Logo
Print this page

Η Μιλόσεβσκα προτείνει: η πΓΔΜ να αλλάξει όνομα, σημαία, έμβλημα, εθνικό ύμνο,

Η Μιλόσεβσκα προτείνει: η πΓΔΜ

να αλλάξει όνομα, σημαία,

έμβλημα, εθνικό ύμνο


Το άρθρο που ακολουθεί, δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Washington Times, στις 21 Ιουλίου 2011 και αφορά συνέντευξη ηγέτιδος νέου πολιτικού κόμματος στην πΓΔΜ. Τα Σκοπιανά ΜΜΕ αποσιώπησαν την συνέντευξη αυτή, γεγονός ενδεικτικό της φίμωσης κάθε άποψης αντίθετης με την επικρατούσα κυβερνητική. Μεταφράστηκε στην Ελληνική γλώσσα από το MacedoniaHellenicLand.Eu

Του Ben Birnbaum

Η Μακεδονία (sic) είναι 20 ετών, εάν μιλάμε για την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία. Ή είναι χιλιάδων ετών, αν μιλάμε για αρχαία ιστορία.

Η χώρα έχει σαφώς μια κρίση ταυτότητας.

Τώρα, η ηγέτης ενός νέου πολιτικού κόμματος στην πΓΔΜ πιστεύει ότι έχει έναν τρόπο να λύσει το πρόβλημα και να δώσει τέλος στη διπλωματική διαμάχη με τη γειτονική Ελλάδα - η οποία είναι αντίθετη προς το όνομά της, τα σύμβολα και τους ισχυρισμούς της για το παρελθόν.

Η Γκαμπριέλα Άρσοβα-Μιλόσεβσκα (Gabriela Arsova-Miloshevska), ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Ρεπουμπλικανική Συμμαχία (Republican Alliance), θέλει να αλλάξει το όνομα της χώρας, τη σημαία, το έμβλημα, τον εθνικό ύμνο και, ελπίζει, το μέλλον της.

"Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για κάτι διαφορετικό", είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Η κα Άρσοβα-Μιλόσεβσκα, πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, είπε ότι υποστηρίζει την αναζήτηση της σημερινής κυβέρνησης για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά πρόσθεσε ότι η πΓΔΜ πρέπει πρώτα να λύσει τις εγχώριες διαφορές και να διευθετήσει τις διαφωνίες της με την Ελλάδα:

"Για να επιτύχουμε την ενσωμάτωση στην Ευρώπη, θα πρέπει να επιτύχουμε την ενσωμάτωση στο σπίτι μας.

"Ο κόσμος θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν θέλει να επιλύσει το πρόβλημα της ονομασίας. Έτσι πρέπει να τους εξηγήσουμε γιατί αυτό είναι σημαντικό, διότι χωρίς την επίλυση αυτού του προβλήματος, δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη."

Είπε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα σημαία. Η τωρινή επανασχεδιάστηκε το 1995, λόγω της διαφοράς με την Ελλάδα γύρω από ένα ιστορικό σύμβολο που σχετίζεται με τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο, αλλά η αλβανική μειονότητα, η οποία αποτελεί περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχει απορρίψει σε μεγάλο βαθμό τη νέα σημαία.

"Θα ήθελα να τους ρωτήσω όλους [για τις ιδέες τους σχετικά με μια νέα σημαία] και να δω τις διαφορετικές επιλογές", είπε.

Ο εθνικός ύμνος πρέπει επίσης να φύγει.

"Ο εθνικός ύμνος που έχουμε τώρα είναι από τότε που οι Μακεδόνες (sic) πολεμούσαν κατά των Τούρκων. Είναι κολλημένος σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο."

Πηγή: http://www.washingtontimes.com/news/2011/jul/21/macedonia-tiff-all-greek-to-nato-eu/?page=all#pagebreak

Και από: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2330/1/lang,el/

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR