Ζωηφόρος

Ο Αχρίδας Ιωάννης θα προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

Ο Αχρίδας Ιωάννης θα προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Ανώτατο Δικαστήριο της ΠΓΔΜ, επαναβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης των δύο ετών και έξι μηνών, του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας κ. Ιωάννη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Romfea.gr” τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ, αποφάσισαν ομόφωνα υπέρ της επαναβεβαίωσης της ποινής του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, όπου σύμφωνα με την ετυμηγορία ο κ. Ιωάννης κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων.

Να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων και την καταβολή του πόσου 250 χιλ. Ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Δικηγόρος του Αρχιεπισκόπου, δήλωσε ότι ο πελάτης του θα υποβάλλει ένσταση κατά της ΠΓΔΜ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

“Ελπίζουμε η απόφαση για την ΠΓΔΜ να είναι καταδικαστική, γιατί πιστεύουμε ότι η ετυμηγορία του Γενικού Δικαστηρίου της πόλης Βέλες, που είναι παράνομη και ασυμβίβαστη με τους νόμους της χώρας”, πρόσθεσε ο Δικηγόρος Β. Γκεοργκίεφ.

Τέλος, ο δικηγόρος ανέφερε, ότι βρισκόταν σε διαρκή επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη, αλλά δεν γνωρίζει αν έχει επιστρέψει στη ΠΓΔΜ.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7609:2011-03-21-19-34-14&catid=13

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel