Ζωηφόρος

Κράτος «Μακεδονία» σε χάρτη βιβλίου της Γ’ Λυκείου!!!

Κράτος «Μακεδονία»

σε χάρτη βιβλίου της Γ’ Λυκείου!!!

***

Ερώτηση του Βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα προς την Υπουργό Παιδείας

Από τις 20/1/11 αποφεύγει να απαντήσει η υπουργός

Ερώτηση

προς την Υπουργό Παιδείας,

Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,

κα. Άννα Διαμαντοπούλου

ΘΕΜΑ: Βιβλίο Γ’ Λυκείου

          Στο διδακτικό βιβλίο της Γ’ Λυκείου, «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου», στην σελίδα 130 υπάρχει χάρτης, ο οποίος παρουσιάζει το κράτος των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Μακεδονία».

          Σε μία περίοδο που η ηγεσία του γειτονικού κρατιδίου συνεχίζει να καπηλεύεται το

όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία του βορειοελλαδικού χώρου, τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα όχι μόνο προσβάλουν και προκαλούν την κοινή γνώμη αλλά υπονομεύουν και την ελληνική εξωτερική πολιτική, αφού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο προπαγάνδας σε βάρος των απαράγραπτων δικαίων μας. Ειδικότερα, όταν υπάρχουν τέτοιες απαράδεκτες αναφορές σε σχολικά βιβλία που διανέμονται για την εκπαίδευση των μαθητών το όλο θλιβερό φαινόμενο αποκτά εντελώς διαφορετικές διαστάσεις αφού εμμέσως επιτρέπει να περνούν οι θέσεις της προπαγάνδας των Σκοπίων στην ελληνική εκπαίδευση. Το όλο θέμα απαιτεί άμεσες ενέργειες από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί ο επίμαχος χάρτης από το προαναφερόμενο σχολικό βιβλίο.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

          Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ώστε να αφαιρεθεί ο χάρτης αυτός από το προαναφερόμενο σχολικό βιβλίο;

          Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε ο σχετικός έλεγχος για το περιεχόμενο και τις αναφορές του συγκεκριμένου χάρτη;

Εάν γίνεται αυστηρός έλεγχος από το Υπουργείο σε όλα τα σχολικά βιβλία που κυκλοφορούν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα;

Αθήνα 20.01.2011

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/03/20111.html

***

Γ΄ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε Ο Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ 130 …ΚΡΑΤΟΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”…

http://www.pi-chools.gr/download/lessons/history/lykeio/history_c_gen/math/sel_97_138.pdf

http://www.pi-schools.gr/download/lessons/history/lykeio/history_c_gen/math/exof.pdf

http://www.pi-schools.gr/download/lessons/history/lykeio/history_c_gen/math/sel_1_52.pdf

http://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=8&ep=172&c_id=698

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/03/blog-post_6429.html

Τετ Μαρ 30, 02:04:00 μμ 2011 

Thomas είπε...

Αυτό δεν είναι αυτογκόλ. Είναι εσκεμμένο καθαρά. Εκτός από το όνομα που είναι απαράδεκτο ο χάρτης δηλώνει  "Το ολοκαύτωμα 1993-45" δηλαδή όχι μόνο την περίοδο που είχαμε κατοχή και τα σύνορα είχαν αλλάξει λόγο κατοχής της Βουλγαρίας, αλλά και προηγούμενα χρόνια.

Τετ Μαρ 30, 02:15:00 μμ 2011 

Stefanos είπε...

Ο χάρτης δείχνει την διαμόρφωση των κρατών της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ, με τις κατακτήσεις του Άξονα. Εδώ να διευκρινήσουμε πως οι κατεκτημένες χώρες και περιοχές, διακρίνονται σε δυο κατηγορίες. Τις προσαρτημένες σε Γερμανία, Ιταλία και Βουλγαρία ( όπως Αυστρία, Πολωνία, Βαρντάρσκα, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη πλην Έβρου, Επτάνησα κ.λ.π.) και τις υπό κατοχή με δοτές κυβερνήσεις (Νορβηγία, Γαλλία, Ελλάδα πλην των προαναφερομένων περιοχών κ.λ.π.)

Άρα το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" του χάρτη δεν αναφέρεται σε Κράτος αλλά σε περιοχή όπως και άλλες περιοχές που δεν ήταν ποτέ κράτη (Βεσσαραβία, Βουκοβίνα, Ανατ. Πρωσσία κ.λ.π.)

Ωστόσο, αν και δεν αναφέρεται σε Κράτος, η ονομασία ως "Μακεδονία" μιάς περιοχής που συμπίπτει κυρίως με την τωρινή ΠΓΔΜ είναι σφάλμα, πολύ δε περισσότερο, όταν ο χάρτης αναφέρεται σε χρονική στιγμή ΠΡΟ της δημιουργίας της Γιουγκοσλαβικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/03/fyrom_30.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel