Logo
Print this page

Ο ηγέτης και νεκρός είναι επικίνδυνος,

Ο ηγέτης και νεκρός

είναι επικίνδυνος

Ο Τάσος Παπαδόπουλος και Νεκρός θα Νικά

Όπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται.

Πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Το βαθύ συγκλονισμό της για το αποτρόπαιο έγκλημα της ιεροσυλίας και βεβήλωσης του τάφου και της σορού του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου εκφράζει σε γραπτή της δήλωση η οικογένειά του.

''Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρύχων, πέραν της θλίψης και οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλειπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Όπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης'', αναφέρει η οικογένεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για τη σύληση του τάφου

Με απερίγραπτα αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού καταδικάζουμε το χθεσινοβραδινό ανοσιούργημα, που έγινε στον τάφο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδοπούλου.

Τονίζουμε ότι ο βανδαλισμός τούτος σε βάρος του μεγάλου Ηγέτη της πατρίδας μας δεν πρόκειται να πτοήσει το λαό μας, ούτε και να μειώσει τα αισθήματα της αγάπης, της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης του προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Αντίθετα, θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό πνεύμα της αντίστασης του λαού μας προς οποιαδήποτε προσπάθεια, ή απόπειρα, επιβολής μιας άδικης και θνησιγενούς λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα ζει πάντοτε στις καρδιές μας και οι ιδέες του θα συντηρούν ακατάπαυστα την πίστη για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο χωρίς στρατεύματα εισβολής και εποίκους. Υπογραμμίζουμε, ακόμη, ότι ο τάφος του συμβολικά θα αποτελεί πάντοτε την Κιβωτό του χρέους και της τιμής, αλλά και του αγώνα για απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες καλούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε ενότητα και συστράτευση κάτω ακριβώς από τις διαχρονικές και εθνοπρεπείς θέσεις και ιδέες του αείμνηστου ιστορικού Ηγέτη Τάσσου Παπαδοπούλου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊα χαρακτήρισε γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από τον κόσμο.

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέβη στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιαστεί και έτσι θα τελεστεί και τρισάγιο και μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου εκεί αύριο.

 

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR