Ζωηφόρος

Οι Μακεδόνες αισθάνονται προσβεβλημένοι,

Οι Μακεδόνες αισθάνονται

προσβεβλημένοι

 και ταπεινωμένοι

με τον χειρισμό στο Σκοπιανό

Στις 3 Φεβρουαρίου 2010, μετά από αίτημα της Υπάτου Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κας Γκατζούλη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Νέα Υόρκη με τον επισκεπτόμενο τις ΗΠΑ Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης προς τιμήν του.

Η κα Γκατζούλη εξέθεσε στον κ. Αν. Υπουργό τις αταλάντευτες θέσεις που ασπάζονται τόσον οι Μακεδόνες του Εξωτερικού και του Εσωτερικού όσο και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και της ομογένειας που απορρίπτουν την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η οποία θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα του. Επέδωσε στον συνομιλητή της υπόμνημα εκ μέρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο καθώς και Ψήφισμα που υιοθέτησαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και πλήθος Οργανώσεων της γενέτειρας στα οποία εμπεριέχεται η ανωτέρω θέση.

Επίσης, αναφέρθηκε στην γνωστή επιστολή των 356 Καθηγητών Πανεπιστημίου διεθνούς κύρους προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα με την οποίαν τεκμηριώνεται με αδιαμφισβήτητο ιστορικό τρόπο η θέση των Μακεδονικών Οργανώσεων. Τόνισε εξ? άλλου ότι οι Μακεδόνες αισθάνονται προσβεβλημένοι και ταπεινωμένοι με τον χειρισμό στο Σκοπιανό του Υπουργείου των Εξωτερικών των εκάστοτε Ελληνικών Κυβερνήσεων και ζήτησε να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός των Μακεδόνων και να εμποδιστεί η χρήση των όρων Μακεδόνας, Μακεδονικός-ή-ό από τους Σλάβους των Σκοπίων.

Τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα το διαιωνίσει και θα το οξύνει, ενώ θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μόνη αναγνώριση παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει την πολιτική της κλοπής και οικειοποίησης τμήματος του Ελληνικού πολιτισμού δια της υφαρπαγής του μακεδονικού ονόματος είναι μόνον η δική μας αναγνώριση. Η κ. Γκατζούλη τόνισε πως είναι ιερό καθήκον του Ελληνισμού να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι ο όρος Μακεδονία και τα παράγωγά του ανήκουν αποκλειστικά στον Ελληνισμό.

Η κ. Γκατζούλη ανάφερε πως οι Βαυαροί πολιτιστικά είναι Βαυαροί. Εθνολογικά και γλωσσικά όμως είναι Γερμανοί και κανείς στον κόσμο δεν αρνείται την προφανή ταυτότητά τους. Θα μπορούσε ποτέ κανείς να δεχθεί ότι μπορεί ένα κράτος γειτονικό της Γερμανίας, να οικειοποιηθεί την κρατική ονομασία «Δημοκρατία της Βαυαρίας», και να μετονομάσει το λαό του σε «Βαυαρικό έθνος», και να ισχυρίζεται ότι μη Γερμανοί μπορούν να αποτελούν Βαυαρική μειονότητα στη Γερμανία; Ποια θα ήταν άραγε η στάση της Γερμανίας σε μια τέτοια περίπτωση; Θα δεχόταν ποτέ η Γερμανία να δεχτεί κράτος και μάλιστα γειτονικό κράτος να ονομαστεί Βόρεια, Νότια, Άνω, Κάτω Βαυαρία;

Επίσης αναφέρθηκε πως πρόσφατα το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας αναίρεσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την αποκλειστική οικονομική ζώνη η οποία ήταν βασισμένη στο Δίκαιο της Θαλάσσης. Αυτό έγινε αμέσως μετά που η Ελλάδα είχε συμφωνήσει στην ένταξη της Αλβανίας ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Η κ. Πρόεδρος επεσήμανε πως δεν πρέπει να επιτραπεί οποιαδήποτε ευρωατλαντική προσέγγιση πριν επικυρωθεί η τελική συμφωνία βάσει των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και αφού μόνον περάσει και επικυρωθεί από το συνταγματικό δικαστήριο και το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και ιδιαίτερα η απάλειψη του όρου «Μακεδονία» από το καινούριο συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

Αν όντως οι Σκοπιανοί, επεσήμανε η αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής, συμφωνήσουν στην σύνθετη ονομασία Βόρεια «Μακεδονία», θα σταματήσουν να οικειοποιούνται τα αρχαία Μακεδονικά σύμβολα; Θα σταματήσουν να μιλούν για καταπιεσμένη «Μακεδονική» μειονότητα; Θα σταματήσουν να κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία των «Μακεδόνων»; Θα σταματήσουν να διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς και να αναρωτιούνται τι δουλειά έχουν οι Έλληνες στη Μακεδονία;

Θα αποτελεί εξαθλίωση του Ελληνισμού η οποιαδήποτε έννοια «Μακεδονικού» στρατού και Ελληνικού στρατού στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Μακεδόνων. Γι αυτό η χρήση των όρων Μακεδόνας/Μακεδονικός-ή-ό από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ, πρέπει να εμποδιστεί με απόφαση νομικά δεσμευτική τουλάχιστον απ` όλα τα κράτη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου ΗΠΑ κ. Μ. Βελιβασάκης, ο οποίος συνόδευε την ηγεσία της Παμμακεδονικής, τόνισε πως οι θέσεις της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ είναι και οι θέσεις των μελών του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση τους στο μείζον αυτό εθνικό θέμα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών κ.Δ. Δρούτσας άκουσε με προσοχή τις θέσεις και απόψεις που ανέπτυξε η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης και τόνισε πως τέτοιου είδους συναντήσεις είναι ωφέλιμες και παραγωγικές και η ανταλλαγή σκέψεων είναι πάντοτε θετική.

Οι Μακεδόνες των ΗΠΑ ζήτησαν, τέλος, από τον Αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα να πράξει τα δέοντα ώστε στα πλαίσια των διεθνών συναντήσεων του αλλά και με δηλώσεις του στον Διεθνή Τύπο να σταματήσει ο καθημερινός εξευτελισμός των Μακεδόνων από τους Σλάβους των Σκοπίων.

Νίνα Γκατζούλη

Πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων

πηγή: http://www.politis-gr.com/?p=723

αναδημοσίευση από: http://vatopaidi.wordpress.com/2010/02/16

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel