Ζωηφόρος

Συνελήφθη ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδων Ιωάννης,

Συνελήφθη ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος

Αχρίδων Ιωάννης


Ανακοινωθέν Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

AxridosΣήμερα Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011, στις 13:30, στην προσπάθειά του να εισέλθει στην ΠΓΔΜ, από τον μεθοριακό σταθμό Νίκης στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα,συνελήφθη στο Σκοπιανό φυλάκιο Medzitlijia, ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων, Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης, από τις Αρχές της FYROM και οδηγήθηκε στις φυλακές, υψίστης ασφαλείας, IDRIZOVO, στα προάστεια των Σκοπίων.

Το 2010 κατόπιν ψεύτικων κατηγοριών της σχισματικής εκκλησιαστικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση. Επειδή δεν ήταν παρών στην διεξαχθείσα δίκη, ο κ. Ιωάννης έχει δικαίωμα να ζητήσει επανάληψη της δίκης. Γι'αυτό το λόγο ελπίζει, σύμφωνα με τον Δικηγόρο του, ότι σε τρείς μέχρι πέντε ημέρες πρέπει να βγεί από την φυλακή και να καταστεί δυνατή μια νέα δίκη, στην ποία θα υπερασπιστεί την ελευθερία του.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιωάννης συνελήφθη στα Βουλγαρικά σύνορα, την 16 Νοεμβρίου 2010, κατόπιν εντάλματος σύλληψης από την Ιnterpol της ΠΓΔΜ, προκειμένου να εκτίσει την παραπάνω ποινή φυλάκισης. Όμως τότε το Δικαστήριο της Σόφιας τον απάλλαξε και τον απελευθέρωσε με την εξήγηση ότι η καταδικαστική απόφαση από την ΠΓΔΜ, ήταν αποτέλεσμα των διώξεων, που ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης υφίσταται τα τελευταία εννέα χρόνια, όχι ότι ήταν ένοχος κατά τον Ποινικό Κώδικα, αλλά για θρησκευτικούς λόγους.

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7749

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel