Ζωηφόρος

Καλλιεργείται στο λαό κουλτούρα απογοήτευσης,

Καλλιεργείται στο λαό κουλτούρα

απογοήτευσης και συνθηκολόγησης

Όταν την 2α Σεπτεμβρίου 2008 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας άρχισε τις “συνομιλίες” με τον “σύντροφο ” Ταλάτ , αφού προηγουμένως

1. Είχε πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την συμφωνία της 8ης Ιουλίου του 2006 μεταξύ του Εθνικού Ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου και Γ.Γ. του ΟΗΕ ,την οποίαν είχε υπογράψει και ο κ. Ταλάτ [ μήπως ήξερε κάτι περισσότερο για το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου του 2008;] σύμφωνα με την οποίαν δεν θα άρχιζαν συνομιλίες αν προηγουμένως δεν επιτυγχάνετο μινιμουμ συμφωνία επί βασικών αρχών μεταξύ των οποίων η μη επάνοδος στο απαράδεκτο σχέδιο Ανάν.

2. Είχε επισκεφτεί τον μέντορα του ,Πρωθυπουργό του Η.Β. κ. Μπράουν και είχε συμφωνήσει μαζί του ότι αίρει τις απαιτήσεις του Εθνικού ηγέτου Τάσσου Παπαδόπουλου περί επαναδιαπραγμάτευσης του καθεστώτος των Βάσεων του Η.Β. στην Κύπρο.

3. Είχε αποδεχτεί ήδη την παραμονή εποίκων [είχε αναφέρει τον αριθμό 50000]

4. Είχε αποδεχτεί την εκ περιτροπής Προεδρία μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων [στην ουσία Τούρκων..]

5. Είχε αποδεχτεί τα δύο stage

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΣΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕς ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΕΔΕΚ…

είχαμε εναντιωθεί με σκληρότητα σε αυτόν το καταστροφικό κατήφορο και είχαμε προβλέψει το αδιέξοδο αυτών των απαράδεκτων “συνομιλιών”.

[Όταν λέω είχαμε δεν χρησιμοποιώ κανένα "πληθυντικό μεγαλοπρεπείας" Με το "είχαμε" απλά σημειώνω την τεράστιαν πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού [του Κυπριακού συμπεριλαμβανομένου και φυσικά και τεράστιου ποσοστού των οπαδών -ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ]

Στη συνέχεια και κατά την πορεία των πρώτων “συνομιλιών” διεφάνη και η αστοχία των ενεργειών του κ. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και η απαράδεκτη περιφρόνηση και προς τον κ. Πρόεδρο, του “συντρόφου”[πρώην πλέον κατά δήλωσιν του] Ταλάτ.

Εκλήθη τότε ο κ Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να διακόψει αυτήν τη επικίνδυνη κωμωδία.

Στη κατεύθυνση αυτή , εκτός των άλλων, δημοσιεύθησαν δύο κείμενα , το ένα από τον καθηγητή Βασίλη Φίλια με τίτλο “Χριστόφιας ο Τσαμπερλαιν της Κύπρου και [να μου επιτρέψτε την καταγραφήν ] ένα δικό μου με τίτλο .”Δημήτρης Καταστρόφιας” [ Χριστόφιας] Οι “αγανακτισμένες” επιθέσεις και ειρωνίες που εδέχθημεν, γραπτές και προφορικές ,ήταν κάτι το απίστευτο. [Αλλά το σημερινό μας θέμα δεν είναι αυτές οι επιθέσεις]

Στη συνεχεία και όταν ο κ. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας άρχισε να αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο και ιδία μετά την ομιλία του πέρυσι στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, δηλώσαμε ότι θα είμεθα στο πλευρό του σε κάθε σωστή ενέργεια του.

Λυπούμεθα να σημειώσουμε ότι ο κ. Πρόεδρος αντί να αντιληφθεί που καταστροφικά οδηγεί την Κυπριακή Δημοκρατία η τακτική του ,διατυπώνει πάλιν , τα πολύ επικίνδυνα που αναφέρονται στο συνημμένο κείμενο.

Με όλον τον σεβασμό προς το ύψιστο Αξίωμά σας Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνουμε ότι οι ενέργειες αυτές δεν είναι απλά επικίνδυνες , αλλά αγγίζουν τα όρια της οικιοθελούς παραίτησης από κάθε ίχνος αντίστασης στον πολυπολιτισμικό νεοταξικό ιμπεριαλισμό, κάτι που δεν ανέχεται ο Ελληνικός Λαός [του Κυπριακού συμπεριλαμβανομένου]

Οι ηγέτες κύριε Πρόεδρε δεν καλλιεργούν ηττοπάθεια αλλά αγωνίζονται ως μπροστάρηδες. Τρανό παράδειγμα ο Εθνικός ηγέτης Τάσσος Παπαδόπουλος που κι εσείς είχατε την ευτυχία , τότε, να στηρίξετε στην Πατριωτική του προσπάθεια.

Αν δεν το κάνετε , έστω και τώρα, μας ξαναδίνετε το δικαίωμα να σας πούμε πάλι Τσάμπερλαιν της Κύπρου και Καταστρόφια.

Και αυτό όμως αφορά εσάς και είναι απογοητευτικό για τον περήφανο Κυπριακό Λαό που με την ψήφο του [αλλά σύμφωνα με τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις ]σας έφερε στην εξουσία .

Πρέπει όμως να γνωρίζετε καλλίτερα από μας ότι αυτός ο περίφημος Κυπριακός Λαός ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ την απαράδεκτη λύση που του προπαγανδίζετε τρέμοντας τον ιμπεριαλισμό και ,εσείς θα εξαφανιστείτε πολιτικά στα τάρταρα της Ιστορίας .

Δημήτρης Αλευρομάγειρος

πηγή: http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6647&catid=3&Itemid=86

αναδημοσίευση από: http://vatopaidi.wordpress.com/2010/01/11/cyprus1/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel