Logo
Print this page

Επιστολή Παπαθεμελή προς Σαμαρά για την απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης,

Επιστολή Παπαθεμελή προς Σαμαρά

για την απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής απηύθυνε χθες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά την ακόλουθη επιστολή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης:

Αύριο δημοσιεύεται η απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπίων.

Όπως διαρρέεται, η απόφαση καταδικάζει την Ελλάδα για το «veto» στο Βουκουρέστι σχετικά με την ένταξη του προτεκτοράτου στο ΝΑΤΟ.

Το αιτιολογικό της πάσχει, δοθέντος ότι εκεί δεν χρειάσθηκε να ασκηθεί ελληνικό veto, αφού το ζήτημα δεν ανεγράφη καν στην ημερήσια διάταξη με το που απειλήθηκε η άσκηση veto.

Γνωστόν πάντως τοις πάσι, ότι το Δ.Δ. της Χάγης είναι δικαστήριο ισορροπιών και σκοπιμοτήτων. Αυτές υπηρετεί.

Το ερώτημα είναι γιατί για άλλη μια φορά αφήσαμε στον αυτόματο πιλότο την διαχείριση του θέματος, ενώ μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τη νομική βάση της προσφυγής, δηλαδή να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία στο άρθρο 11 της οποίας εδράζεται η σκοπιανή προσφυγή.

Η συμφωνία αυτή, είναι διάτρητη από τις συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις της απ’ τους σκοπιανούς, ενώ ούτως ή άλλως υπήρξε εξ αρχής ετεροβαρής και δεν πρόκειται να μας εξυπηρετήσει σε τίποτε. Αντιθέτως είναι πολλαπλά βλαπτική για μας.

Η Συμφωνία έχει, ως γνωστόν, εκπνεύσει από τις 13/09/2002 και έκτοτε ισχύει διότι δεν κατηγγέλθη.  

Αφορμές και αιτίες για καταγγελία της, τα Σκόπια παρέχουν καθημερινά στην Ελλάδα. Αλλά ο ανίατος ελληνικός μαζοχισμός εκλαμβάνει την φρικώδη σκοπιανή επιθετικότητα για θωπεία, και τις αντιπαρέρχεται, ως να μη συμβαίνει τίποτε.

Οι παλινωδίες, οι αντιθέσεις και οι οργανικές ανεπάρκειες της εξωτερικής μας πολιτικής συνοψίζονται όλες μαζί στην σκοπιανή πολιτική μας.

Η απόφαση όμως της Χάγης «χοντραίνει» από δω και πέρα πολύ το παιχνίδι.

Με βάση το σκεπτικό και το διατακτικό της, τα Σκόπια θα ζητήσουν ως FYROM πλέον να ενταχθούν στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και την ΕΕ και η Ελλάδα εφ’ όσον δεν θα έχει εν τω μεταξύ καταγγείλει την Ενδιάμεση δεν θα μπορεί να αντιτάξει veto.

Δεδομένου ότι κατά την Ενδιάμεση η καταγγελία επιφέρει τα αποτελέσματα της, μετά 1 έτος, αφότου ανακοινωθεί, επιβάλλεται να προβούμε αμελλητί σ΄ αυτήν. Εδώ και τώρα.

   Η Ελλάδα θα βρεθεί εγκλωβισμένη σε λίγες ημέρες (ο σκοπιανός τύπος το προανήγγειλε ήδη) από νέα αίτηση του προτεκτοράτου για ένταξή του στο ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά ως FYROM. Μία παρόμοια κίνηση θα είναι για μας μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Μια δυνατότητα μόνο έχουμε να την αποκρούσουμε και αυτή είναι η άμεση καταγγελία της Ενδιάμεσης.

Αυτό σήμερα μόνο ο Σαμαράς μπορεί να το επιβάλει.

Ιδού η Μακεδονία, ιδού και το πήδημα!

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_6631.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR