Ζωηφόρος

Θα αποκαθηλώσουν τον Μέγα Αλέξανδρο οι σοσιαλιστές στα Σκόπια,

Θα αποκαθηλώσουν τον Μέγα Αλέξανδρο οι σοσιαλιστές στα Σκόπια


«Άναψαν» φωτιές στα Σκόπια, οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του αντιπολιτευόμενου κόμματος SDSM Αντρέι Πετρόφ, πως εφόσον οι σοσιαλιστές κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, θα «αποκαθηλώσουν» τα αγάλματα και τα μνημεία για τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ θα προχωρήσουν και σε νέες μετονομασίες του αεροδρομίου και του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας, που φέρουν το όνομα του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Οι δηλώσεις Πετρόφ στην εφημερίδα Vest, προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από το κυβερνητικό κόμμα VMRO, όσο και από ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της χώρας, που τον κατηγόρησαν ευθέως για … «προδοσία». Για «φλερτ με γειτονικές χώρες», υπονοώντας την Ελλάδα, κατηγόρησε το VMRO το αντιπολιτευόμενο SDSM, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μνημεία που συνάδoυν με την … ιστορία της χώρας. Ο Γ.Γ του SDSM, Αντρέι Πετρόφ, επεσήμανε πως θα γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες κινήσεις, «προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, προκειμένου να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή για όλους».

Η φτώχεια και η ανεργία, αγγίζει πλέον το 32%, «καλπάζουν» με υψηλούς ρυθμούς, στα Σκόπια την ώρα που η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δανείζεται από το εξωτερικό για να ολοκληρώσει το φαραωνικό σχέδιο «Σκόπια 2014», που μετατρέπει την πρωτεύουσα σε απέραντη Disneyland, στο πλαίσιο «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας.

protothema.gr

πηγή: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/3077/1/lang,el/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration