Ζωηφόρος

O Πάπας της Ρώμης μας προκαλεί,

O Πάπας της Ρώμης μας προκαλεί

Τι τις θέλουμε, λοιπόν, τις επαφές;

Ο Πάπας της Ρώμης παραποιεί την ιστορία

και ομιλεί την δήθεν "μακεδονική" γλώσσα

Μας προκαλείτε, αγιώτατε!

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας, διότι ο Πάπας της Ρώμης συστηματικά κατά τα τελευταία χρόνια υπερβαίνει τα όρια της ανοχής μας και προκαλεί την Εθνική μας αυτοσυνειδησία. Προκαλεί την Ελλάδα, καθ όσον εξεφώνησε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του και στην ανύπαρκτη ....."Μακεδονική" γλώσσα.

Ποιός θα τον πληροφορήσει, ότι ΔΕΝ υπάρχει Μακεδονικό Κράτος, Μακεδονική Εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα;

Εφ' όσον το Υπουργείον Εξωτερικών σιωπά, μήπως θάπρεπε να το πράξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, για να υποστηρίξει έστω και για μια και μόνη φορά τα εθνικά δίκαια της Ελλάδος ;Για να υποστηρίξει έστω και εμμέσως την πληγωμένη Ελλάδα; Μήπως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος; Λέμε, μήπως;

Επιβραβεύοντας την ευαισθησία κοσμικὠν παραγόντων, παραθέτουμε στη συνέχεια τη διαμαρτυρία επωνύμων και απλών ανθρώπων. Όταν οι αρμόδιοι σιωπούν, "οι λίθοι κεκράξονται" !

+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Αίγιον, 26 Δεκεμβρίου 2009

***

Ο Πάπας εκφώνησε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα και στη «μακεδονική»...

Ο Πάπας εκφώνησε το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα σε όλες τις γλώσσες

μεταξύ αυτών και την υποτιθέμενη «μακεδονική».

Δεν μπορώ να ακούω έναν θρησκευτικό ηγέτη να αναφέρεται στην γλώσσα και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος να μην απαντά.

Παρακαλούμε ή μάλλον απαιτούμε άμεση απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών ή πείτε μας τουλάχιστον ότι η "Μακεδονία" (ξε)πουλήθηκε; Να το ξέρουμε, ώστε να μην αγωνιζόμαστε τσάμπα για κάτι που δεν μας ανήκει πλέον. Η κατάσταση είναι τραγική. Το μήνυμα αυτό του Πάπα ακούγεται σε όλον τον κόσμο σε εκατομμύρια ανθρώπους.

πηγή: http://kontari.blogspot.com/.

***

Και o τ. Υπουργός κ. Παπαθεμελής προέβη στην ακόλουθη δήλωση,

την οποία και προσυπογραφούμε

(Από το site: Romfea.gr)

«Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, πρόσωπο ευρείας γνώσεως υψηλής κλασσικής παιδείας, δεν δικαιολογείται να αντιπαρέρχεται την ιστορική αλήθεια που επιβεβαιώνουν αδιάψευστες πηγές αιώνων σύμφωνα με τις οποίες οι Μακεδόνες είναι «Έλληνες γένος τω ρχαίον» (Ηρόδοτος ΙΧ, 45,2). Ο Πάπας Βενέδικτος XVI επέμεινε για άλλη μια φορά να απευθύνει τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας το αρχικό του λάθος. Δεν υπήρξε στην ιστορία μακεδονική γλώσσα, όπως δεν υπήρξε σπαρτιατική, μυκηναϊκή, βοιωτική κ.λ.π. Η γλώσσα είναι μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οι διάλεκτοι πολλές. Αλλά και στην φανταστική εκδοχή να υπήρχε μακεδονική γλώσσα, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι το σημερινό μιξοσλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων. Η μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα.

Η ψευδώνυμη των Σκοπίων είναι νόθον προπαγανδιστιικόν κατασκεύασμα, απόκλιση του βουλγαρικού ιδιώματος και ομιλείται από τους Σλάβους κατοίκους του γειτονικού μας κράτους που οι πρόγονοί τους εγκατεστάθησαν στην περιοχή τον 6ον - 7ον μ.Χ.αιώνα, χίλια χρόνια αφότου ο Μέγας Αλέξανδρος είχε καταστήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα του παγκόσμια γλώσσα.

Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και οι Έλληνες Καθολικοί οφείλουν να διαμαρτυρηθούν στο Βατικανό και να αξιώσουν να σταματήσει επί τέλους το ατόπημα, το οποίο θίγει και τον ίδιο τον Ποντίφηκα».

πηγή: http://mkka.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration