Ζωηφόρος

Σε κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗ πόλη να ιδρυθούν ΑΛΒΑΝΙΚΑ σχολεία,

Σε κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗ πόλη να ιδρυθούν

ΑΛΒΑΝΙΚΑ σχολεία


Και ενώ αυτά διακηρύξε στην Αλβανία η "Aleanca Kuq e Zi". Εμείς εδώ στην Ελλάδα λέμε: "μποϋκοτάρουμε κάθε ελληνική επιχείρηση που απασχολεί έστω και έναν αλλοδαπό, ιδιαίτερα Αλβανό". Συγκεκριμένα.

Η Αλβανική Μαύρο-Κόκκινη Συμμαχία ζήτησε από την Αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να ανεγερθούν εντός της Ελλάδος. ΑΛΒΑΝΙΚΑ σχολεία.

"Στην Ελλάδα υπάρχουν το λιγότερο, ένα εκατομμύριο Αλβανοί που δεν έχουν το δικαίωμα διδασκαλίας στη μητρική γλώσσα και εφόσον αποτελούν πάνω από το 10% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού πρέπει να ιδρυθούν Αλβανικά σχολεία τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κρήτη, κ.α."

Επίσης: "Nα αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, για το δικαίωμα των Αλβανών στη μητρική γλώσσα και να εφαρμοστεί το άρθρο 8 του αλβανικού συντάγματος "Για την προστασία των δικαιωμάτων των Αλβανών όπου και αν βρίσκονται ή ζουν." Και τέλος συμπληρώνει:

"Η Ελλάδα, αν και σε βαθιά οικονομική κρίση, επενδύει σε ελληνικά μειονοτικά σχολεία στη Χιμάρα, τους Αγίους Σαράντα και την Κορυτσά, ενώ την ίδια στιγμή ο κίνδυνος της γλωσσικής αφομοίωσης απειλεί εκατοντάδες χιλιάδες αλβανοπαίδων".

Πηγή: http://www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-20-08/2010-04-06-12-08-05/1774-2011-10-17-17-15-11

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel