Logo
Print this page

Η δικαστής Τάνια Μίλεβα και ο Αχρίδος Ιωάννης,

Η δικαστής Τάνια Μίλεβα

και ο Αχρίδος Ιωάννης


***

Η δικαστής Τάνια Μίλεβα επέβαλε

φυλάκιση δυόμιση ετών στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη

axridosdiki1Έπειτα από την επίμονη απαίτηση της σχισματικής οργάνωσης ΜΟΕ (Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία) η δικαστής Τάνια Μίλεβα από το Πρωτοβάθμιο δικαστήριο της πόλης Βέλες σήμερα ανακοίνωσε την ετυμηγορία, η οποία έχει ως εξής: δυόμιση έτη φυλάκισης για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων κ.κ. Ιωάννη.

Η δικαστής Τάνια Μίλεβα γεννήθηκε στης 02.02.1980 και εκλέχτηκε δικαστής στις 01.09.2009. Μόλις ενάμιση μήνα μετά την εκλογή της, δηλαδή στις 15.10.2009, αμέσως μετά της απόλυση του δικαστή Βαλεντίν Ζαφίροβ, ο οποίος αποφάσισε την αθώωση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννου, η δικαστής Τάνια Μίλεβα ορίστηκε ως δικαστής της υπόθεσης, η οποία έπειτα από ένα εξαιρετικά σύντομο διάστημα, και υπό την απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιωάννου, του επέβαλε ποινή φυλάκισης δυόμιση έτι. Η ίδια ετυμηγορία επιβεβαιώθηκε σήμερα από την δικαστή Τάνια Μίλεβα.

Η εντύπωση που δόθηκε είναι ότι αυτές οι διαδικασίες των δικαστηρίων είναι μια πραγματική απεικόνιση του συμπεράσματος που για πολλές φορές η διεθνής κοινότητα έχει τονίσει, ότι τα δικαστήρια στην ΠΓΔΜ είναι διεφθαρμένα και ότι παίρνουν αποφάσεις υπό την έντονη επιρροή της πολιτικής εξουσίας. Συνεπώς εξαιτίας τέτοιων πολικών ετυμηγοριών όλοι οι πολίτες της ΠΓΔΜ γίνονται όμηροι και πληρώνουν το νόμισμα για την απόσταση που έχουν από τα πολιτισμένα δημοκρατικά καθεστώτα.

axridosdiki2Ωστόσο, αυτή η δίκη δεν θα είχε πραγματοποιηθεί καθόλου αν δεν υπήρχε η επίμονη απαίτηση από της σχισματικής οργάνωση ΜΟΕ, η οποία ήθελε να πραγματοποιηθεί μια δίκη, στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης σε κάθε περίπτωση θα καταδικαζόταν. Επομένως, μέσω αυτής της διαδικασίας, όλα τα ψεύδη της σχισματικής οργάνωσης ΜΟΕ αποκαλύπτονται πλήρως. Επειδή για αυτούς ήταν απαραίτητο να διαπραγματευθούν με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, οι σχισματικοί δημοσίως έκαναν δηλώσεις ότι ήθελαν να διαπραγματευθούν την επιστροφή τους στην Ορθοδοξία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχαν ποτέ υπακούσει στην προτροπή του σέρβου Πατριάρχου σχετικά με το βασικό όρο των διαπραγματεύσεων, και ο μοναδικός όρος ήταν να σταματήσουν όλες τις πολιτικά επηρεασμένες νόθες δικαστικές διώξεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιωάννου και της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Οι σχισματικοί έγιναν δεκτοί θερμώς στο Βελιγράδι, αλλά αυτοί κακοποίησαν την καλή θέληση των φιλοξενούντων τους, με απαράδεκτες συκοφαντίες εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιωάννου στης οποίες μόνο αυτοί πιστεύουν, χωρίς να έχουν ταυτόχρονα μια στοιχειώδη εκκλησιαστική συνείδηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης είναι αυτός στον οποίον πρέπει να απευθυνθούν για την επίλυση του προβλήματός τους.

axridosdiki3Τώρα, με την ετυμηγορία εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιωάννου, η Καθολική Ορθοδοξία αναγνωρίζει την επιχορηγούμενη από το κράτος σχισματική οργάνωση ΜΟΕ μόνο ως το αποδεδειγμένο και μανιώδη διώκτη της κανονικής Εκκλησίας στην ΠΓΔΜ. Σήμερα ο καθένας μπορεί να δει την διαφορά μεταξύ, από την μια πλευρά, την σχισματικής οργάνωσης ΜΟΕ ως τον βίαιο διώκτη του Χριστού και της Εκκλησίας, και από την άλλη πλευρά, του διωκόμενου για την ορθόδοξη πίστη – Αρχιεπισκόπου Ιωάννου και της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, της οποίας ηγείται.

Από σήμερα, καθένας από τους κληρικούς της σχισματικής οργάνωσης ΜΟΕ θα μπορεί να θεωρήσει την επιστροφή του στην κανονική Ορθοδοξία, μόνο ως μια πράξη προσωπικής μετάνοιας.

Information Service of the Orthodox Ohrid Archbishopric

http://poa-info.org

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

πηγή: http://poa-info.org/news/201205/20120511-gr.html

***

Ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Σερβίας για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος

Tη διαμαρτυρία της εξέφρασε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτου Σκοπίων Ιωάννη, καταδικάζοντας τη βία και τις διώξεις που πραγματοποιούνται "υπό το πρόσχημα της έννομης τάξης".

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, μεταξύ των άλλων, απευθύνει έκκληση για άμεση απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη και στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του καθώς, όπως επισημαίνεται στο σχετικό ανακοινωθέν, κρατείται άδικα και οι αρχές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο της πόλης Βέλες επιβεβαίωσε προ ημερών την ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων σε βάρος του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας κ. Ιωάννη (κατά κόσμο Ζόραν Βρανίσκοφσκι), για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από τα κονδύλια της αποκαλούμενης "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", το διάστημα που ο Βρανίσκοφσκι ήταν μητροπολίτης της Εκκλησίας αυτής.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει ερήμην την ίδια ποινή στον Βρανίσκοφσκι, το 2009.

Ο Βρανίσκοφσκι αμφισβήτησε τις κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες χαρακτήρισε "αβάσιμες" και "κατασκευασμένες" και υποστήριξε ότι η δίωξή του έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, την τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην ΠΓΔΜ, στην οποία σημειώνεται ότι η άρνηση των αρχών της ΠΓΔΜ να αναγνωρίσουν την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας δεν συνάδει με το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών.

Πηγή: http://www.romfea.gr/patriarxeia/tapatriarxeia/patriarxeio-servias/12565-anakoinosi-synodos-servias-arxiepiskopos-axridos

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR