Ζωηφόρος

Επιστολή στους ιεράρχες του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμων,

Επιστολή στους ιεράρχες του Μητροπολίτη

πρώην Αττικής Παντελεήμων

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων

Ο κ. Παντελεήμων, ο οποίος βάσει της απόφασης του Αρείου Πάγου, πρέπει να καθαιρεθει. 

Στην αντεπίθεση, με αναφορές ακόμα και σε «σταλινικές μεθόδους», πέρασε μέσα από τη φυλακή ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων, με επιστολή του προς τους 27 ιεράρχες που αντέδρασαν στην απαλλαγή του από το εκκλησιαστικό δικαστήριο. Για μετά το Πάσχα μετατέθηκαν οι αποφάσεις της ΔΙΣ.

Σύμφωνα με το Βήμα, στην επιστολή του ο ιεράρχης δηλώνει ότι δεν περίμενε «τοιαύτην και τοσαύτην μισαδελφίαν, εμπάθειαν και εχθρότητα από αδελφούς και εκπροσώπους του Θεού του ελέους και της αγάπης, δι΄ ένα αδελφόν τους, που διέρχεται δεινήν δοκιμασίαν και ταλαιπωρείται έως θανάτου».

Ο κ. Παντελεήμων, ο οποίος βάσει της απόφασης του Αρείου Πάγου, πρέπει να καθαιρεθεί και να επανέλθει στις τάξεις των μοναχών, καταγγέλλει ότι εναντίον του στήθηκε «μια σταλινικού τύπου σκευωρία» η οποία, όπως προσθέτει, ήταν «σατανικώς προετοιμασμένη».

Ακόμη, δηλώνει στους αρχιερείς ότι «υπήρξε πανθομολογουμένη μεροληψία και προκατάληψις εις βάρος μου των ποινικών δικαστηρίων με παρεμβάσεις έξωθεν και άνωθεν», ενώ χαρακτηρίζει σαρκοβόρα και κατευθυνόμενα τα μέσα ενημέρωσης τα οποία, όπως σημειώνει, «θυσιάζουν τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς με τελικόν σκοπόν το υλικό κέρδος».

Τέλος, ο κ. Παντελεήμων, ο οποίος υπογράφει την τρισέλιδη επιστολή του ως Μητροπολίτης Αττικής, εκφράζει την πικρία και την απογοήτευσή του διότι οι 27 ιεράρχες, όπως λέει, ζητούν «την κεφαλήν μου επί πίνακι εις εφαρμογήν διατάξεως πολιτειακού νόμου προ ογδοήκοντα σχεδόν ετών θεσπισθέντος».

Σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζει στη Μονή Πετράκη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου η Ιερά Σύνοδος, η οποία απήλλαξε από τις κατηγορίες τον κ. Παντελεήμονα αλλά πλέον θα πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου. Συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου δηλώνουν ότι η Σύνοδος θα λάβει και θα δρομολογήσει τις αποφάσεις της αμέσως μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος ουσιαστικά επικύρωσε την κάθειρξη των 6 ετών με την οποία είχε τιμωρηθεί ο κ. Παντελεήμων από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών που τον έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση 195.000 ευρώ από τη Μονή Οσίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης.

Μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, η Σύνοδος ως Πρωτοβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου (άρθρο 160 περί εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης) να προχωρήσει στην καθαίρεση χωρίς συζήτηση και ψηφοφορία. Αυτό θα πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από τη στιγμή που θα της ανακοινωθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: http://www.in.gr/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel