Ζωηφόρος

Γιατί θυσιάστηκαν οι ήρωες της ΕΟΚΑ; του Παναγιώτη Τελεβάντου,

Γιατί θυσιάστηκαν οι ήρωες της ΕΟΚΑ;

του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αναφέρει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία”: “Τρισάγιο στην μνήμη των ηρώων του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1955-1959, τελέστηκε σήμερα στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία, ενόψει της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ και σε αυτό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο οποίος τόνισε: «το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους και να τους τιμούμε πάντα. Η διατήρηση της μνήμης των αγωνιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα αποτελεί χρέος της πολιτείας αλλά και όλων των πολιτών. Οι ήρωες του ’55-’59 είναι οι καθοδηγητές που δίνουν το παράδειγμα για να συνεχίσει τον αγώνα του ο κυπριακός λαός”.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ορθά επισημαίνει ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου ότι οι ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα είναι οι καθοδηγητές που δίνουν το παράδειγμα για να συνεχίσει τον αγώνα του ο κυπριακός λαός.

Με την εξής διαφορά. Οι ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ορκίστηκαν, πάνω στο ιερό ευαγγέλιο, στο όνομα της Αγίας Τριάδας, να αγωνιστούν για ένα και μόνο σκοπό: Την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Οχι για τη δημιουργία μιας κολοβής ανεξαρτησίας, όπως αυτή που μας έφερε η Ζυρίχη.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Αν οι σημερινές συγκυρίες καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση του αγώνα για κρατική ενσωμάτωση της Κύπρου στην Ελλάδα ένα είναι το σίγουρο: Ο αγώνας για να μείνει η Κύπρος Ελληνική πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος. Οχι για να γίνει συνεταιρικό κράτος με τους Τουρκοκυπρίους και τους εποίκους και έτσι στην ουσία να καταστεί προτεκτοράτο της Αγκυρας.

ΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΣΤΟ “ΣΥΝΤΡΟΦΟ” ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Αυτά, λοιπόν, που είπε δημόσια ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης καλύτερα να τα πει στο “σύντροφο” Χριστόφια, που τον διόρισε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ας του εξηγήσει, χωρίς περιστροφές, ότι διέπραξε έγκλημα κατά της Κύπρου επειδή δέχτηκε εναλασσόμενη προεδρία με τον Ταλάτ, όπως έκανε έγκλημα με την αποδοχή “σταθμισμένης” ψήφου και με την αποδοχή παραμονής τουλάχιστον 50,000 εποίκων.

Ας σημειωθεί μάλιστα ότι τα ασυγχώρητα εγκλήματα έναντι του Κυπριακού λαού και της τρισχιλιετούς Ελληνικής ιστορίας του, τα διέπραξε εν αγνοία και παρά την αντίθετη γνώμη των υπολοίπων κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και της Εθναρχεύουσας Εκκλησίας της Κύπρου.

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Ωραία, λοιπόν, τα λόγια στα μνημόσυνα αλλά ας ας μην ξεχνούμε γιατί θυσιάστηκαν οι ήρωες της ΕΟΚΑ και γιατί ο αγώνας τους να διατηρηθεί αλώβητος ο Ελληνικός χαρακτήρας της Κύπρου πρέπει να συνεχιστεί αδιάπτωτος χωρίς μειοδοτικές παραχωρήσεις στους Τούρκους με το υπό εκκόλαψη νέο σχέδιο Ανάν.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel