Ζωηφόρος

Ποια είναι η άποψη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για τη Γενοκτονία των Ποντίων; - Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων!!!

Ποια είναι η άποψη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

για τη Γενοκτονία των Ποντίων;

***

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει

ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων!!!

***

Που είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

για τη Γενοκτονία των Ποντίων;


***

Έλληνες,

αν αυτά θέλετε, αυτά να ψηφίσετε

αλλά μετά τις εκλογές μην παραπονιέστε

για τις συνέπειες των επιλογών σας!!!

***

Έλληνες,

τα κόμματα που ψηφίζετε δεν έχουν θέσεις

μόνο για την οικονομία…!!!

***

Ποια είναι η άποψη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για τη Γενοκτονία των Ποντίων;

του Στράτου Γ. Σιμόπουλου*

 

«Συζητάμε συνεχώς για τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για την οικονομία και ξεχνάμε άλλες που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τη λαθρομετανάστευση, την προσέγγιση της ελληνικής ιστορίας κλπ. Την περασμένη Κυριακή, στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το μόνο κόμμα της ελληνικής Βουλής που απουσίαζε ήταν ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ [Δεξί Εξτρέμ: Άλλη μια απόδειξη ότι ο Τσίπρας δεν έστειλε κανένα μήνυμα για τη γενοκτονία των Ποντίων όπως μας παραμυθιάζουν μερικοί...]. Δεν νομίζω...

ότι το γεγονός ήταν τυχαίο αλλά οφείλεται σε μια σταθερή άποψη που έχει ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. περί “συναδέλφωσης των λαών”. Οι λαοί όμως που δεν έχουν μνήμη δεν έχουν μέλλον και η ιστορία χωρίς κατ’ ανάγκη να αποτελεί αδιαμφισβήτητο οδηγό, καλό είναι να μην παραγράφεται».

* Ο Στράτος Σιμόπουλος είναι ηλεκτρολόγος-μηχανικός και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2012/05/blog-post_768.html

***

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ

ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!!

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τους Ποντίους

για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων!!

Την ώρα που ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην εκδήλωση της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για την 19η Μαϊου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων!!

Τελικά ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας κυβερνήσει;;;

Δείτε τι πρεσβεύει ο κύριος αυτός για την Γενοκτονία των Ποντίων. Το άρθρο δημοσιεύεται από την εφημερίδα – φωνή του ΣΥΡΙΖΑ!!

Η ελληνική Αριστερά εγκαλεί τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων!

Παρουσιάζουμε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, (20/05/2012) όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεικτικό των θέσεων που πρεσβεύει το κόμμα αλλά και η Αριστερά στην Ελλάδα σχετικά με την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων

Του Νάσου Θεοδωρίδη (από την ΑΥΓΗ, 20/05/12)

Οι επετειακές κραυγές που συνήθως ακούγονται και γράφονται κάθε άνοιξη για το ζήτημα της όντως απεχθούς και μαζικής εξόντωσης των Ποντίων επιτάσσουν μια ψύχραιμη προσέγγιση και αποτίμηση του ιστορικού αυτού ζητήματος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.

Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.

Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η… θεωρία του λεγόμενου επαναστατικού αγώνα προς «απελευθέρωση» του Πόντου από τον «τουρκικό ζυγό». Θεωρητικά ο όρος «απελευθέρωση» μπορεί να έχει αποδεκτό περιεχόμενο μόνο όταν αφορά σε μια σχετικά μεγάλη εδαφική περιοχή όπου η φίλια εθνική ομάδα αποτελεί την πληθυσμιακή πλειοψηφία.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ελληνικός πληθυσμός των τριών νομών ή Βιλαετίων, του Πόντου αποτελούσε μια σημαντική, μια μικρή ή μια εντελώς ασήμαντη μειοψηφία. Τα επίσημα αυτά στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο έτος 1912, προέρχονται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτηριάδη. Συγκεκριμένα, στον νομό, δηλαδή στο Βιλαέτι της Τραπεζούντας οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο στο 25,9% του συνολικού πληθυσμού, συγκεκριμένα οι Τούρκοι αριθμούσαν 957.866 άτομα ενώ οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο σε 353.533.

Το πραγματικό αντάρτικο στον Πόντο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή εκείνη. Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ο οποίος ήρθε στη Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.

Μετά τη δημιουργία των ανταρτικών σωμάτων με χρήματα και πολεμοφόδια που πήρε ο μητροπολίτης από τους Ρώσους, τα εξαπέλυσε να προσβάλουν τον τουρκικό στρατό στα μετόπισθέν του, τη στιγμή κατά την οποίαν οι Τούρκοι πολεμούσαν τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Τραπεζούντας.

Οι αντάρτες του Πόντου συντάχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με τα εχθρικά κατοχικά στρατεύματα της Ρωσίας, καταπολέμησαν τον στρατό του κράτους του οποίου ήταν υπήκοοι, καταπιέζοντας και σκοτώνοντας αλλόθρησκους συμπολίτες τους.

Οι ταλαίπωροι αντάρτες, το πλείστον τουρκόφωνοι και αναλφάβητοι, έπεσαν στην παγίδα του αιμοσταγούς αυτού παπά χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες του λεγόμενου απελευθερωτικού αγώνα, δηλαδή δεν συνειδητοποίησαν καν το τι θα απογίνονταν αυτοί μετά το τέλος του πολέμου, όταν ο μεν παπάς θα εξαφανιζόταν για να σωθεί, όπως και έγινε, αυτοί όμως θα παρέμεναν.

Κάτω από την εγκληματική καθοδήγηση του Καραβαγγέλη οι χριστιανοί άρχισαν να πυκνώνουν τις τάξεις των ανταρτών χτυπώντας πισώπλατα τον τουρκικό στρατό και ληστεύοντας κυρίως τουρκικά χωριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Λόγω των πράξεων αυτών ο τουρκικός στρατός άρχισε στην περιοχή της Μπάφρας το κυνήγι εναντίον των ανταρτών, που μετεξελίχθηκε βεβαίως σε μαζική εθνοκάθαρση, απολύτως κατακριτέα αλλά και διακριτή από μια «γενοκτονία», που θα προϋπέθετε «άμεσο δόλο εξόντωσης μέχρις ενός», πράγμα αναπόδεικτο.

Όμως στα ελληνικά ΜΜΕ γίνεται συνεχής αναφορά στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων στον Πόντο παρασιωπώντας συστηματικά τις εγκληματικές πράξεις των Ελλήνων ανταρτών, τις οποίες παρουσιάζει κομπάζοντας σε μια μελέτη του ο εθνικιστής Πόντιος συγγραφέας Ανθεμίδης («Επαναστατική τρομοκρατία – Αντίποινα των Ελλήνων κατά του τουρκικού πληθυσμού»).

Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά.

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι δικηγόρος και μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων

UDemand

Πηγή: http://olympia.gr/2012/05/19/%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bd%cf%84/

Μπράβο άποψη! και σε σφάζουν και φταις... Ωραίος ο αρθρογράφος, ο

οποίος ξεχνά τι φασίστας και μακελάρης ήταν ο Κεμάλ και οι "Τσέτες"

του (ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :από την τουρκ. λ. cete = ληστοσυμμορία) και ότι

διείσδυσαν στις πατρογονικές εστίες των Ελλήνων εκτελώντας

προσχεδιασμένες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας με σκοπό

τον αφανισμό και τη γενοκτονία τους.

Πολύ ψυχραιμία έχει πέσει εκεί στον συριζα όσον αφορά την εθνική μας

μνήμη και τα εθνικά μας ζητήματα...

Τελικά, είναι τραγικό το ότι ζητούν την διακυβέρνηση της πατρίδας μας

άνθρωποι χωρίς Ιερά και Όσια, ανιστόρητοι χαβαλετζίδες.

Αναρτήθηκε από Χαράλαμπος Αλατζιάς στις 20.5.12

Ψηλά τη Σημαία

"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Πηγή: https://mail.google.com/mail/h/gksbai2wi2cy/?&v=c&th=13769e61c84ff8d6

***

Ο “ΣΥΡΙΖΑ” ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!!!,

ΕΝΩ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!!

του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============

Τους Τούρκους τι να τους κάνουμε όταν έχουμε βουλευτές όπως τη Ρεπούση και τον Τσίπρα.

Δεν φτάνει που ο Ελληνισμός του Πόντου και της Ιωνίας σφαγιάστηκε άγρια με πρωτοφανείς μεθόδους που έδωσαν και το πρότυπο στους Ναζί για να εξοντώσουν εκατομμύρια αντιπάλους τους, έχουμε Έλληνες βουλευτές που ανήκουν στο “Σύριζα” και το Μνημονιακό παρακλάδι του, που ακούγεται στο όνομα ΔΗΜΑΡ, να προβάλλουν ανιστόρητες μεν αλλά σαφέστατα ανθελληνικές θέσεις για τα εθνικά μας θέματα.

Και οι μεν “Συριζίτες” και οι “Δημαρίτες” είναι γνωστοί για τα εκκλησιομαχικά και εθνομειοδοτικά τους κατορθώματά - όπως είναι εξίσου γνωστοί οι ανεκδιήγητοι “οικολόγοι”.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται δεν είναι ποιοι είναι οι “Συριζίτες”, οι “Δημαρίτες” και “οικολόγοι”, αλλά γιατί ο κόσμος τους ψηφίζει ενώ γνωρίζει το ποιόν τους.!!!

Προσέξτε τι προκλήσεις μετέρχονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Φανταστείτε αυτοί οι άνθρωποι τι θα κάνουν αν σε ένα μήνα σχηματίσουν κυβέρνηση!!!

Αν τώρα συμπεριφέρονται με αυτή την εθνομειοδοσία ποιος θα τους μαζέψει τότε;

Οι διαχειριστές του καλού ιστολογίου “Ρωμαίικο” μας προειδοποιούν συνεχώς σε όλους τους τόνους: “Δεν αρκεί να ψηφίζουμε μόνον αντιμνημονιακά αλλά και πατριωτικά”.

Θα προσθέσω όμως προ παντός με γνώμονα την στάση των κομμάτων έναντι της Εκκλησίας και της πίστης μας.

Μαύρο λοιπόν σε όλους τους Εκκλησιομάχους και εθνομειοδότες.

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2012/05/blog-post_8920.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration