Ζωηφόρος

Μαζέψτε τον! του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου,

Μαζέψτε τον!

του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου


Μαζέψτε τον! Αυτή θάπρεπε να είναι η προτροπή προς μια ελληνική κυβέρνηση, που θα σεβόταν τον εαυτό της για τον σε κατάσταση προπαγανδιστικής εξαλλοσύνης πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι. Όμως η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να μαζέψει τα του οίκου της και τα της Ελλάδος, τον Γκρούεφσκι θα μαζέψει; Το μάζεμα θα ήταν εύκολο σήμερα, αν συνδυαζόταν με τα εγκαίνια της μεγάλης Έκθεσης στο Παρίσι και στο Μουσείο του Λούβρου για την Μακεδονία, τον Μέγα Αλέξανδρο και την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στην Οικουμένη. Είναι μια καταπληκτική παρουσίαση της ιστορίας της Αρχαίας Μακεδονίας, από των Μυκηναϊκών χρόνων έως την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, που αναδεικνύει το γεγονός ότι ήταν πάντοτε γη ελληνική.

            Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εφαρμόζει σταλινικές μεθόδους στη χώρα του για να πείσει τους κατοίκους της στο ψέμα ότι, αν και Σλαύοι, είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που μιλούσε …σλαυικά! Τελευταία ανακοινώθηκε ότι η γειτονική χώρα θα γεμίσει με τεράστια αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έχει δήθεν μετονομαστεί σε "Έφιππο πολεμιστή". Επίσης με αγάλματα του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού και των Ελλήνων φωτιστών των Σλαύων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Και επειδή το ένα ψέμα φέρνει το άλλο η κυβέρνηση Γκρούεφσκι μετά την ελληνική ιστορία επιχειρεί να ληστέψει και τη βουλγαρική. Έτσι κοντά στα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ιουστινιανού θα στήσει αγάλματα των Βουλγάρων βασιλέων Σαμουήλ, Κρούμου, Βόρη του 1ου, Ρόμαν και Ιβάν Βλαντισλάβ!

Μέχρις ενός σημείου οι Βούλγαροι, που από τους πρώτους αναγνώρισαν το γειτονικό κράτος με το όνομα που έχει επιλέξει από το 1945 για ονομασία του η κομμουνιστική τιτοϊκή προπαγάνδα, διασκέδαζαν με τις ψευδοαλυτρωτικές εκρήξεις του ακροδεξιού Κόμματος του Γκρούεφσκι. Θεωρούσαν ότι όσο και να αγωνίζεται με όπλο την απάτη τελικά τα Σκόπια θα κατέληγαν στη Βουλγαρία, αφού μόνον αυτή ήταν η χώρα αντίπαλος των Ελλήνων και επιζητούσε με τη βία να εκβουλγαρίσει τη Μακεδονία. Όμως τελευταία άρχισαν να ενοχλούνται και αυτοί από τον κ. Γκρούεφσκι. Αυτό μετά την επίσημη ανακοίνωση της σκοπιανής προπαγάνδας, ότι εντός της Βουλγαρίας ζουν "750.000 στην εθνικότητα Μακεδόνες"! Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο στην εφημερίδα "Ντνέβνικ" και στις 750.000 των ψευτομακεδόνων που δήθεν ζουν στη Βουλγαρία υποστηριζόταν ότι στην Ελλάδα ζουν άλλες 700.000, 120.000 στην Αλβανία, 85.000 στη Σερβία, 12.000 στο Κοσσυφοπέδιο, 15.000 στη Ρουμανία και 315.000 στην Τουρκία! Δηλαδή κατά την κατασκευή του προπαγανδιστικού μηχανισμού του κ. Γκρούεφσκι ο πληθυσμός των δικών του ανθρώπων εκτός των Σκοπίων είναι μεγαλύτερος από αυτόν που βρίσκεται εντός των συνόρων και είναι μόλις 1.300.000, με τάση μείωσης του ποσοστού του έναντι αυτού των Αλβανών ανταγωνιστών του, που, καθώς υποστηρίζεται από αυτούς, έχουν φτάσει το 1.000.000! Ο ανταποκριτής στα Σκόπια του Εθνικού Ραδιοφώνου της Βουλγαρίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι ανέβαλε την απογραφή στη χώρα, που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Οκτωβρίου, γιατί οι Αλβανοί επιμένουν αυτή να διεξαχθεί υπό διεθνή έλεγχο.

Οι Βούλγαροι αντέδρασαν στη σκοπιανή προπαγάνδα φέρνοντας στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της φετινής απογραφής πληθυσμού που έκαμαν, στην οποία στα 8.000.000 κατοίκων μόνο 1.654 δήλωσαν ως εθνικότητα τους τη "μακεδονική" και από αυτούς οι 1.000 δήλωσαν ότι έχουν διαβατήριο των Σκοπίων. Στην Ελλάδα τα αντίστοιχα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά στις εθνικές βουλευτικές εκλογές το Κόμμα που υποστηρίζει τις θέσεις του κ. Γκρούεφσκι πήρε ελάχιστες ψήφους. Η Βουλγαρική κυβέρνηση ενημέρωσε επίσης την κοινή γνώμη ότι με τα κίνητρα που έχει καθιερώσει 7.000 σλαύοι κάτοικοι των Σκοπίων έχουν πάρει την Βουλγαρική υπηκοότητα και αυτός ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Οι Σκοπιανοί προφανώς παίρνουν τη βουλγαρική υπηκοότητα, για να αποκτήσουν διαβατήριο χώρας μέλους της ΕΕ. Σε ανακοίνωση του το επίσημο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με ημερομηνία 16 Αυγούστου 2011, τονίζει σχετικά ότι όσο και αν προπαγανδίζει ο κ. Γκρούεφσκι δεν πρόκειται να αλλάξει την πραγματικότητα, πως όλοι οι λεγόμενοι "Μακεδόνες" στη χώρα του είναι βουλγαρικής καταγωγής και προέλευσης, δηλαδή Βούλγαροι στην ουσία τους και πως όσο και αν προσπαθούν να συνδεθούν με την αρχαία Μακεδονία, και να αποσπάσουν μέρος της ελληνικής ιστορίας αυτό δεν θα το επιτύχουν. Αυτό αποδεικνύεται και με την Έκθεση στο Λούβρο, που στις 12 Οκτωβρίου ανοίγει επίσημα τις πύλες της στο παγκόσμιο κοινό. Βέβαια οι Σκοπιανοί δεν το βάζουν κάτω, γι' αυτό και χρειάζεται κάποιος να τους μαζέψει. Εξέδωσαν και στα αγγλικά 130 τόμους (!!!) με την "Μακεδονική Λογοτεχνία"!!!

Ο Σαμ Βάκνιν δημοσιογράφος και δρ στις διεθνείς σχέσεις, έγραψε σωστά στο περιοδικό "Globalpolitician" πως από τον Καύκασο έως την ΠΓΔΜ οι ηγέτες των υπό ανάπτυξη χωρών προβάλλουν τους εαυτούς τους κατά περίπτωση πότε ως Μεσίες και σωτήρες και πότε ως μάρτυρες, που πληγώνονται από το μίσος και τον φθόνο των εσωτερικών αντιπάλων τους, ή που αδικούνται από συνωμοτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός των συνόρων των χωρών τους. Αυτοί οι "χαρισματικοί ηγέτες" προβάλλονται ότι έχουν αφιερώσει όλο τους το είναι στο έθνος τους και σιγά - σιγά μετατρέπονται σε "Μεγάλους αδελφούς", προσωποποιώντας τις ελπίδες και τα όνειρα των συμπατριωτών τους. Οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους πως είναι υπεράνω θεσμών και δημοκρατικών διαδικασιών. Δηλαδή, εξηγεί ο κ. Βάκνιν, ο λαϊκισμός των εν λόγω ηγετών οδηγεί βαθμιαία σε ένα αυταρχικό καθεστώς, που για να σταθεροποιηθεί εκτός της προπαγάνδας χρησιμοποιεί στις θέσεις κλειδιά μόνο έμπιστους του ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα για τα Σκόπια σημειώνει πως με τον καλλιεργούμενο στη χώρα φανατισμό ο κ. Γκρούεφσκι επιτυγχάνει να αποπροσανατολίζει τους συμπατριώτες του και τους κάνει να αρνούνται την πραγματικότητα. Μέσα από αυτή την προπαγάνδα σχέδια και υποσχέσεις εμφανίζονται ως γεγονότα, η στατιστική μεθοδολογία δίνει μόνο ευνοϊκά αποτελέσματα για το καθεστώς, ενώ δήθεν ιστορικοί και ψευτοαρχαιολόγοι έχουν επιστρατευθεί για να αλλοιώσουν την πραγματική ιστορία και να την μετατρέψουν σε ένα "μύθο μεγαλείου". Έτσι ο κ. Γκρούεφσκι, πάντα κατά τον κ. Βάκνιν, "έχει εξοστρακίσει την πραγματικότητα και την έχει αντικαταστήσει με την φαντασία", που τον βοηθάει να επιβιώνει. Αλλά έως πότε το ψέμα; έως πότε η ανοχή; αν ήμασταν λίγο σοβαροί θα τον είχαμε από χρόνια βάλει στη θέση του και ας τον στηρίζει στο ψέμα ο κ. Ερντογκάν, για προφανείς πολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους. Και ας υποστηρίζεται από τις μεγάλες δυνάμεις. Εμείς είμαστε οι γείτονες και με εμάς είναι υποχρεωμένος να συμβιώσει. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να έχει απέναντι του όλα τα γειτονικά κράτη, Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία - Κοσσυφοπέδιο και Αλβανία. Πρέπει κάποτε τα Σκόπια να αποφασίσουν να αποδεχθούν την πραγματικότητα και να συζητήσουν με βάση τη λογική και την αλήθεια   με τους γείτονες τους και πρώτα με την Ελλάδα. Μόνο τότε θα υπάρξει αληθινή και μόνιμη ειρήνη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.-

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel