Ζωηφόρος

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα...,

Διαβάστε τι διδάσκουν

στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα...

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

Πηγή: http://www.deropoli.com/?p=6179

***

Στην Αλβανική Βουλή οι εθνικιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών

Στην Αλβανική Βουλή παρουσιάστηκε σήμερα η νεο-εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η κατάθεση των χιλιάδων υπογραφών που συγκεντρώθηκαν υπό το αίτημα για την απαλοιφή του ερωτήματος περί εθνικότητας και θρησκεύματος από την επικείμενη απογραφή στη χώρα. Στην είσοδο του κοινοβουλίου έκαναν έκκληση, μέσω των ΜΜΕ, για την στήριξη του αιτήματός τους από τα δυο μεγάλα αλβανικά κόμματα ΔΚ και ΣΚ, ζήτησαν μάλιστα και κάποια ώρα ακρόασης της επιτροπής τους. Παρά την κατάθεση του αιτήματος, δήλωσαν πως θα συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών η οποία το τελευταίο διάστημα έλαβε δαιδαλώδης διαστάσεις, μάλιστα επεκτάθηκε και στην Αλβανική διασπορά. Σύμφωνα με τους ίδιους έχουν συλλεχθεί οι απαραίτητες υπογραφές για να πάρει μορφή ψηφίσματος το αίτημά τους και να ψηφιστεί από την Αλβανική Βουλή.

Για κακή τους τύχη, η γραμματέας της αρμόδιας υπηρεσίας πρωτοκόλλου της Βουλής απουσίαζε (Αλβανικό Δημόσιο!) από την θέση της έτσι αναβλήθηκε για άλλη ημέρα η κατάθεση.

Πηγή: http://borioipirotika.blogspot.com

Και από: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_1766.html

Και από: http://e-parembasis.blogspot.com/2011/06/blog-post_5459.html

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration