Ζωηφόρος

Την «Μακεδονική» γλώσσα αναγνωρίζει το Φεστιβάλ του Λονδίνου,

Την «Μακεδονική» γλώσσα αναγνωρίζει το Φεστιβάλ του Λονδίνου


Για μία ακόμη φορά η ελληνική πολιτεία αποδεικνύει την ανικανότητα της την αδιαφορία της την αδράνεια της για οτιδήποτε έχει να κάνει για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και θέσεων. Αυτή την φορά το υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψαν με την άγνοια τους στην κυβέρνηση των Σκοπίων να πραγματοποιήσει μία εξόχως σημαντική και συμβολικού χαρακτήρα παρουσία στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου με την ανοχή φυσικά των Βρετανών.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα http://festival.london2012.com/events/event.php?titleId=9000961214&fb_commen. το Εθνικό θέατρο της Βίτολα θα παρουσιάσει στην «Μακεδονική» γλώσσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Globe to Globe – Henry VI Part 3, by William Shakespeare (12 Μαΐου 2012 - 13 Μαΐου 2012) παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας.

Δυστυχώς οι γείτονες μας δεν σταματούν να προωθούν την δική τους έκδοση της πολιτιστικής τους ταυτότητας, όπως τουλάχιστον αυτοί την βλέπουν, περνώντας σιγά-σιγά στο υποσυνείδητο των ακροατών τους ότι Μακεδονία είναι αυτοί, ότι ο μακεδονικός πολιτισμός είναι αυτοί, ότι η γλώσσα των Μακεδόνων είναι η δική τους.

Εμείς φυσικά ως λαός και ως κράτος με αυτοκτονικές τάσεις, αρνούμεθα να αγωνιστούμε για τα δίκαια μας και απλά όταν οι καταστάσεις έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο προσπαθούμε να διαχειριστούμε όχι το πρόβλημα αλλά την αντίδραση του ελληνικού λαού που βλέπει με απογοήτευση τους αντιπάλους μας να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40794&Itemid=84

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration