Ζωηφόρος

Καραμανλής: Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την Κυπριακή τραγωδία,

Καραμανλής: Οι Έλληνες δεν ξεχνούν

την Κυπριακή τραγωδία

Ημέρα μνήμης η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Το πλαίσιο, εντός του οποίου αναζητείται η λύση στο Κυπριακό, είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι αρχές και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Είναι, ταυτόχρονα, αφορμή επαναβεβαίωσης της σταθερής προσήλωσης ολόκληρου του Ελληνισμού στο στόχο της οριστικής, δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Το πλαίσιο, εντός του οποίου αναζητείται η λύση, είναι δεδομένο: Είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι οι αρχές και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία, που όλοι μας ευχόμαστε να προκύψει από τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να φέρει τη σφραγίδα των δυο κοινοτήτων, χωρίς τις παρεμβάσεις τρίτων και χωρίς τεχνητά χρονοδιαγράμματα. Βάση της διαπραγμάτευσης είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Τριανταπέντε χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία, η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες «δεν ξεχνούν». Αγωνιζόμαστε - και θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση - για να πέσει το τελευταίο τείχος, που, δυστυχώς, ορθώνεται ακόμη σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ –ΜΠΕ

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel