Ζωηφόρος

O Στέλιος Παπαθεμελής για την απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης,

O Στέλιος Παπαθεμελής

για την απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Την Δευτέρα δημοσιεύεται η απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπίων.

Όπως διαρρέεται, η απόφαση καταδικάζει την Ελλάδα για το veto στο Βουκουρέστι σχετικά με την ένταξη του προτεκτοράτου στο ΝΑΤΟ.

Το αιτιολογικό της πάσχει, δοθέντος ότι εκεί δεν χρειάσθηκε να ασκηθεί ελληνικό veto, αφού το ζήτημα δεν ανεγράφη καν στην ημερήσια διάταξη με το που απειλήθηκε η άσκηση veto.

Είναι πάντως γνωστόν τοις πάσι, ότι το Δ.Δ. της Χάγης είναι δικαστήριο ισορροπιών και σκοπιμοτήτων. Αυτές υπηρετεί.

Το ερώτημα είναι γιατί για άλλη μια φορά αφήσαμε στον αυτόματο πιλότο την διαχείριση του θέματος, ενώ μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τη νομική βάση της προσφυγής, δηλαδή να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία στο άρθρο 11 της οποίας εδράζεται η σκοπιανή προσφυγή.

Η περίεργη αυτή συμφωνία, περίεργη και για την παγκόσμια πρωτοτυπία της να μην αναφέρονται τα ονόματα των συμβαλλομένων χωρών, αλλά μόνον των υπογραφόντων υπουργών, έχει καταστεί διάτρητη από τις συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις της απ’ τους σκοπιανούς, ενώ ούτως ή άλλως δεν εξυπηρετεί σε τίποτε την Ελλάδα.

Είχαμε επανειλημμένα αξιώσει την άμεση καταγγελία της Ενδιάμεσης αλλά δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε.

Αυτό όμως που δεν έγινε χθες, να γίνει επιτέλους εδώ και τώρα, να καταγγελθεί η Ενδιάμεση-η οποία πάντως έχει και ενιαύσιο χρόνο εκπνοής μετά την καταγγελία-γιατί σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε εφεξής και άλλες προσφυγές.

Στο μεταξύ, πριν αλέκτορα φωνήσαι, έσπευσαν οι γνωστοί-άγνωστοι «ψύχραιμοι παρατηρητές» και «κορυφαίοι διπλωματικοί παράγοντες» να μας νουθετήσουν μην αποτολμήσουμε προσφυγή εναντίον της Τουρκίας στη Χάγη γιατί θα την «φάμε» όπως με τα Σκόπια!…

Δειλοί, μοιραίοι και ανίκανοι, αντί να πάρουν το πραγματικό μάθημα από τη διαμάχη με τα Σκόπια που είναι η παράλειψή τους να καταγγείλουν την Ενδιάμεση, και να πράξουν τα δέοντα, υψώνουν λευκή σημαία απέναντι στην Άγκυρα. Ντροπή και κρίμα!

                                                                            Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/12/o_01.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel