Ζωηφόρος

Το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο φορέας πολιτισμικών αξιών,

Το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο

φορέας πολιτισμικών αξιών

 Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις εκπαιδευτικές

εφαρμογές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)

Το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο ως «άμβωνας» της θεολογίας και φορέας πολιτισμικών αξιών, ανέλυσε ο δημοσιογράφος - συνεργάτης του Ρ/Σ της Ι. Μητρόπολης Λάρισας και θεολόγος -  καθηγητής, M.Sc. και υπ. διδάκτορας του ΑΠΘ, κ. Χάρης Ανδρεόπουλος, μιλώντας σε φοιτητές  του Παιδαγωγικού τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η διάλεξη οργανώθηκε στο πλαίσιο μαθήματος «Mέσα Mαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνιακές Θεωρίες και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές» από την διδάσκουσα το εν λόγω μάθημα διδάκτορα (Dr.) Κοινωνιογλωσσολογίας - και ήδη εκλεγμένη Λέκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - κ. Νικολέτα Τσιτσανούδη, με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για τον διαφορετικό - σε σχέση με τα λοιπά κρατικά και ιδιωτικά  ραδιόφωνα - χαρακτήρα του ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο ιδρύθηκε από το 1989 και λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία σήμερα, ως νέο επικοινωνιακό εργαλείο, σαν προέκταση του άμβωνα για τη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος, αλλά και για παρεμβάσεις θεολογικού προβληματισμού σε ευρύτερη της ενορίας κλίμακα.  

Στη διάλεξη που έδωσε ο κ. Ανδρεόπουλος υπογράμμισε ότι μέσα από το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο η θεολογία, ως φωνή της Εκκλησίας και μήνυμα του Ευαγγελίου, ως ιστορικοφιλολογική επιστήμη, αλλά και φορέας των πολιτισμικών αξιών που κομίζει η Ορθοδοξία, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό και δυναμικό το λόγο της διαλεγόμενη με την κοινωνία, εκφράζοντας λόγο υπεύθυνο για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, προβλήματα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, ειδικά (οικολογία – περιβάλλον, γενετική, ευθανασία, κλπ) και υπαρξιακά. Το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο, τόνισε, λειτουργεί ως η όντως «άλλη», η πράγματι διαφορετική φωνή των ερτζιανών, με διαρκή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, εκπομπές θεολογικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, πολιτιστικές και φιλολογικές παρεμβάσεις, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική.

* Η διάλεξη ολοκληρώθηκε με συζήτηση στη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν ερωτήματα των φοιτητών για τη δομή και τη διάρθρωση του προγράμματος στο εκκλησιαστικό ραδιόφωνο.

πηγή: http://religiousnet.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel