Ζωηφόρος

Καθαίρεση του Παντελεήμονα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο,

Καθαίρεση του Παντελεήμονα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο

Με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο συνήλθε σήμερα Πέμπτη, αποφασίστηκε η καθαίρεση και επαναφορά στην τάξη των Μοναχών, του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα. Η απόφαση ελήφθη μετά την διαβίβαση στη Ιερά Σύνοδο της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντελεήμονας Μπεζενίτης έχει καταδικαστεί, με αμετάκλητες αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών και του Αρείου Πάγου, σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) 160.000 ευρώ από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ και ήδη εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από την Ιερά Σύνοδο, εξεδόθη η ακόλουθη δήλωση:

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009, σε Συνεδρία το Πρωτοβάθμιο δι’ Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, συγκροτούμενο εκ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών : Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου, ως Προέδρου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικοδήμου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, Φωκίδος κ. Αθηναγόρου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Άρτης κ. Ιγνατίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, εις αντικατάσταση του κωλυομένου να παραστεί Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Νικηφόρου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 1857/6.5.2009 εγγράφου του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δια του οποίου διαβίβασε στην Ιερά Σύνοδο την υπ’ αριθμ. 778/2009 αμετάκλητη απόφαση του Στ? Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, επί της υποθέσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 160 του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας».

Το Πρωτοβάθμιο δι’ Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, εφαρμόζοντας το ως άνω άρθρο του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας», υπέβαλε αυτόν εις Καθαίρεσιν και επαναφορά στην τάξιν των Μοναχών.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel