Ζωηφόρος

Το κοινοβούλιο της Γαλλίας ψήφισε την κατάργηση της λέξης «Φυλή», από τη Γαλλική νομοθεσία!!!

… ή … « η χαρά του alexis »

 

Η Γαλλία έχει κάνει το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση της λέξης «φυλή» από το σύνολο της νομοθεσίας, όπως αξιώθηκε από τον πρόεδρο Ολάντ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα βοήθησε την ψηφοφορία της πρότασης που έφερε το Front de Gauche στην Εθνοσυνέλευση και ο Jean-Jacques Urvoas, πρόεδρος της Επιτροπής Νομολογιών είπε ότι .....τώρα είναι βέβαιο πλέον ότι η υπόσχεση του Ολάντ δεν ξεχάστηκε.

Ο Ολάντ είχε ζητήσει για τη λέξη «φυλή» … ότι θα πρέπει να διαγραφεί από το Σύνταγμα …. λέγοντας ότι δεν είχε καμία θέση στη Δημοκρατία.

Είναι μέρος του άρθρου 1: «Η Γαλλία είναι μια αδιαίρετη, κοσμική, δημοκρατική και σοσιαλιστική δημοκρατία. Θα διασφαλίζει την ισότητα ενώπιον του νόμου για όλους τους πολίτες χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή θρησκείας. Σέβεται όλες τις πεποιθήσεις. »

Οι Βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος τροποποίησαν την αρχική διατύπωση της πρότασης του Front de Gauche για να τονίσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία.

(Left Front (France)

From Wikipedia, the free encyclopedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Left_Front_(France)

Η σοσιαλιστική πλειοψηφία συσπειρώθηκε στο προτεινόμενο νόμο, τονίζοντας ότι αυτό ήταν απλά «το πρώτο στάδιο».

Ενώ   ... ο εισηγητής του προτεινόμενου νόμου, Alfred Marie-Jeanne, δήλωσε ότι η λέξη «φυλή», "αυτή η ανώμαλη αντίληψη, που χρησίμευσε ως βάση για τις χειρότερες ιδεολογίες, δεν έχει καμία θέση στην έννομη τάξη μας."

 

Πηγή: http://heilgap.blogspot.gr/2013/05/alexis.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel