα και περιόδευσε σε «αλβανικά» χωριά βόρεια της Αχρίδας, προκειμένου να ενθαρρύνει τους κατοίκους να δηλώσουν δήθεν «Μακεδόνες» στην Απογραφή… Ενώ την ίδια στιγμή, ο Έλληνας Πρόξενος που κάνει παρόμοιο και κατά πολύ ιερότερο έργο, ανακαλείται και τιμωρείται κατ΄ ουσίαν από την Αθήνα!

   Δείτε εδώ αποκλειστικά την Εντολή «Σφαγής» του Προξένου, από την …Ελληνική Κυβέρνηση-Δράκο, που τρώει τους Έλληνες…

   Ώσπου ένας Άγιος Θεόδωρος ή ένας Άγιος Γεώργιος, απαλλάξουν οριστικά τον τόπο…

www.NOIAZOMAI.net

πηγή: http://www.noiazomai.net/apokamarinos.html

                   Ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης «Ομόνοιας Κορυτσάς» Ναούμ Ντίσος, προσφέρει με ευγνωμοσύνη αναμνηστικό δώρο στον γενναίο Πρόξενο Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό, τον διπλωμάτη-πατέρα του ξεχασμένου Βλαχικού Ελληνισμού της περιοχής Κορυτσάς- Μ. Πρέσπας – Αχρίδας

Δείτε πατώντας kamarinos.pdf την ανακοίνωση σε μορφή pdf

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel