Ζωηφόρος

Ο Ρ/Σ της Εκκλησίας, του Άρχιμ. Επιφάνιου Οικονόμου,

Ο Ρ/Σ της Εκκλησίας

στερεί το Βήμα λόγου

και έκφρασης στους νέους

του Άρχιμ. Επιφάνιου Οικονόμου

από το περιοδικό «Η Δράσις μας», τεύχος 476, Φεβρουάριος 2010

Αγαπητή Δράση,

Με πόνο ψυχής διάβασα την επιστολή του κ. Μήνα Τζανακάκη πού δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου 2009, σχετικά με την διακοπή μετάδοσης της εκπομπής «Αποκαλυπτικά και Ακέραια», πού επί σειρά ετών επιμελούνταν και παρουσίαζε ομάδα εκλεκτών φοιτητών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. ΟΙ διαπιστώσεις και ή απογοήτευση του συνάδουν, δυστυχώς, απόλυτα με τις σκέψεις και τις αγωνίες όλων όσοι διακονήσαμε την Εκκλησία μας από το επίσημο Ραδιοφωνικό της μετερίζι, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εκείνων των πολυπληθών ακροατών, πού έβρισκαν σ' αυτό παρηγοριά, δύναμη, ελπίδα, πνευματική καθοδήγηση, εθνική αφύπνιση, υπεύθυνη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

θεωρώ αδιανόητο, σε μια εποχή πού η νεανική ψυχή διαβρώνεται, νοθεύεται και καταλύεται από την πλημμυρίδα της άρνησης, της αθεΐας και της θολοκουλτούρας, το επίσημο επικοινωνιακό όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Ραδιοφωνικός της Σταθμός, να στερεί από τις υγιείς και καθάριες νεανικές φωνές, τις εμφορούμενες από υψηλά ιδανικά, πιστεύματα και αδιαπραγμάτευτες Χριστιανικές αρχές, το έσχατο βήμα λόγου και έκφρασης της, πού λειτουργούσε ως απάντηση και ανάχωμα στη γενικότερη παρακμή. Απάντηση σε όλους εκείνους πού θέλουν τα νιάτα πιόνια, άβουλα υποχείρια, χωρίς γνώση, κρίση και πνευματικότητα. Όπως το ίδιο αδιανόητη είναι και η φίμωση του Εθνικού, αντιαιρετικού και λειτουργικού λόγου, πού τα προηγούμενα χρόνια είχε πρωτεύουσα θέση στο πρόγραμμα του, ικανοποιώντας όλους εκείνους πού αναζητούσαν το γνήσιο και αυθεντικό στην εποχή της πλασματικότητας και της υποκρισίας.

Προφανώς ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος έχασε την φυσιογνωμία του. Προφανώς, επίσης, έχασε και τον βηματισμό του... Τουλάχιστον, ας φροντίσει να μη χάσει και την αξιοπρέπεια του...

Εσείς πάντως, τα νιάτα του Χριστού, μην απογοητεύεστε και μην υποστέλλετε τη σημαία των αγώνων και της μαρτυρίας. Μπορεί το βήμα αυτό να το στερηθήκατε, προσωρινά εύχομαι, αλλά υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα βήματα στη ζωή, στα αμφιθέατρα, στον Χριστιανικό Τύπο, στο διαδίκτυο, πού πρέπει να εκμεταλλευτείτε για να αντισταθείτε και ν' αποδείξετε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για να ξαναβρεί ό τόπος την χαμένη προοπτική του.

Όσοι σας γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί σας, αφενός σας ευχαριστούμε και αφετέρου σας συνοδεύουμε με την αγάπη και τις προσευχές μας. Ευλογημένη χρονιά.

Συνεπής αναγνώστης σας

Άρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Η Χ.Φ.Ε. στα 91.2 FM, »

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration