Ζωηφόρος

Διαμαρτυρία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίου,

Διαμαρτυρία

Απόφαση-σκάνδαλο

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη

Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίου

Από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου το πρωΐ της Κυριακής 15ης Μαρτίου ε.ἔ. εθεώρησα αναγκαίο να αναφερθώ στην πρόσφατη Απόφαση – σκάνδαλο του Πρωτοβαθμίου Συνοδικού δι’ Αρχιερείς Δικαστηρίου, διά της οποίας ο ανακριτικός φάκελος του Μητροπολίτου πρ. Αττικής κ. Παντελεήμονος ετέθη στο Αρχείο, και να ενημερώσω το χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Επισκοπής μου επί του ζητήματος τούτου. Με αίσθημα ηυξημένης ευθύνης είπα τα εξής:

«Αισθάνομαι όχι μόνο ψυχική οδύνη αλλά και αγανάκτηση για την γνωστή Απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου, διά της οποίας άνοιξε μια ακόμη περίοδος περιπετειών για την Εκκλησία μας. Διαισθάνομαι ότι μετά την Απόφαση αυτή η Εκκλησία μας εισέρχεται σε νέες περιπέτειες. Θλίβομαι και δακρύζω, διότι εξ αιτίας μας το όνομα του Κυρίου βλασφημείται, η δε Αγία μας Εκκλησία για μια ακόμη φορά τραυματίζεται, αλλά τη φορά αυτή εξ αιτίας ημών των Ιεραρχών. Αυτό σημαίνει, ότι η κρίση θεσμών και αξιών, η οποία χαρακτηρίζει την εποχή μας, έφθασε πια και στην Διοίκηση της Εκκλησίας μας, έφθασε στην κορυφή. Αγγίζει τούς Ιεράρχες! Με κανένα τρόπο δεν μπορώ να δικαιολογήσω την άδικη και χαριστική αυτή Απόφαση των επτά Συνοδικών-Μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου. Θρηνώ και οδύρομαι για το ολίσθημά τους. Ετραυμάτισαν τις ψυχές μας και εσκανδἀλισαν το σύνολο των πιστών! Εδημιούργησαν κρίση μέσα στους κόλπους της Ιεραρχίας. Εισήλθαμε πια σε περίοδο αναταράξεων. Η Απόφαση των επτά δεν εξυπηρετεί ούτε τον ίδιο τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα. Διότι τώρα, αντί να γίνεται λόγος για οικονομικά σκάνδαλα, θα γίνεται συζήτηση για υποθετικά ή πραγματικά ηθικά σκάνδαλα! Κάποιες μαγνητοταινίες κυκλοφορούν ήδη ευρέως στο διαδίκτυο. Πολύ φοβούμαι, ὀτι οι επτά Μητροπολιτες, που εκαυχήθησαν για την απαλλαγή, αντί να λυτρώσουν, τελικά έκαψαν τον υπόδικο Μητροπολίτη! Ο Κύριος ας μας ελεήση.

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την άστοχη αυτή Συνοδική Απόφαση από αύριο το πρωΐ και μέχρι το Πάσχα η Βυζαντινή Σημαία στο Επισκοπείο μας θα κυματίζει μεσίστεια. Θα φανερώνει τά δάκρυα που αναβλύζουν μυστικά στα βάθη της ψυχής μας όλες αυτές της ημέρες».

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel