Ζωηφόρος

Ο άθλιος ρόλος του τουρκικού προξενείου ξεσκεπάζεται

Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία εξαιτίας του προξένου στην Κομοτηνή

Θέμα δράσης του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή προέκυψε έπειτα από καταγγελία του ιμάμη Σώστη περί παρεμβάσεων και απειλών ανθρώπων του προξενείου που τον κατηγορούν ως «εγκάθετο της Ελλάδας και προδότη».

 

Για το θέμα εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, και παράλληλα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

O ιμάμης του Σώστη του νομού Ξάνθης, Μπιλάλ Καραχαλίλ, σε γραπτή του αναφορά προς τον υπουργό Εξωτερικών κατήγγειλε ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του και ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη (μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του) για την αντιμετώπιση της διαπόμπευσής του από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Στην αναφορά του ο ιμάμης καταγγέλλει ότι δέχτηκε πιέσεις από τον πρόξενο για να αποσύρει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κατά του συγχωριανού του Χαμπίλ Μπαΐράμ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι στην αναφορά «καταγγέλλεται ως εμπλεκόμενος και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή» Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και ως εκ τούτου εκλήθη ο πρέσβης της Τουρκίας για περαιτέρω εξηγήσεις.

Διότι, «δεν είναι δυνατόν, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή -καθ' υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων- θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες» στη συγκυρία της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα και εν όψει της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

»Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή.

»Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.»

Ερώτηση 13 βουλευτών

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών για τις δραστηριότητες του τούρκικου προξενείου κατέθεσαν στη Βουλή 13 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Σάββα Αναστασιάδη.

Κάνουν λόγο «διωγμό, τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του τουρκικού προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη» και που αποδεικνύονται από επιστολή - ντοκουμέντο του ιμάμη προς τον μουφτή Κομοτηνής για να τονίσουν ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν μία ξεκάθαρη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην Θράκη και στην ελληνική εσωτερική πολιτική.

Επειδή - όπως τονίζουν οι βουλευτές - έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλλήματα, έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του τούρκικου προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην χώρα μας, ερωτούν, μεταξύ άλλων, τον κ. Αβραμόπουλο αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγο απέλασης από τη χώρα μας του Τούρκου προξένου;

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231219372

***

Αντί να πάρει μέτρα, για το Προξενείο στη Θράκη, η Αθήνα, κάνει διάβημα…

Εξηγήσεις από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα για τη στάση του γενικού προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ο οποίος «απειλεί και συκοφαντεί» τον ιμάμη (σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου) ζήτησε με διάβημά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνεται ότι ο ιμάμης (Σώστη) σε γραπτή του αναφορά προς τον υπουργό Εξωτερικών κατήγγειλε ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του και ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη (μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του) για την αντιμετώπιση της διαπόμπευσής του από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι στην αναφορά «καταγγέλλεται ως εμπλεκόμενος και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή» και ως εκ τούτου εκλήθη ο πρέσβης της Τουρκίας για περαιτέρω εξηγήσεις. Διότι, «δεν είναι δυνατόν, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή –καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων– θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες» στη συγκυρία της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα και ενόψει της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Πηγή:http://www.antinews.gr/2012/10/25/186052/

 

***
Θρίαμβος του διαδικτύου! Για πρώτη φορά μετά από χρόνια,

το ΥΠΕΞ καλεί τον Τούρκο πρέσβη για διάβημα!

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΞ στο θέμα που ανέδειξε το makeleio.gr πριν από δύο μέρες και για το οποίο δεν θα σταματήσει να γράφει πριν απελαθεί από την Ελλάδα ο Τούρκος πράκτορας-πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτήνη. Συγκεκριμένα για το θέμα με τον ιμάμη και τις απειλές και την τρομοκρατία που του ασκεί το βδελυρό προξενείο της Κομοτηνής, το ΥΠΕΞ, εξέδοσε ανακοίνωση:

“Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή.

Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

Πηγή: http://olympia.gr/2012/10/25/%ce%b8%cf%81%ce%af%ce%b1%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%8d%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%cf%86%ce%bf%cf%81/

***

Απέλαση του προξένου της Κομοτηνής ζητούν 12 «γαλάζιοι» βουλευτές

Την απέλαση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ ζήτησαν χθες με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για τον ρόλο του προξένου στην τρομοκράτηση και τελικά στην παραίτηση ενός Ελληνα Πομάκου από τη θέση του ιμάμη ως αποτέλεσμα των πιέσεων του προξενείου.

«Η συμπεριφορά του Τούρκου προξένου δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών και νόμων στην ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου προξένου οφείλεται σε δικό του υπερβάλλοντα ζήλο θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη. Σε διαφορετική περίπτωση η ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της» αναφέρουν οι 12 βουλευτές (Αναστασιάδης, Γεωργιάδης, Μιχελάκης, Αντωνίου, Σολδάτος, Σκόνδρα, Μαρίνος, Τσαβδαρίδης, Κουτσούμπας, Κοντογεώργος, Μακρή και Γεωργαντάς), ενώ προσθέτουν ότι η συμπεριφορά του Τούρκου προξένου αποτελεί λόγο απέλασης ερωτώντας ευθέως τον υπουργό Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζει να προκαλεί ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, έχοντας και την πλήρη κάλυψη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο άλλωστε είναι γνωστό για το βρόμικο παιχνίδι που κάνει εναντίον της χώρας μας.

Αυτή τη φορά ισχυρίζεται ότι «η Αθήνα είναι ενοχλημένη από την παρουσία των μειονοτικών σχολείων στη Θράκη και εφαρμόζει πολιτικές για το κλείσιμό τους». Στο μήνυμα που εξέδωσε με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού, που θα εορταστεί σήμερα από τους μουσουλμάνους, ο Μετέ αναφέρει ότι «οι Ελληνες διευθυντές κάνουν τα πάντα για να μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά της μειονότητας και τα παιδιά μας να μην μπορούν να διαβάσουν»!

Πηγή:http://www.dimokratianews.gr/content/10794/%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-12-%C2%AB%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B9%CE%BF%CE%B9%C2%BB-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82

***

Bουλευτές ΝΔ: Να απελαθεί ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θράκη

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών για τις δραστηριότητες του τούρκικου Προξενείου στη Θράκη, κατέθεσαν στη Βουλή 13 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Σάββα Αναστασιάδη. Αναφέρονται σε «διωγμό, τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη» (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης) και που αποδεικνύονται από επιστολή – ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής για να τονίσουν ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν μία ξεκάθαρη παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην ελληνική εσωτερική πολιτική.

Επειδή – όπως τονίζουν οι βουλευτές – έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλλήματα, έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας, ερωτούν, μεταξύ άλλων, τον κ. Αβραμόπουλο αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγο απέλασης από τη Χώρα μας του Τούρκου Προξένου;

Πηγή:http://www.antinews.gr/2012/10/24/185887/

***

Ο άθλιος ρόλος του τουρκικού προξενείου ξεσκεπάζεται

Η ιστορία που ακολουθεί, καταγεγραμμένη από τον μαχητικό "Αντιφωνητή", είναι τόσο αληθινή που φρίττει ο ανθρώπινος νους για το τουρκικό παρακράτος που κινείται πλέον ανεξέλεγκτα στην Θράκη.

Το "δοβλέτι" (οι άνθρωποι που περνάνε τις κατευθύνσεις - εντολές) του εκάστοτε τούρκου προξένου, έχει απλωθεί στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και διαβάλει συστηματικά την Ελλάδα, ενώ όταν... βρει αντιστάσεις από τους απλούς Έλληνες μουσουλμάνους, δεν διστάζει να ασκήσει την πολυεπίπεδη τρομοκρατία του, (οικονομική, κοινωνική, θρησκευτική) ενίοτε δε περιφέροντας και "φουσκωτούς" μπράβους προκειμένου να επιβληθεί.

Ο ιμάμης του Σώστη, Έλληνας Πομάκος καταγόμενος από την Πάχνη, ήταν το πρώτο "θύμα" της άτυπης αναγνώρισης των ψευτομουφτήδων από το Ελληνικό κράτος (σημειώνουμε πως τους έχει αναγνωρισθεί παρανόμως το δικαίωμα της δικαιοπραξίας -χρήση και επιβολή της σαρίας-, ενώ ταυτοχρόνως οι υπάρχοντες νόμιμοι μουφτήδες αποσύρονται επιμελώς και σιωπηλά από τα αναγνωρισμένα καθήκοντά τους). Και ο συγκεκριμένος ιμάμης, έπεσε θύμα της ισχύος (που το Ελληνικό κράτος άτυπα και παρανόμως τους παραχώρησε), όταν δέχθηκε επίσκεψη από άνθρωπο που ανήκει στο "δοβλέτι" και ο οποίος του έδωσε το μήνυμα από τον ψευτομουφτή: "τώρα πρέπει να πας να φιλήσεις το χέρι του"... Ο ιμάμης αρνήθηκε λέγοντας: "και ποιός είναι αυτός που θα του φιλήσω το χέρι; Εγώ δίνω λόγο μόνο στους πιστούς του χωριού στο οποίο είμαι ιμάμης και στον Θεό. Δεν φιλάω το χέρι κανενός"... Έτσι ξεκίνησε μία ιστορία τρομοκράτησης ενός ανθρώπου που δεν έσκυψε το κεφάλι στις παράνομες αρχές, αγνόησε την ισχύ του τουρκικού προξενείου που βρίσκεται πίσω από τον κάθε ψευτομουφτή και προτίμησε σαν θρησκευτικός λειτουργός να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να κάνει ό,τι του λέει το Κοράνι... Αυτό ήταν αρκετό για να αρχίσει ένας πόλεμος νεύρων, με υλικές φθορές προς τον ιμάμη, με απομόνωση της οικογένειάς του, με απειλές, ύβρεις, αλλά και απειλές μέχρι και για την σωματική του ακεραιότητα...

Αυτά συνέβησαν στην Ελλάδα, σε ένα μουσουλμανικό χωριό, από ανθρώπους του τουρκικού προξενείου, εναντίον ενός μουσουλμάνου που δεν αναγνώρισε την δύναμή τους και επέλεξε να τους αγνοήσει και να τους περιφρονήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια και μην αναρωτηθείτε που βρισκόταν το Ελληνικό κράτος... επειδή και αυτό αποχωρεί αργά από την Θράκη, την οποία την αφήνει στα χέρια του τουρκικού προξενείου και της Άγκυρας...

Κωνσταντίνος

Ἀποκάλυψη τώρα!

Χρόνια τώρα γράφουµε στόν «Ἀντιφωνητή» γιά τήν ἀνάγκη νά ξηλωθεῖ τό τουρκικό Προξενεῖο ἀπό τήν Κοµοτηνή, ὡς µηχανισµός ἐκτουρκισµοῦ τῆς µειονότητας, ὑπονόµευσης τῆς ἑλληνικῆς κυριαρχίας καί ἀποσταθεροποίησης τῆς περιοχῆς γενικότερα. Σήµερα φέρνουµε στό φῶς ἕνα φοβερό γεγονός πού ἀποδεικνύει ὅλα τοῦτα, χάρη στήν ἀπίστευτη τόλµη καί γενναιότητα ἑνός Ποµάκου ἰµάµη. Ἕνας ἄνθρωπος πού στάθηκε ἐµπόδιο στά σχέδια τῆς Ἄγκυρας καί τῶν πρακτόρων της καί ἔµεινε ὄρθιος µέχρι τέλους, περιφρονώντας ἀπειλές, κινδύνους καί τό ὅποιο κόστος.

Γράφω αὐτές τίς ἀράδες µέ ἀπέραντο σεβασµό γιά τόν ἄνθρωπο αὐτόν. Γιά ἕναν ἔντιµο Ἄνθρωπο, µέ ἄλφα κεφαλαῖο, πού ἄν εἴχαµε 10 τέτοιους στή Θράκη, πέντε στήν χριστιανική καί πέντε στήν µουσουλµανική κοινωνία, ὅλα θά ἦταν πολύ διαφορετικά. Δυστυχῶς δέν ὑπάρχουν σέ καµµία ἀπό τίς δύο πλευρές, ἐξ οὗ καί τό χάλι µας. Προσέξτε λοιπόν τήν κάτωθι ἐξωφρενική ἱστορία πού βρίσκεται ἀκόµη κι αὐτή τή στιγµή σέ ἐξέλιξη.

Ὁ 32χρονος ἰµάµης ἀπό τήν Πάχνη τῆς Ξάνθης εἶχε διοριστεῖ στόν Σώστη τῆς Ροδόπης πρίν 8 χρόνια ἀπό τόν νόµιµο µουφτἠ Μέτσο Τζεµαλή. Μάλιστα δέν πάει χρόνος πού οἱ κάτοικοι τόν ἐπανεξέλεξαν ὁµόφωνα ἰµάµη τους, ἀναγνωρίζοντας τήν ἐπάρκεια καί τίς ἀρετές του. Ἔλα ὅµως πού οἱ κατ’ ἐπάγγελµα Τοῦρκοι τῆς περιοχῆς τόν ἔβλεπαν ὡς πρόβληµα! Γιατί δέν προσκυνάει στό Προξενεῖο γιά καµµιά χάρη, γιατί δέν πάει µέ τό µέρος τοῦ τουρκοµουφτῆ Ἰµπράµ Σερήφ, γιατί δέν δηµιουργεῖ κανένα πρόβληµα γενικῶς στό κράτος ὅπου ζεῖ… Ἔτσι, τήν περασµένη ἄνοιξη ἄρχισε τόν πόλεµο ἐναντίον του ἕνας συγκεκριµένος κάτοικος τοῦ χωριοῦ, ὁ Μπαϊράµ Χαµπίλ, ἐγκαλώντας τον δηµοσίως γιά ὅλα τοῦτα καί χαρακτηρίζοντάς τον «πουληµένο», «ἑλληνογραµµένο», «ἀνεπιθύµητο» καί «πράκτορα τῆς Ἑλλάδας»! Στίς ἀπειλές του πώς θά τόν ἐκδιώξει, θά τόν κανονίσει καί ἄλλα τέτοια, ὁ Μπιλάλ ἀπαντοῦσε πάντα ἤπια, λέγοντας πώς βρίσκεται στόν Σώστη γιατί τό θέλουν οἱ ἴδιοι οἱ κάτοικοι καί ὅλα τοῦτα µέ τά προξενεῖα, Τουρκίες κτλ εἶναι πολιτική, δηλαδή ἄσχετα µέ τό δικό του ἔργο πού εἶναι θρησκευτικό. Ἀπτόητος ὁ ἄλλος, συνέχιζε τό βιολί του. Φυσικά, µετά ἀπό ὅλα αὐτά ὁ Μπιλάλ ἔκανε ὅ,τι θά ἔκανε κάθε ἀξιοπρεπής καί νοµιµόφρων πολίτης τῆς χώρας: κατέθεσε µήνυση καί ἀγωγή ἐναντίον τοῦ Μπαϊράµ, πυροδοτώντας ὅµως ἔτσι ἀπίστευτες ἐξελίξεις.

Μέ τό πού ἔµαθε ὁ Μπαϊράµ (ὁ γιός τοῦ ὁποίου εἶναι ὑπάλληλος τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου στή Ρόδο) τίς νοµικές ἐνέργειες τοῦ ἰµάµη, ποιόν σύµµαχο βρῆκε; Τόν Πρόξενο Ἰλχάν Σενέρ, πού κάλεσε τόν Μπιλάλ στό γραφεῖο του τῆς ὁδοῦ Ἰώνων. Ἐκεῖ, παρόντος τοῦ γνωστοῦ τριπλοχαφιέ, τοῦ ζήτησε νά ἀνακαλέσει τά πάντα, µέ ἀνταλλάγµατα γιά τόν ἴδιον καί τά παιδιά του. Ὁ Μπιλάλ καί πάλι ἔµεινε σταθερός στήν ἄποψή του, ἐπιµένοντας ὅτι µένει στή θέση του γιά ὅσο τόν θέλουν οἱ συγχωριανοί του καί δέν χρειάζεται χάρες καί τά παρόµοια. Τό ἀποκορύφωµα τῶν πιέσεων ὅµως ἦρθε στίς 8 Ὀκτωβρίου, ὅταν ὁ Πρόξενος δέν ντράπηκε ο ντεμέκ διπλωμάτης νά πάει στό τέµενος τοῦ χωριοῦ µέ τήν κουστωδία τῶν ρουφιάνων του καί µετά τήν προσευχή νά στριµώξουν στόν παρακείµενο τοῦ τζαµιοῦ χῶρο τόν Μπιλάλ, πιέζοντάς τον νά ὑποχωρήσει, αὐτή τή φορά µάλιστα καί µέ συµµάχους τούς δύο µουτεβελήδες (ἐπιτρόπους) τοῦ τεµένους, µέχρι πρότινος µάρτυρες ὑπέρ τοῦ Μπιλάλ! Τί νά κάνουµε, δέν εἶναι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι γιά ἥρωες…

Μετά ἀπό τό ἐφιαλτικό ἐκεῖνο βράδυ, µέ Ἰλχάν, Ντεντέ, Μπαϊράµ καί ὅλους τούς ἄλλους ἀπέναντί του, ὁ Μπιλάλ πῆρε τήν ἀπόφαση νά παραιτηθεῖ µέν ἀπό τό τέµενος τοῦ χωριοῦ, ὅµως νά ἐπιµείνει στά ἔνδικα µέσα. Συντάσσει λοιπόν µιά ἐπιστολή παραίτησης – καταπέλτη κατά τοῦ Προξενείου καί τῶν µαφιόζικων µηχανισµῶν του (θά τήν ἀναρτήσουµε αὔριο) καί τήν πάει στόν µουφτή. Νέα ἔκπληξη ὅµως τόν περιµένει ἐκεῖ, ἀφοῦ κι ὁ Τζεµαλή, πού κινεῖται περίεργα τελευταίως, δέν παραλαµβάνει τήν παραίτηση καί τοῦ ζητᾶ πρῶτα νά ἀποσύρει τήν µήνυση! Τελικά ὁ Μπιλάλ τοῦ ἔστειλε τήν παραίτηση µέ δικαστικό ἐπιµελητή, κι ἀναζητᾶ πλέον θέση στήν Ξάνθη.

Προσθέστε στά ἀνωτέρω τό ὅλο κλῖµα καί τόν κοινωνικό περίγυρο: ἕνας νέος ἄνθρωπος σέ ξένο µέρος, µέ τή γυναίκα του φοβισµένη νά κλαίει, τήν πλειονοτική κοινωνία – ἀκόµα καί στόν Σώστη – σέ ἄλλο σῦµπαν, µόνος µέ τόν δικηγόρο του δίπλα του (µεγάλο µά µοναχικό τό ἔργο τοῦ Στέργιου Γιαλάογλου), ξεµπρόστιασε προξένους καί τουρκοχαφιέδες. Μιά ἱστορία κοινότατη γιά τή Θράκη, ὅπου τό Προξενεῖο τῆς Κοµοτηνῆς καί οἱ µηχανισµοί του ἐπί δεκαετίες τροµοκρατοῦν καί ἐξαγοράζουν τούς πάντες – ἡ ἱστορία τοῦ Μπιλάλ πανοµοιότυπη µέ τόῦ ἰµάµη στή Δροσία πρίν 2-3 χρόνια, τοὐ ἰµάµη τῆς Φωλιᾶς καί τόσων ἄλλων. Μοναδική καί καίρια διαφορά, ὅτι τώρα ὁ παθών τά βγάζει ὅλα στή φόρα! Ποιός θά σταθεῖ δίπλα του, καί ποιός θά στείλει στό διάολο τό Προξενεῖο καί ὅλα τά µαντρόσκυλα τοῦ παρακρατικοῦ του µηχανισµοῦ;

Από τον Αντιφωνητή

Πηγή: http://emprosdrama.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9358.html

Δείτε για αυτό το θέμα και εδώ: http://www.zoiforos.gr/afieromata/e8nika/8raki/item/7726-fovamai-gia-tin-zoi-mou-leei-imamis-pou-dechetai-omo-ekviasmo-apo-to-tourkiko-prokseneio-komotinis

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel