Ζωηφόρος

Ο νέος ρόλος μας ως νεοραγιάδων, του Στέργιου Γιαλάογλου,

Ο νέος ρόλος μας ως νεοραγιάδων

στην εποχή της υποταγής των συνειδήσεων

του Στέργιου Γιαλάογλου

Δικηγόρου

Ας μην κρυβόμαστε, ως Θράκη τα τελευταία χρόνια είχαμε την τιμητική μας. Επίσκεψη Τούρκου Πρωθυπουργού, πριν δύο χρόνια, επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού εξωτερικών πρόσφατα, ενώ κι όταν έρχεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πηγαίνει σε κάποιο ορεινό χωριό και εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις που αφορούν αποκλειστικά στο μειονοτικό στοιχείο. Τελικά τι συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο; Συμβαίνει κάτι που δεν το ξέρουμε, ή μήπως επιχειρείται κάτι που θα το μάθουμε αργότερα, αφού προετοιμασθούμε ψυχολογικά;

Τουρκικές φρεγάτες «διέρχονται αβλαβώς και ασφαλώς» το Αιγαίο και φτάνουν μέχρι την Σκύρο και την Αττική. Τουρκικά αεροσκάφη κοσμούν πλέον σε καθημερινή βάση τους ουρανούς του Αγαθονησιού και του Καστελλόριζου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ για πρώτη φορά μας νουθέτησε ισχυριζόμενος πως τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν δικαιωματικά στο Αιγαίο, όπως πετούν και τα ελληνικά (προφανώς γι αυτόν δεν υπάρχει ελληνικός εναέριος χώρος ούτε το FIR Αθηνών). Μάθαμε ότι το Καστελλόριζο ανήκει στην Μεσόγειο και όχι στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση ως φοβισμένη κορασίδα, αρνείται να οριοθετήσει την ΑΟΖ που της αναλογεί, για να μην δυσαρεστήσει την μονίμως παραπονούμενη γείτονα της, ενώ κάνει πως δεν άκουσε όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ έθεσε ως προϋπόθεση άρσης του casus belli, την παραίτηση της Ελλάδας από το δικαίωμα να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα της στα 12 ναυτικά μίλια. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέπτεται ιδιωτικά την Θράκη, ενώ ο Έλληνας ομόλογος του τον χαιρετά διακριτικά από την ασφαλή (λόγω απόστασης από την Θράκη) κατοικία του στο κτίριο του Ελληνικού ΥΠΕΞ στην Βασ. Σοφίας στην Αθήνα. Αραγε ο κ.Δρούτσας τολμά να επισκεφθεί ιδιωτικά την Ιμβρο ή την Τένεδο;

Έλληνες Μουσουλμάνοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ηγούνται άτυπων Συμβουλευτικών Επιτροπών και παρανόμων «τουρκικών» ενώσεων, Ψευτομουφτήδες αλωνίζουν την Θράκη αλλά και διάφορες χώρες (υπό ποία ιδιότητα) προσβάλλοντας την Ελλάδα, διασπείρουν διχόνοια και φανατισμό, πληρώνουν δικούς τους ιμάμηδες με εκατομμύρια ευρώ αγνώστου προελεύσεως (βλ. πρόσφατες αποκαλύψεις WIKILEAKS), ενώ την ίδια ώρα το ελληνικό κράτος φοβικό και αναξιόπιστο, αρνείται να εφαρμόσει τον δικό του νόμο και να αναγνωρίσει τους 240 συντοπίτες μας ιεροδιδασκάλους, επιτυχόντες σχετικού διαγωνισμού, ενισχύοντας την αίσθηση της παντοδυναμίας του τουρκικού Προξενείου στην περιοχή. Οι ίδιοι ψευτομουφτήδες αντιποιούνται την ιδιότητα των νομίμων Μουφτήδων ως κράτος εν κράτει, χωρίς να υφίστανται κανένα ποινικό κολασμό (πώς να γίνει κάτι τέτοιο, όταν συναντιούνται με Υπουργούς παραμονές εκλογών;).

Τόσα περίεργα διαπιστώνονται στην περιοχή μας για τα οποία σιωπούν τα αθηνοκεντρικά ΜΜΕ ενώ μόλις κάποιος επώνυμος τολμήσει να αναφερθεί στα τεκταινόμενα της περιοχής (σερ Μαρκεζίνης, Μίκης Θεοδωράκης, κλπ) ενεργοποιούνται οι διάφοροι προοδευτικοί κειμενογράφοι των Αθηνών (Μανδραβέλης, Σωμερίτης, κλπ) οι οποίο σε ρόλο θορυβοποιού σπεύδουν, να ευτελίσουν – διασκεδάσουν ότι ενδεχομένως ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση της αφύπνισης συνειδήσεων και σκέψεων, αμαυρώνοντας κάθε τι το διαφορετικό από την δική τους σκέψη, ωσάν να έχουν ορισθεί από το ίδιο νοσηρό και παρασκηνιακό σύστημα εξουσίας ως θεματοφύλακες της νέας τάξης πραγμάτων στην χώρα και στην περιοχή μας.

Την ίδια στιγμή, ατέλειωτα ελληνικά ντοκιμαντέρ ελληνίδας βουλευτού και δημοσιογράφου της Ελληνικής τηλεόρασης στην γείτονα χώρα και ατέλειωτες κοινωνικές τηλεοπτικές σειρές της γείτονος κατακλύζουν την ελληνική ιδιωτική (!!) τηλεόραση, άλλο κανάλι παίζει μια πιο light (ελαφριά) εκδοχή του 1821, κιόλα αυτά σε συνέχεια των Ρεπούσειων νεωτερισμών περί συνωστισμού στην Σμύρνη, και των Δραγώνειων πειραματισμών στην εκμάθηση των μουσουλμανοπαίδων της περιοχής μας, να συνθέτουν ένα σκηνικό ομολογουμένως, πολυδιάστατα συμβολικό αλλά προφανώς συντονισμένο και προγραμματισμένο με συγκεκριμένη στόχευση στην αλλοτρίωση της συνείδησης μας και στην άμβλυνση των αντιρρήσεων προς την κατεύθυνση της δουλοπρεπούς υποταγής μας στον τουρκοοθωμανικό επεκτατισμό που διακηρύσσει και με συγγραφικό τρόπο ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Με έναν έλληνα Υπουργό επί των Εξωτερικών άχρωμο, διάφανο, αναιμικό και ετερόφωτο, απόντα από τον κύκλο επαφών του ομολόγου του, αντικατασταθέντα από τον υπερνεωτεριστή και αμφιλεγόμενα υπερεκτιμημένο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε ρόλο ανατρεπτικού Υπουργού Τουρισμού, αναρωτιέμαι τελικά μήπως ΟΛΑ (πιά), έχουν τελειώσει. Όταν μάλιστα βλέπω ότι κανείς δεν ασχολείται με την περιοχή σοβαρά, αρχίζω να πιστεύω ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και προαποφασισθεί όπως προαποφασισμένη ήταν και η υποδούλωση μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εμείς γράμματα πολλά δεν ξέρουμε, σοφοί δεν είμαστε, γραφικοί μπορεί να θεωρούμαστε, πάντως ανόητοι δεν υπήρξαμε ποτέ, ούτε αφελείς. Καταλάβαμε και προσαρμοζόμαστε. Τον ρόλο μας τον εμπεδώσαμε και προδομένοι όλοι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής χριστιανοί και μουσουλμάνοι, περιμένουμε καρτερικά, ίσως και με απάθεια, τα μελλούμενα.

Όπως αντιλαμβανόμαστε και τον ρόλο του πρωθυπουργού της χώρας, ως θιασώτη της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Ψάχνουμε να βρούμε το νέο μας κοστούμι, αυτό του νεοραγιά, αυτό που φέρει τα χρώματα της νέας ανεξάρτητης περιφέρειας Δυτικής Θράκης, αυτό με την πράσινη σημαία και την ημισέληνο που φορούσαν τα παιδάκια στον Εχίνο. Ίσως μας πάει περισσότερο και πού ξέρετε: μπορεί και να το προτιμάμε από αυτό του γελωτοποιού και του ζητιάνου που μας αγόρασαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων.

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/05/05/%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80/

Και από: http://aktines.blogspot.com/2011/05/blog-post_8355.html

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel