Ζωηφόρος

Νέα πρόκληση της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων,

Νέα πρόκληση

της σχισματικής Εκκλησίας

των Σκοπίων

Σε παραθρησκευτική Οργάνωση παραχωρήθηκε η Μονή του Αγίου Ναούμ

του Νίκου Παπαχρήστου

Η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» προκαλεί για άλλη μια φορά τον Ορθόδοξο κόσμο με την προσβλητική μετατροπή του Μοναστηριού του Αγίου Ναούμ στην λίμνη Οχρίδα σε Ξενοδοχείο και χώρο παραθρησκευτικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Οχρίδας-της Κανονικής εκκλησιαστικής Άρχης της γειτονικής χώρας- η σχισματική και αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Εκκλησία», με τις ευλογίες του Κράτους, μετέτρεψε το Μοναστήρι που ίδρυσε ο Άγιος Ναούμ τον 10 αιώνα -  και όπου φυλάσσονται τα λείψανα του- σε ξενοδοχείο και Spa, δηλαδή σε κέντρο ξεκούρασης, γυμναστικής και ψυχικής ανάτασης. Και δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά πρόσφατα παραχώρησε την Μονή στην παραθρησκευτική οργάνωση «Art of Living Foundation», που ίδρυσε ο Ραβί Σανκάρ, και η οποία διδάσκει τεχνικές αναπνοής Πραναγιάμα και Σουνταρσάν Κρίγια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του εν λόγω "Ξενοδοχείου-Κέντρου Spa"  οι τεχνικές αναπνοής που διδάσκονται βοηθούν ωστε να ηρεμεί με εύκολο τρόπο το πνεύμα. "Σε αυτές τις συνθήκες ο διαλογισμός επιτυγχάνεται εύκολα ενώ πραγματοποιούνται και ομαδικές συζητήσεις.Η γνώση χρειάζεται να διασταυρωθεί με την υπευθυνότητα, το δυναμισμό και την απόλαυση" σημειώνεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπου υπογραμμίζεται ότι το ίδρυμα του Σανκάρ έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ.

Οι κοιτώνες της Μονής έχουν μετατραπεί σε 6 δίκλινα δωμάτια, 8 διαμερίσματα, 10 μικρές και 4 μεγάλες σουίτες, όλα εξοπλισμένα με παραδοσιακά, "ρουστίκ", έπιπλα, δορυφορική τηλεόραση, μίνι μπαρ, αισθησιακά μπάνια και άλλες ανέσεις, ενώ έχουν θέα στο Καθολικό της Μόνης -όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Ναούμ- και φυσικά στην λίμνη Οχρίδα. Και όλα αυτά με τιμές που κυμαίνονται από 37 έως 85 ευρώ.

Η παράδοση της Ορθοδοξίας και ένας Άγιος της Έκκλησίας, ο Άγιος Ναούμ, πνευματικό τέκνο των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, "θυσιάζονται" στον βωμό του κέρδους. Έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα ενώ ο Ιερός χώρος έχει καταλήξει να εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς από την Ορθόδοξη πίστη.

Τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμού και πνευματιστικές συνεδρίες τελούνται στους χώρους της ιστορικής Μονής με την άδεια της σχισματικής και αυτοαποκαλούμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας" και του Κράτους των Σκοπίων.

Ο Άγιος Ναούμ

Ο άγιος Ναούμ έζησε τον ένατο αιώνα και συνεργάστηκε με τους Κύριλλο και Μεθόδιο στους αγώνες για τη διάδοση της χριστιανικής πίστης στην Βουλγαρία. Στο μεγάλο αυτό έργο συνάντησαν πολλές δυσκολίες. Ο Ναούμ πήγε στη Ρώμη, όπου συνάντησε τον τότε πάπα, μετέβη και στην Γερμανία όπου και πολέμησε τις αιρέσεις. Επανήλθε στη Βουλγαρία, όπου οργάνωσε μαζί με άλλους συναγωνιστές του σώμα εσωτερικής ιεραποστολής. Εργάστηκε θερμότατα υπέρ της στερέωσης του Χριστιανισμού στις βαλκανικές περιοχές. Ο θάνατος τον βρήκε, το 910, υπηρετώντας την διάδοση της ορθοδοξίας.

Το 2010 η Αρχιεπισκοπή Οχρίδας - που έχει ως επικεφαλής της τον Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας και Μητροπολίτη Σκοπίων Ιωάννη και υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας- θα εορτάσει τα 1100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Ισαποστόλου Ναούμ. Την ίδια στιγμή οι σχισματικοί βεβηλώνουν το ησυχαστήριο του και τον τόπο όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανά του.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Οχρίδας: http://www.poa-info.org/news/2009/10/20091007.html

Δείτε την ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου της Μονής Αγίου Ναούμ: http://www.hotel-stnaum.com.mk/index-en.php

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=729

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel