Logo
Print this page

Πρέσβυς της Ελλάδας στα Σκόπια: "Τα Σκόπια έχουν αλυτρωτικές βλέψεις",

Πρέσβυς της Ελλάδας στα Σκόπια:

"Τα Σκόπια έχουν αλυτρωτικές βλέψεις"


Η Ελληνίδα διπλωμάτης, επικεφαλής του ελληνικού γραφείου συνδέσμου στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, απέστειλε γραπτή επιστολή στις κατηγορίες της σκοπιανής ηγεσίας ότι η Ελλάδα, δεν είναι εποικοδομητική και ότι παραβιάζει την Ενδιάμεση Συμφωνία.

«Από την υπογραφή της Ενδιάμεση Συμφωνίας, η Ελλάδα εφήρμοσε το περιεχόμενο και το πνεύμα καλής θελήσεως. Η Ελλάδα εξέφρασε την πρόθεση να αποσυρθεί από τμήμα ή την πλήρη εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας», είπε η Πρέσβυς της Ελλάδας.

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κατηγόρησε τα Σκόπια ότι ποτέ δεν έχουν αποδεχθεί ότι η συμφωνία αποτελεί μία σύμβαση στην οποία ευθύνη έχουν και οι δύο πλευρές.

«Η κυβέρνηση, ειδικά μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, εφάρμοσε μια πολιτική εχθρότητας και αλυτρωτισμού κατά της Ελλάδας μέσα από τη συνεχή οικειοποίηση Ελληνικών Ιστορικών Συμβόλων, όπως τον Ήλιο της Βεργίνας, και ανοιχτά αμφιβάλλει για το υφιστάμενο Status Quo των εδαφών στα Δυτικά Βαλκάνια», αναφέρει η επιστολή.

Η Παπαδοπούλου, προσθέτει ότι η Ελλάδα, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ζήτησε από τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές πολιτικές και απαιτήσεις και να προσανατολιστούν στις διαπραγματεύσεις καλή τη πίστη, αλλά η κυβέρνηση (των Σκοπίων) αγνόησε τις εκκλήσεις.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36572&Itemid=84

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR