Ζωηφόρος

Καταγγελτική επιστολή Θεοχάρους για παραβίαση θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Καρπασία,

Καταγγελτική επιστολή Θεοχάρους

για παραβίαση θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Καρπασία


Η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους με επιστολή της προς τους Επιτρόπους Βίβιαν Ρέντινγκ (Δικαιοσύνη, θεμελιώδη δικαιώματα και ιθαγένεια), Στέφαν Φούλε (Διεύρυνση και πολιτική γειτονίας) και Ανδρούλλα Βασιλείου (Εκπαίδευση, πολιτισμός, πολυγλωσσία και νεολαία) καταγγέλλει τις τουρκικές κατοχικές ''Αρχές'', οι οποίες απαγόρευσαν στον Μητροπολίτη Καρπασίας Χριστοφόρο να μεταβεί στη Γιαλούσα και στην Καρπασία για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως με τους εκεί Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Γραφείου της Ευρωβουλευτού, η κα. Θεοχάρους ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη λήψη μέτρων για τον τερματισμό της κατάφορης παραβίασης των θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Κύπρο από τις κατοχικές ''αρχές'' οι οποίες είναι υποχείρια της Τουρκίας. Σύμφωνα με την κα. Θεοχάρους, η τουρκική στάση είναι αντίθετη με αυτήν που θα πρέπει να τηρεί υποψήφιος προς ένταξη κράτος. Θεωρεί ότι η πλήρης εφαρμογή και ο πλήρης σεβασμός των θρησκευτικών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων και γενικότερα των Ελληνοκυπρίων από την κατοχική Τουρκία θα αποτελέσει μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς τη λύση του Κυπριακού.

Εξ αφορμής του γεγονότος τούτου, η κα. Θεοχάρους θεωρεί ότι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να δώσει την εντύπωση ότι εξισώνει το συμβολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων από τον Μητροπολίτη Χριστοφόρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική τουρκική στάση με την αντιδημοκρατική τουρκική στάση της Τουρκίας και του κατοχικού στρατού, που κρατούν την Κύπρο υπό κατοχή, ήταν ατυχής και άστοχη.

«Υποδηλοί δε, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει λόγω του αξιώματός του να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, για να μπορεί έτσι να υπηρετεί καλύτερα και σοφότερα το ύπατο αξίωμα και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρεται.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/politics/482214

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2012/04/blog-post_1744.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel