Ζωηφόρος

Ξεκάθαρη, πατριωτική δήλωση της ΝΔ για τη γεονοκτονία των Ποντίων,

Αγώνας για την αναγνώριση

της Γενοκτονίας από τους Τούρκους

Ξεκάθαρη, πατριωτική δήλωση της ΝΔ

για τη γεονοκτονία των Ποντίων

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, σταθμό στην πολυχιλιετή ιστορία του Ελληνικού Έθνους και μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Η απόπειρα αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους, της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα.

Πορείες θανάτου, Τάγματα Εργασίας, βιασμοί, ολοκαυτώματα, υποχρεωτική υιοθεσία των ορφανών ήταν τα εργαλεία των γενοκτόνων Νεότουρκων. Προμήνυμα για αυτό το οποίο θα ακολουθούσε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη δοκιμασία του αφανισμού ο Ορθόδοξος κλήρος, τιμώντας το ράσο του,  δεν εγκατέλειψε το ποίμνιό του στις τραγικές εκείνες ώρες και μοιράστηκε την τύχη του. Εκατόμβη νεκρών ιερέων, χιλιάδες καταστραμμένες εκκλησίες και μοναστήρια.

Μετά τον εφιάλτη του τουρκικού κράτους, ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν λύγισε. Και, σήμερα, από τους προσφυγικούς οικισμούς στην μητέρα Ελλάδα, μέχρι την τελευταία κοινότητα της Διασποράς, στέκεται ολόρθος και περήφανος, περιφρονώντας τους διώκτες του. Προσηλωμένος και ταγμένος στα ιδεώδη του Γένους.

Η Τουρκία ως σήμερα αρνείται να αναγνωρίσει την γενοκτονία, κωφεύει στις κραυγές των πυρπολημένων του Μπεϊαλάν. Η μη αποδοχή εκ μέρους της Τουρκίας της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών έχει ως συνέπεια τη διαιώνιση μιας αυταρχικής νοοτροπίας, χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι η συνεχιζόμενη ως τις μέρες μας καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των αυτοχθόνων χριστιανικών εθνών στη Μικρά Ασία και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Καλούμε την Τουρκία να αναγνωρίσει το έγκλημα της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων και να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της, ενέργεια η οποία συνιστά λύτρωση και για την ίδια. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας αποτελεί μονόδρομο για υγιείς και στέρεες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο δρόμος της Τουρκίας προς τον εκδημοκρατισμό, το κράτος δικαίου και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, περνά μέσα από την αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανικών εθνών της Μικράς Ασίας.

Ως Νέα Δημοκρατία κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους  Έλληνες του Πόντου, θύματα της Γενοκτονίας. Τιμούμε τους πρόσφυγες οι οποίοι ήρθαν τσακισμένοι και κυνηγημένοι από την γενέθλια γη τους. Τιμούμε αυτούς που παλιννόστησαν, σήκωσαν το κεφάλι και άρχισαν από την αρχή. Και πρόκοψαν.

Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ταγμένη, μαζί με ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία, στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από όλες τις χώρες και την ίδια την Τουρκία»

Πηγή: http://www.antinews.gr/2011/05/18/101588/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration