Ζωηφόρος

Επιστολή Μακεδονικών οργανώσεων στη Μέρκελ για τα περί "Μακεδονίας",

Επιστολή Μακεδονικών οργανώσεων στη Μέρκελ για τα περί "Μακεδονίας"

Επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ απέστειλαν Μακεδονικές οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο. Αιτία το ότι αποκάλεσε "Μακεδονία" τα Σκόπια. Οι συστάσεις για προσοχή και το παράδειγμα με τους Βαυαρούς.

Με μια ιδιαίτερα καυστική επιστολή απάντησαν Μακεδονικές οργανώσεις στο ατόπημα της Άνγκελα Μέρκελ να αναφέρει τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στου κκ Σταύρο Λαμπρινίδη, Υπουργό Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας, Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο ΚΚΕ, Γιώργο Καρατζαφέρη, Πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ, Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η καγκελάριος της Γερμανίας σε συνέντευξή της πριν λίγες μέρες στην κρατική τηλεόραση της Κροατίας, αναφερόμενη στις προοπτικές των υπό ένταξη χωρών, τόνισε ότι η η "Μακεδονία θα πρέπει να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα".

Στην επιστολή τους τα μέλη Παμμακεδονικών Ενώσεων, συστήνει προσοχή στην κυρία Μέρκελ όταν χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο.

Σημειώνουν ότι η η Μακεδονική ταυτότητα πολιτιστικά και ιστορικά ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα και χαρακτηρίζουν ανιστόρητες αυτές τις αναφορές.

Μάλιστα, φέρνουν και ένα ενδιαφέρον παράδειγμα αναφερόμενοι στους Βαυαρούς και την πιθανότητα κάποιο γειτονικό έθνος να αρχίσει να αμφισβητεί το ότι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Γερμανοί.

Τέλος, σημειώνουν ότι είναι προσβλητικό ένα κράτος της ΕΕ να ταυτίζει τους Σλάβους της ΠΓΔΜ με τους αρχαίους Μακεδόνες βασιζόμενη σε αμφισβητούμενες επιστημονικές θεωρίες.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς την Άνγκελα Μέρκελ έχει ως εξής:

Στην Αυτού Εξοχότητα Angela Merkel

Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

German Bundestag

Platz der Republik 1 - 11011 Berlin, Germany

Εξοχότατη,

Εμείς, τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες ελληνικές οργανώσεις εκπροσωπώντας εκατομμύρια Μακεδόνων (Έλληνες από τη διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά  είναι Έλληνες και υπερήφανοι για την Μακεδονική πολιτιστική τους ταυτότητα για χιλιετίες), γράφουμε για να σας επιστήσουμε την προσοχή στη χρήση του όρου «Μακεδονία» κατά τη διάρκεια συνεντεύξεώς σας στον τηλεοπτικό σταθμό HTV (Hrvatska Radiotelivizija) του Ζάγκρεμπ, τώρα τελευταία.

Με την παρούσα δηλώνουμε πως η Μακεδονική ταυτότητα πολιτιστικά και ιστορικά ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι μια αυτοαποκαλούμενη «εθνική Μακεδονική» ταυτότητα  της χώρας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας (ΠΓΔΜ) της οποίας ο πληθυσμός αποτελείται από Σλάβους και Αλβανούς είναι ψευδεπίγραφη και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η ψευδεπίγραφη αυτή ταυτότητα είναι άκρως προσβλητική στην δική μας Μακεδονική πολιτιστική ταυτότητα η οποία αποτελεί μέρος του ελληνισμού εδώ και 2500 χρόνια. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα ανάλογο με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα των Μακεδόνων είναι η πολιτιστική ταυτότητα των Βαυαρών της Γερμανίας.  Οι Βαυαροί είναι πολιτιστικά Βαυαροί. Εθνολογικά και γλωσσικά όμως είναι Γερμανοί και κανείς στον κόσμο δεν αρνείται την προφανή ταυτότητά τους.

Θα μπορούσε ποτέ κανείς να δεχθεί ότι μπορεί ένα κράτος γειτονικό της Γερμανίας, να οικειοποιηθεί την κρατική ονομασία «Δημοκρατία της Βαυαρίας», και να μετονομάσει το λαό του σε «Βαυαρικό έθνος», και να ισχυρίζεται ότι μια μη Γερμανική εθνότητα θα μπορούσε να αποτελέσει Βαυαρική μειονότητα στη Γερμανία;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψει την Αρχή του αυτοπροσδιορισμού να επηρεάσει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα αυτών που ανήκουν σε άλλο έθνος για χιλιετίες.

Η χρήση εθνολογικού όρου ο οποίος πολιτισμικά και ιστορικά ανήκει σε άλλο έθνος για αιώνες δεν πρέπει να επιτραπεί. Στην περίπτωσή μας θα πρέπει να εκληφθεί ως μια προφανής προσπάθεια οικειοποίησης οτιδήποτε Μακεδονικού, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα της πολιτιστικής μας Μακεδονικής ταυτότητας.

Χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία» εσφαλμένα ή απρόσεχτα φαίνεται πως η Γερμανία είναι προκατειλημμένη έναντι της μιας πλευράς σε μια προσβλητική για την Ελλάδα σύγκρουση και αντιτίθεται με την απόφαση του ΟΗΕ στο θέμα αυτό.

Επιπλέον σε σχέση με τον ιστορικό αναθεωρητισμό που προωθείται από την ΠΓΔΜ ως μέσο δημιουργίας ταυτότητάς της στο σύγχρονο κόσμο, 371 επιστήμονες από πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά κέντρα παγκοσμίως γνωστά, συμπεριλαμβανομένων των βέλτιστων ιδρυμάτων της Γερμανίας, διακήρυξαν την ελληνικότητα της Μακεδονία και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. [1] Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ δημοσίως παραδέχτηκε: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον έκτο αιώνα...Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, δεν έχουμε καμιά ιστορική ή πολιτιστική σχέση μαζί τους». [2]

Είναι προσβλητικό για εμάς πως η Καγκελάριος της Γερμανίας – κράτος της ΕΕ – ταυτίζει ασυναίσθητα τους Σλάβους της ΠΓΔΜ με τους αρχαίους Μακεδόνες βασιζόμενη σε ανιστόρητες και μη επιστημονικές θεωρίες εθνογένεσης που επιστημονικά αντιμετωπίζονται με χλευασμό.

Εξοχότατη, σας παρακαλούμε δεχτείτε την έκφραση της βαθύτατης εκτίμησής μας,

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ – Κώστας Χατζηστεφανίδης-Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

Σύλλογοι από τις Περιφέρειες Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας της Ελλάδος.

Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων ΈδεσσαςΛαογραφική Εταιρεία Νομού ΠέλλαςΣύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» ΑριδαίαςΣύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» ΑλμωπίαςΜορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ιων Δραγούμης»Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» ΓιαννιτσώνΜακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» ΚαλυβίωνΜορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος»Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού ΚοζάνηςΦιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού – Κρατερού – Αγίας ΠαρασκευήςΠολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα Μελίτης»Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός»Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματατείων Θεσσαλονίκης (72 σύλλογοι-μέλη)«Ομάδα 21» Μακεδονίας – ΘράκηςΠολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία ΑρναίαςΜακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των ΣερρώνΜορφωτικός Σύλλογος Νέων ΆρνισσαςΣύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου ΣερρώνΜορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή»

Σύλλογος προερχόμενος από τμήμα της Ιστορικής Μακεδονίας στην ΠΓΔΜ

Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»

Σύλλογοι από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αττικής.Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης εν ΑθήναιςΣύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού

[1] Macedonia-Evidence: http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html

[2]

Υποσημείωση: Ο Robin Lane Fox στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Από τον Ηρακλή στο Μέγα Αλέξανδρο-Θησαυροί από τη Βασιλική Πρωτεύουσα των Μακεδόνων» στο Ashmolean Μουσείο, είπε: «Η Μακεδονία ήταν ένα Ελληνόφωνο βασίλειο στη Βόρεια Ελλάδα και όσοι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι στη χώρα τους βρίσκεται η Μακεδονία, επιδεικνύουν άγνοια και η θέση τους είναι εξωφρενική. Είναι σαν να λέμε ότι η Οξφόρδη βρίσκεται στη Λευκορωσία». http://www.ashmolean.org/exhibitions/heracles/eating/

Κοινοποίηση: κ. Σταύρο Λαμπρινίδη, Υπουργό Εξωτερικών

κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

κ. Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο ΚΚΕ

κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, Πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ

κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Πηγή: http://www.newstrap.gr/

Και από

http://news247.gr/ellada/eidiseis/epistolh_sthn_merkel_gia_ta_peri_makedonias.1348266.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration