Ζωηφόρος

Παρέμβαση στη Βουλή για το "Μακεδονικό", του Χάρη Ανδρεόπουλου

Παρέμβαση στη Βουλή για το "Μακεδονικό" –

Ζητείται η επανέκδοση βιβλίου για την Ιστορία της Μακεδονίας

με στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών

Μ' ΑΦΟΡΜΗ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ EΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Λάρισας, "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ",

"ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ" και "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ"

ZΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Η ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΟΕΔΒ

 "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης, με επίκαιρη ερώτηση του - βασισμένη σε δημοσίευμα στη κυριακάτικη "Ελευθερία" (16/03/2008, σελ. 16, άρθρο του Γεν. Γραμματέα της Ενωσης Θεολόγων ν. Λάρισας Χάρη Ανδρεόπουλου, http://theology-xaris.blogspot.com/2008/03/1992.html ) - ζητά από τον υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη την επανέκδοση του σχολικού εγχειριδίου "Μακεδονία, ιστορία και πολιτική" (φωτ.), για την υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών. Το ίδιο άρθρο δημοσιεύθηκε και στις εφημερίδες "Φωνή της Καστοριάς" (20/03/2008, σελ. 6), "Ορθόδοξος Τύπος" (11/04/2008, σελ. 3) και "Μακεδονία" (27/04/2008, σελ. 61, http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=16506)

Πιό συγκεκριμένα:

Την επανέκδοση του σχολικού ενημερωτικού βιβλίου «Μακεδονία, ιστορία και πολιτική», ζητά με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου (βλ. κυριακάτικη "Ελευθερία", 5/10/2008, σελ. 16 και http://www.edra.gr/modules1.php?name=News&file=article&sid=34565). Στην ερώτηση τονίζονται συγκεκριμένα τα εξής:

"Το 1992, όταν το θέμα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων γινόταν αντικείμενο εντόνων διαβουλεύσεων στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε.), ο τότε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της χώρας μας, ο Γιώργος ο Σουφλιάς (σημερινός υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.), θεωρώντας ότι το υπουργείο Παιδείας μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη της ιστορικής αληθείας για το λεγόμενο «Μακεδονικό» ζήτημα, εξέδωσε ένα σχολικό ενημερωτικό βιβλίο 55 σελίδων για τους μαθητές της Β/θμιας εκπαίδευσης υπό τον τίτλο «Μακεδονία, Ιστορία και πολιτική».

Το συγκεκριμένο βιβλίο με την πλούσια και εκλαϊκευμένη ύλη του αναιρούσε με μια ατράνταχτη επιστημονική επιχειρηματολογία την σκοπιανή προπαγάνδα και αποκαθιστούσε την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση των ελληνοπαίδων. Σήμερα 16 χρόνια μετά νομίζουμε ότι η ωφέλεια που θα έχει η πατρίδα μας θά’ ναι μεγάλη αν το προαναφερθέν βιβλίο ξανατυπωθεί, μοιρασθεί και διδαχθεί στους χιλιάδες μαθητές της Β/βάθμιας εκπαίδευσης και Α/θμιας εκπαίδευσης αφού οι σκοπιανοί έχοντας τις γνωστές «γερές πλάτες» κυριολεκτικά αποθρασύνθηκαν ως ασύστολοι πλαστογράφοι της Ιστορίας.

Συνεπώς ερωτάται ο κ. υπουργός:

- Προτίθεται το ΥΠΕΠΘ να προχωρήσει στην επανέκδοση του προαναφερθέντος σχολικού εγχειριδίου, με τις απαραίτητες, φυσικά, προσθήκες, ή τροποποιήσεις;

- Mε ποιούς άλλους τρόπους η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ σκέπτεται να αποκρούσει τις προσπάθειες παραποίησης και παραχάραξης της ελληνικής μακεδονικής ιστορίας, που εκδηλώνονται από τη πλευρά των Σκοπίων;”

Επισκεφθείτε επίσης τους παρακάτω συνδέσμους:


http://theologylar.blogspot.com/2008/10/blog-post_06.html

http://theologylar.blogspot.com/2008/10/blog-post_04.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel