Ζωηφόρος

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αγνοουμένων Κύπρου 1974,

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αγνοουμένων Κύπρου 1974


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974

ΒΟΥΤΣΙΝΑ 80,15561,

ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΑΘΗΝΑ-ΕΛΛΑΣ

Τηλ: 2106521639

email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www. agnooumenoi74.com

Αρ.Πρωτ: 015 /10 Μαρτίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα για ευρήματα σκελετών σε Τούρκικες φυλακές και οι υποθέσεις ότι μπορεί να ανήκουν σε Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους Αδήλωτους Αιχμαλώτους επανερχόμαστε για να δηλώσουμε άλλη μια φορά τον πόνο, την θλίψη, την οργή μας.

Για ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα που η λύση του ήταν ζήτημα λίγων ωρών και ενός τηλεφωνήματος, βρισκόμαστε σήμερα 38 χρόνια μετά και ο χορός των υποθέσεων καλά κρατεί. Στο μεταξύ με τους δολοφόνους κάναμε κουμπαριές, χορέψαμε ζεϊμπέκικα, γίναμε πολύ καλοί φίλοι και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έπεται και συνέχεα!!!

Παράλληλα και καταπατώντας κάθε ίχνος Εθνικής αξιοπρέπειας κλειδώσαμε τους Ήρωες στο σκοτεινό ντουλάπι του χρόνου για να μην ενοχλούν καταδικάζοντάς τους, στην αφάνεια!!

Αν και το δημοσίευμα είναι υποθετικό γιατί σαν λαοί δεν έχουμε σκελετικές διαφορές ώστε να μας δίνουν μια πρώτη άποψη για την εθνικότητα των οστών και μην παραβλέπουμε ότι το Ινστιτούτο Γενετικής της Κύπρου δεν έχει δώσει αποτελέσματα και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει καταπιαστεί με το όλο θέμα.

Εμείς σαν συγγενείς Ελλαδιτών Αγνοουμένων συνεχίζουμε και επιμένουμε ότι: υπάρχουν ακόμα στην Τουρκία επιζώντες Αδήλωτοι Αιχμάλωτοι του 1974 και απαιτούμε την απελευθέρωση τους όπως και πραγματική διερεύνηση της τύχης όλων των Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων!!!

Φωνάζουμε την οργή μας σε κυβερνήσεις, βουλευτές, ευρωβουλευτές δημοσιογράφους και όλα τα ΜΜΕ και απαιτούμε να δείξουν τον πρέποντα σεβασμό στη θλίψη και την αγωνιά μας ... Τους καλούμε να σταθούν στο πλευρό μας, να φωνάξουν μαζί μας με όλη την δύναμη της ψυχής τους: αλήθεια για τους Ήρωες μας και τιμωρία για τους αίτιους της τραγωδίας που έπληξε την Κύπρο και τις οικογένειές μας.

Οι ένοχοι θα πρέπει κάποτε να πληρώσουν!!!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Μαίρη Κουρούπη

Η Γραμματέας

Ελένη Γρίβα

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/2012/03/1974.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel