Ζωηφόρος

Εμβέρ Χότζα-Ο αιμοσταγής διώκτης των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, του Στρατή Ανδριώτη,

Εμβέρ Χότζα

Ο αιμοσταγής διώκτης των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών

του Στρατή Ανδριώτη

Το 1913, με το κατάπτυστο πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, η Βόρειος Ήπειρος που κατοικείτο εξ ολοκλήρου από Έλληνες, παραχωρήθηκε στο νεοσύστατο κράτος της Αλβανίας, χωρίς οι Αλβανοί να έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον τόπο αυτό και το κυριότερο: Δεν πολέμησαν ποτέ για να ελευθερωθεί αυτή η πανάρχαια ελληνική γη από τους Τούρκους και όσους την καταδυνάστευσαν. Απλά ήταν επιθυμία των «αγαπητών» Δυτικών να κουτσουρέψουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα!

Έκτοτε, οι Έλληνες της Β. Ηπείρου υποδουλώθηκαν στην «Αλβανία» υπό καθεστώτων τυραννίας, ζητώντας πολλές φορές βοήθεια από την ελεύθερη Ελλάδα, η οποία ως συνήθως «κώφευε»!...

(Παρόμοια πολιτική αδιαφορίας βλέπε και για τους Έλληνες των Σκοπίων, παλαιότερα και της Αν. Ρωμυλίας, της Μικράς Ασίας, του Πόντου κ.λ.π.). Το Βατικανό και οι πολιτικοί της Ιταλίας, ανέλαβαν την καθοδήγηση των Αλβανών, ώστε να πολεμούν με κάθε τρόπο την θρησκεία, την γλώσσα, την εκπαίδευση και την συνείδηση των Ελλήνων. Οι «νόμοι» των Αλβανών στρεφόντουσαν συστηματικά κατά των Ελλήνων, οι οποίοι καλούνταν να εγκαταλείψουν καταπιεζόμενοι τα πάτρια ελληνικά εδάφη τους, εκτός αν… αισθάνονταν «Αλβανοί»! Εργαζόμενοι μεθοδικά με ύπουλους τρόπους, οι Αλβανοί κατάφεραν ως το 1933 να καταργήσουν τα 589 ελληνικά σχολεία και όσοι μαθητές ή γονείς διαμαρτύρονταν εκτοπίζονταν αδίστακτα. Από τότε, κάποιες προσπάθειες στη Χιμάρα έπιασαν τόπο καί κατόρθωσαν να ανοίξουν μερικά σχολεία, όμως η εμφάνιση του αιμοβόρου τυράννου Εμβέρ Χότζα στο πολιτικό προσκήνιο, που ήταν γόνος εξισλαμισθέντων Ελλήνων (ιδού πως η άρνηση του Χριστιανισμού, γεννά αντιχρίστους!), απέβη καταδικαστική για τους Βορειοηπειρώτες. Ο πλήρης μίσους και κακίας Εμβέρ Χότζα, αφού απέτυχε στις σπουδές του, ίδρυσε το 1941 το κομμουνιστικό κόμμα Αλβανίας κατόπιν εντολών της Μόσχας. Το 1944 βοηθούμενος και από το ελληνικό ΕΑΜ, καταλαμβάνει τα Τίρανα και ανακηρύσσει δική του κυβέρνηση. Καθιερώνεται επί 50 ολόκληρα χρόνια δυνάστης στην Αλβανία εξουδετερώνοντας τους πάντες και τα πάντα, έχοντας συνεργούς στο «έργο» του και κάποιους εξωμότες Βορειοηπειρώτες συνεργάτες!

Από την πρώτη στιγμή εφάρμοσε οτιδήποτε θα συντελούσε στον αφανισμό των Ελλήνων. Συλλήψεις, στημένες δίκες και εξοντώσεις όσων Ελλήνων διακρίνονταν στην κοινωνία. Διωγμοί, εξορίες, φυλακίσεις, μαρτύρια και βασανισμοί που δικαιολογούσαν με ψεύτικες κατηγορίες. Κύριος λόγος των διώξεων ήταν η ελληνική καταγωγή και η πίστη στον Χριστό. Από το μένος του «καθεστώτος» δεν γλίτωσαν ούτε τα νεκροταφεία, ξεσπώντας με μανία πάνω στους Σταυρούς των τάφων (πως φαίνονται κάποιες πράξεις όταν είναι δαιμονικής «έμπνευσης»)! Εκτελέσθηκαν ακόμα και μουσουλμάνοι που παρά τα βασανιστήρια, ομολογούσαν ότι είναι απόγονοι Ελλήνων και ότι προτιμούσαν να τους διοικούν οι Έλληνες. Χιλιάδες Έλληνες ήταν τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων μεθοδεύσεων. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Λούσνιας, Σπάατς, Μπορέλι κ.α. εξοντώθηκαν πάρα πολλοί Έλληνες. Επρόκειτο για μια γενοκτονία που τελούνταν σιωπηρώς, αφού ακόμα και η Ελλάδα δεν πρόβαλε καμιά απολύτως αντίδραση!

Από το 1956 κρατικοποιήθηκαν τα πάντα. Οι Έλληνες επιτρεπόταν να έχουν το πολύ 10 κότες, λιγοστά πρόβατα ή κατσίκια και μια αγελάδα! Από το 1964 άρχισαν να εγκαθίστανται στη Β. Ήπειρο, χιλιάδες τουρκαλβανοί έποικοι, με σκοπό να επιτευχθεί η αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού. Ο εποικισμός συνοδεύθηκε με αυθαιρεσίες καί εκτοπισμούς χιλιάδων Ελλήνων στην απομονωμένη Βόρεια Αλβανία. Επιβλήθηκαν υποχρεωτικοί μεικτοί γάμοι, εξαναγκάζοντας τους Έλληνες να δίνουν αλβανικά ονόματα στα νεογέννητα μωρά!

Οι τύραννοι των Τιράνων κήρυξαν διωγμό κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κατεδάφισαν Εκκλησίες, δίωξαν Ιερείς, απαγόρευσαν ακόμα και την πίστη στον Θεό, καυχώμενοι για το αθεΐστικο κράτος τους! Συνέλαβαν, βασάνισαν 9 χρόνια και θανάτωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Χριστόφορο, καθώς και πολλούς άλλους κληρικούς. Απαγορεύθηκε στους Έλληνες Χριστιανούς να κάνουν ακόμα και τον Σταυρό τους. Υπήρξαν δε περιπτώσεις 15ετούς φυλάκισης για αυτό το λόγο!

Το ολοκληρωτικό καθεστώς του «σοσιαλιστικού παραδείσου» της Αλβανίας όταν έπεσε, άλλαξε προσχήματα και εξακολουθεί να υφίσταται υπό άλλης μορφής μέχρι και σήμερα. Όμως, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας αυτής, μπόρεσαν και εγκατέλειψαν την κόλαση αυτή και μετανάστευσαν –που αλλού- στην Ελλάδα για να ζήσουν ανθρώπινα. Έτσι το κρατίδιο που το 1913 τους δώρισαν οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι λοιποί ανθέλληνες, μόνο και μόνο για να αδικήσουν την Ελλάδα, απεδείχθη αχρείαστο για τους απλοϊκούς Αλβανούς πολίτες που φαίνεται ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τους Έλληνες!

Πηγή: http://stratisandriotis.blogspot.com/2011/05/blog-post_18.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration