Logo
Print this page

Δύο νέες Μητροπόλεις ιδρύονται στην Κηφισιά και στο Ίλιον,

Δύο νέες Μητροπόλεις ιδρύονται

στην Κηφισιά και στο Ίλιον

Κατάτμηση της Μητρόπολης Αττικής

Την κατάτμηση της Μητρόπολης Αττικής και την ίδρυση νέων ιερών μητροπόλεων, η μία με έδρα την Κηφισιά και η άλλη με έδρα το Ίλιον, ενέκρινε η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η ΝΔ συμφώνησε με την κατάτμηση της Ιεράς Μητρόπολης Αττικής για τους λόγους διευκόλυνσης του ποιμαντικού έργου και πληθυσμιακής κάλυψης που θέτει η Ιερά Σύνοδος, εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις να μην «ανοίξει» έτσι η κερκόπορτα για την ίδρυση νέων μητροπόλεων.

Απαντώντας η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου είπε πως «αν ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση, θα είναι σαν να παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά της Εκκλησίας» και επανέλαβε ότι η πρόταση αυτή έγινε από την Ιερά Σύνοδο.

Η υπουργός κατέστησε σαφές ότι η επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό είναι μόνον ο μισθός του ενός μητροπολίτη (36.000 ευρώ το χρόνο) και πρόσθεσε πως εφόσον στο μέλλον προκύψουν νέες ανάγκες σε προσωπικό ή υποδομές, θα ακολουθηθούν οι οριζόμενες διαδικασίες.

Ο Βαϊτσης Αποστολάτος, ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ, αντιπρόεδρος της Βουλής, δήλωσε τη συμφωνία του κόμματός του με τις ρυθμίσεις.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Αντώνης Σκυλλάκος ψήφισε «παρών» και επισήμανε ότι δεν θα υπήρχε λόγος ενασχόλησης της Βουλής με αυτά τα θέματα αν είχε προχωρήσει ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας.

Ο Αναστάσιος Κουράκης από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» μη δεχόμενος καν να μπει -όπως είπε- σε αυτή τη συζήτηση.

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1102240&lngDtrID=244

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR