Logo
Print this page

Η κυβέρνηση βάζει τάξη στη Θράκη με τους «ιμάμηδες»

Από το ελληνικό δημόσιο θα προσλαμβάνονται και θα πληρώνονται οι ιμάμηδες στη Θράκη καθώς πριν από λίγο ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι (ύστερα από σχετική εντολή Σαμαρά) κάνει αποδεκτή τη σχετική τροπολογία βουλευτών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας θα μπορούν να προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ιεροδιδάσκαλοι («ιμάμηδες») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης ενώ οι μουσουλμανοπαίδες θα μπορούν να διδάσκονται το Κοράνι και στα ελληνικά σχολεία.

Το κρίσιμο στοιχείο της τροπολογίας, που έρχεται να διορθώσει λάθη και παραλείψεις του προηγούμενου νόμου 3536/2007, είναι ότι οι ιεροδιδάσκαλοι αυτοί θα μπορούν, εφόσον αυτό ζητείται, να διδάσκουν το Κοράνι και σε παιδιά μουσουλμάνων που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αποδυναμωθεί ο θεσμός των «φροντιστηρίων Κορανίου» (Κουράν κουρσού) που σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται και καθοδηγούνται από το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή

Η τροπολογία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση περίεργων κύκλων στη Θράκη καθώς σύμφωνα με αυτή τα ελληνικά σχολεία θα γίνουν ελκυστικότερα για τους μουσουλμάνους. Λίγη ώρα νωρίτερα μάλιστα πριν από την αποδοχή της τροπολογίας ο βασικός εισηγητής της, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης είχε πει ευθέως ότι κέντρα που βρίσκονται έξω από την Ελλάδα εκβίασαν και πίεσαν τα κόμματα ώστε η τροπολογία να καταψηφιστεί.

Θ.

Πηγή: http://www.antinews.gr/2013/01/16/199680/

***

Άναψε τα αίματα η τροπολογία για τους ιεροδιδάσκαλους

ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την τροπολογία που είχαν καταθέσει 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο δημόσιο να προσλαμβάνει ιεροδιδάσκαλους για την διδασκαλία του κορανίου στα τεμένη της Θράκης. Η τροπολογία προκάλεσε οξύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της τροπολογίας, «χωρίς να περιορίζονται οι ήδη θεσπισμένες θέσεις ιεροδιδασκάλων στις τρεις Μουφτείες της Θράκης, που προορίζονται να προσφέρουν στη θρησκευτική και πνευματική καλλιέργεια των μουσουλμάνων της Θράκης, μέσω της διδασκαλίας του Κορανίου στα Τεμένη της περιοχής, προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα οι ιεροδιδάσκαλοι αυτοί, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, να διδάξουν το Κοράνιο και σε δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης σε μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών και όπου προκύπτει σχετική ανάγκη, εντός του ωραρίου διδασκαλίας τους και χωρίς η διδασκαλία αυτή να αποτελεί μέρος του επίσημου σχολικού προγράμματος».

Κατά τη συζήτηση, προκλήθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές που συμφώνησαν με την τροπολογία και εκείνους που διαφώνησαν - μεταξύ των οποίων και η κ. Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ η οποία εξέφρασε και τη διαφοροποίηση του κόμματός της.

Τους τόνους ανέβασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ζήτησε πολλές φορές και έντονα από την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία, καθώς θα την ψηφίσει και το κόμμα του.

Υποστηρίζοντας την τροπολογία, ο πρώτος υπογράφων βουλευτής, Σάββας Αναστασιάδης, είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να γίνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν πιέζεται, δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Λειτουργεί και αποφασίζει με βάση τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Καλώ όσους αρνούνται την τροπολογία να το σκεφτούν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Στεκόμαστε αμετακίνητοι στη στάση μας και στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία».

«Υπάρχει φημολογία για απόσυρση τροπολογίας. Εμείς την ψηφίζουμε. Δεν μπορεί σήμερα να βγαίνει ο Τούρκος Πρόξενος και να λέει ότι όσο είμαι εγώ εδώ, δεν θα περάσει. Δεν μπορεί λοιπόν να κάνουμε εμείς πίσω. Δεν μπορεί να ασκεί πιέσεις στη Βουλή ο Τούρκος Πρόξενος» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας του ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται επουδενί ζήτημα πίεσης ούτε προς την κυβέρνηση ούτε προφανώς προς τη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει μια βουλευτική τροπολογία και μετά από διάλογο με τους βουλευτές ο υπουργός θα αποφασίσει».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος ανέφερε ότι το κόμμα του συμφωνεί με την τροπολογία «γιατί λέει όχι η Τουρκία». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία και ανέφερε: «Απορώ ποιος θέλει να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή... Ως βουλευτή της μειονότητας δεν ζήτησαν τη γνώμη μου... Θα κάνει τεράστια ζημιά...».

Παίρνοντας τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης είπε πως ο κ. Χατζηοσμάν μίλησε για τον εαυτό του, τονίζοντας ότι «μπορεί να στενοχωρήθηκε αλλά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ειρήνη στη Θράκη».

Νέο παραλήρημα από την Χρυσή Αυγή

Στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συζήτησης στην Ολομέλεια μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και των άλλων πτερύγων κατά την οποία ακούστηκαν εκφράσεις εκ μέρους των πρώτων για «πράκτορες» βουλευτές μουσουλμάνους που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχθηκε νέα σφοδρή κόντρα.

Όταν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σύρονται πίσω από το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, αντέδρασε ο βουλευτής Μ. Αρβανίτης, ο οποίος είπε πως είναι ντροπή να μιλά έτσι για εκλεγμένους, επισημαίνοντας «αυτή ανήκει στο κόμμα που υπηρετεί τον 4ο Ράιχ, το μόρφωμα του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ».

«Σε αυτή την αίθουσα έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας. Εσείς υβρίζετε, λέτε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου "παχύδερμα". Η λέξη μόρφωμα δεν είναι υβριστική. Η σβάστικα και σημαία της Απριλιανής χούντας που σηκώνετε είναι ύβρις κατά της Δημοκρατίας» απάντησε σε πολύ έντονο τόνο η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Εμείς έχουμε υψωμένες τις ελληνικές σημαίες. Μας συκοφαντούν» ανταπάντησε ο βουλευτής της ΧΑ, οπότε παρενέβη και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ για να πει προς τον κ. Αρβανίτη: «Όλοι ξέρουμε για αγκυλωτό σταυρό... Ακούγονται βαριές εκφράσεις εδώ μέσα… Όταν λένε, "στα τσακίδια", είστε προδότες κ.λπ.», θα έχουν απαντήσεις. Όμως να το τελειώνουμε αυτό».

Επίσης, ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος επανήλθε, κατηγορώντας τον Αχμέτ Χατζηοσμάν και θέτοντας υπό αμφισβήτηση την πατριωτική συνείδηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

 

Υστερα από αυτό ο προεδρεύων Αθανάσιος Νάκος ζήτησε να κλείσουν τα μικρόφωνα και να απαλειφθούν από τα πρακτικά οι εκφράσεις του βουλευτή. Ο ίδιος ο βουλευτής ανέφερε: «Για την ταυτότητα μου και τη συνείδηση μου δεν θα δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να με ετεροπροσδιορίσει».

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63767729

***

1.000 ευρώ σε κάθε ιμάμη δίνει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής

Τήν ὥρα πού γράφονται αὐτές οἱ γραμμές ΔΕΝ ἔχει ἀκόμη κλείσει τό μέγα γιά τή Θράκη ζήτημα τῆς τροπολογίας γιά τήν πρόσληψη ἱεροδιδασκάλων στή Θράκη. Ἐπρόκειτο νά ψηφιστεῖ στή Βουλή σήμερα καί νά γίνει τό πρῶτο βῆμα γιά τήν ἐπιβολή τοῦ νόμου 3536/2007, μά οἱ... εὐαίσθητες ἰσορροπίες τῆς συγκυβέρνησης ἄφησαν τήν ἐκκρεμότητα μέχρι τήν στιγμή τῆς ψηφοφορίας! Δυστυχῶς ἡ προϊούσα σαπίλα τοῦ πολιτικοῦ μας συστήματος καί ἡ προστυχιά τοῦ πολιτικοῦ μας προσωπικοῦ, αὐτή πού διαπιστώνουμε καθημερινά σέ ὅλα τά ἐπίπεδα, ὑπονομεύει καί τίς καλύτερες προθέσεις τῶν νησίδων ἐντιμότητας καί πατριωτισμοῦ πού ἀπομένουν.

Αὔριο λοιπόν θά ξέρουμε ἄν ἔθεσε ἐπιτέλους ἡ ἑλληνική Πολιτεία τέρμα στό ταπεινωτικό καθεστώς τῆς πληρωμῆς τῶν ἰμάμηδων τῆς Θράκης ἀπό μυστικά κονδύλια καί τῆς ἐξάρτησής τους ἀπό τήν Τουρκία.

Αὐτή τή στιγμή τό Προξενεῖο ἔχει φτάσει νά χρηματοδοτεῖ μέ 1000 εὐρώ μηνιαίως κάθε ἰμάμη πού δηλώνει πίστη στόν τουρκομουφτή (Σερήφ – Μετέ ἀντίστοιχα σέ Κομοτηνή – Ξάνθη), χώρια τά 400 πού δίνει γιά τά ἀπογευματινά μαθήματα Κορανίου (καί ἐθνικισμοῦ) στά παιδιά τῆς μειονότητας.

Ὁ νόμος προσπαθεῖ νά ἐπέμβει κι ἐδῶ, δίνοντας τή δυνατότητα στούς μουσουλμανόπαιδες νά μάθουν τό Κοράνι στά δημόσια σχολεῖα τήν ὥρα πού οἱ χριστιανοί συμμαθητές τους θά διδάσκονται θρησκευτικά. Ἀπειλεῖται λοιπόν ὅλο τό παρακράτος πού κινεῖται ἐν γνώσει ὅλων ἐπί χρόνια καί ἡ ψήφισή του θά εἶναι μόνον ἡ ἀρχή τοῦ ἐγχειρήματος.

Φυσικά ἡ τροπολογία σήμανε συναγερμό στό Προξενεῖο. Ὁ Σενέρ μάζεψε τούς πολιτευτές καί ἄλλους τσάτσους καλώντας τους να ἀκυρώσουν τόν ἑλληνικό σχεδιασμό μέ ἐπιχειρήματα (περί …ΑΣΕΠ, «παρέμβασης» τοῦ κράτους σέ θρησκευτικά ζητήματα κτλ) κι ἐκβιασμούς γιά τή μειονοτική ψῆφο.

Ἡ γραμμή δόθηκε καί ἀπό τους Σερήφ – Μετέ: «Δέν μᾶς ρώτησαν, δέν τό θέλουμε, δέν θά ἐφαρμοστεῖ, ὅπως καί τό 2007». Μάλιστα ὁ δεύτερος μιλώντας στή «Γκιουντέμ» (10-1-13) τό χόντρυνε, ὅπως ἄλλωστε συνηθίζει:

«ἕνας μουσουλμανικός λαός δέν παραδίδει τήν αἰωνιότητά του σ΄ ἕνα χριστιανικό κράτος»! ΔΗΜΑΡ καί ΣΥΡΙΖΑ ἦταν ἀρνητικοί, εῖτε λόγῳ καταστατικοῦ ἐθνομηδενισμοῦ (Ρεπούση) εἴτε γιά λόγους ψηφοθηρίας.

Στό ΠαΣοΚ ὅλα παίζανε. 

Οἱ Ἀνεξάρτητοι Ἕλληνες στηρίζαν τήν τροπολογία καί ἔμειναν ἀσαφεῖς οἱ διαθέσεις τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς.

Πάντως στήν ὑπόθεση αὐτή καθένας δίνει ἐξετάσεις – ἰδίως οἱ ντόπιοι πολιτευτές – καί ὅ,τι πληροφορία συλλέξουμε θά τή βγάλουμε στή φόρα. Ἀκολουθεῖ τό κείμενο πού κυκλοφορήσαμε ὡς «Σπάρτακος» γιά τό θέμα.

Ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να ΜΗΝ ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων.

Ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να ΜΗΝ ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων – ιμάμηδων. Ο μειονοτικός Τύπος είναι γεμάτος αναφορές σε «αντιρρήσεις» για το θέμα από την πλευρά του Προξενείου και των παρατρεχάμενών του, ενώ στον πλειονοτικό μόνο μερικά μισόλογα και υπονοούμενα γράφτηκαν.

Ποιος ωφελείται σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση;

Ποιος θέλει τους θρησκευτικούς λειτουργούς κάτι μεταξύ πρακτόρων και ρουφιάνων;

Ποιος τους θέλει δεμένους στο μυστικά κονδύλια της Άγκυρας;

Ποιος τους αρνείται το δικαίωμα να αναλαμβάνουν καθήκοντα με διαφανή τρόπο και να αμείβονται από τη δουλειά τους με νόμιμες συμβάσεις;

Ποιος τελικά συντηρεί τα παρακρατικά κυκλώματα που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ονομάζει;

Είναι καιρός να πούμε όλοι την αλήθεια ανοιχτά. Κακώς η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στα μουγκά μία τόσο σημαντική ρύθμιση για το μέλλον της Θράκης και επιτρέπει σε πουλημένους και σε ψηφοθήρες να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της ζωής μας.

Αν δεν περάσει τώρα με την συγκυβέρνηση η ρύθμιση αυτή, που θα αποδεσμεύσει την μουσουλμανική κοινωνία από το τουρκικό παρακράτος, δεν θα περάσει ποτέ!

Καλούμε κάθε τοπικό βουλευτή να τοποθετηθεί δημοσίως στο ζήτημα και να πάψουν τα παζάρια και τη διγλωσσία.

Ειδικά η ψήφος των Θρακιωτών βουλευτών είναι βαρύνουσας σημασίας και δεν νοείται να μένουν σιωπηλοί – ή και να πρωτοστατούν σε τεμενάδες! – οι εκλεγμένοι από τον λαό της Θράκης.

Καλούμε ταυτόχρονα τα θρακικά ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα, καλώντας κάθε πλευρά να πει τα επιχειρήματά της. Διάλογος, διαφάνεια, δημοκρατία. Όλα τα άλλα είναι η παρακμή που μας έφερε ως εδώ κι εξακολουθεί να παζαρεύει την επιβίωσή της σε βάρος της ίδιας της χώρας.

Εφ. Αντιφωνητής 15/1/2013

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.gr/2013/01/1000.html

 ***

Χ.Α.- «Ξεσκεπάσαμε Τούρκο πράκτορα του ΠΑΣΟΚ μέσα στη βουλή!»

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Χρυσή Αυγή για τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηοσμάν.

«Σήμερα στη βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρουσίασαν ντοκουμέντα όπου Τούρκος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φωτογραφίζεται με φόντο τον χάρτη της Ανεξάρτητης Θράκης και τις σημαίες της Τουρκίας και των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Αξίζει να σημειωθεί ότι τον εν λόγω βουλευτή έσπευσε να υπερασπιστεί το κόμμα της τουρκολαγνείας ΔΗΜ.ΑΡ. και ο ΠΑΣΟΚτζης αντιπρόεδρος της βουλής».

πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/270719/vinteoha--xeskepasame-toyrko-praktora-toy-pasok-mesa-sti-voyli

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR