Logo
Print this page

Που αποσκοπεί και ποιους εξυπηρετεί η επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη;

Που αποσκοπεί και ποιους εξυπηρετεί

η "ιδιωτική" επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη;

***

«Κρατείστε τη θρησκεία σας» ζήτησε ο Νταβούτογλου από τη μουσουλμανική μειονότητα Ομιλία στον Εχίνο Ξάνθης

Σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στον Εχίνο Ξάνθης μίλησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή.

Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής προσέφεραν λουλούδια στον στον κ.Νταβούτογλου και στη σύζυγό του και θυσίασαν προς τιμή του ένα αρνί σύμφωνα με το παλιό έθιμο για τους φιλοξενούμενους που επισκέπτονται πρώτη φορά την περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι ήταν παλιά του επιθυμία να επισκεφθεί τον Εχίνο και αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, τους συνέστησε «να είναι μονοιασμένοι» και να διατηρήσουν τη θρησκεία και τις παραδόσεις τους.

Επανέλαβε ότι θα πρέπει ως Έλληνες πολίτες και ως Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και να είναι ενεργοί σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και δημόσιας ζωής. Υπογράμμισε ότι «το καλό κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αποβαίνει και προς όφελός τους» και αναφέρθηκε στις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Νωρίτερα στην Κομοτηνή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ και επισκέφτηκε τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Ο κ. Νταβούτογλου θα διανυκτερεύσει στην Καβάλα και την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231082737

***

Τζαμί και μουσουλμανικό νεκροταφείο ζήτησε ο Νταβούτογλου στη Θεσσαλονίκη

Στο πνεύμα της γενικότερης προκλητικής παρουσίας του, συνέχισε την περιοδεία του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της "περιοδείας" - επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Αφού έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους στην Θράκη, αφού δήλωσε πως "στη Θράκη νιώθει σαν να είναι στην Τουρκία"...

Αφού έκανε διάφορες "παρατηρήσεις" παρουσία κάποιων τραγικών κυβερνητικών και τοπικών αυτοδιοικητικών στελεχών (π.χ. Ξυνίδης και Γιαννακίδης -ο τελευταίος βράβευσε(!) τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών)...

Αφού μίλησε για τουρκικό εθνικισμό στα Πομακοχώρια της Θράκης...

Στη συνέχεια πέρασε από την Καβάλα και άφησε το "άρωμά" του όπου μίλησε για τους μουφτήδες και την αναγκαιότητα επιβολής της εκλογής τους (και κατά τη συνήθη τουρκική πρακτική τόλμησε να τους ισοσκελίσει αξιακά με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη) κάνοντας μάλιστα και παρατηρήσεις για παραβίαση θρησκευτικών ελευθεριών...

Συνέχισε το δρόμο του και έφτασε στην "φτωχομάνα" πολυβασανισμένη και "δοχείο Ελλήνων προσφύγων", την Θεσσαλονίκη.

Εκεί, ο κύριος Νταβούτογλου δήλωσε ερωτευμένος (δυστυχώς όχι με τον Μπουτάρη) με την Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ξέχασε να απαιτήσει (ως κατακτητής...;) την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους (τζαμί) καθώς και μουσουλμανικού νεκροταφείου. Όχι, κανένας δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε (μέσα στο γενικότερο πνεύμα ευγένειας (ή δουλοπρέπειας) προς τον τούρκο ΥΠΕΞ, γιατί η Τουρκία έχει καταστρέψει τους χριστιανικούς τάφους στην Κύπρο, στην Ίμβρο, στην Τένεδο ή και στην Κωνσταντινούπολη...

Την αισιοδοξία του για την οικοδόμηση μιας «καινούργιας ελληνοτουρκικής φιλίας» και «ενός καινούριου ελληνοτουρκικού άξονα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας «το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Διανύουμε μια περίοδο πολύ μεγάλης φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες και μπορούμε να στήσουμε αυτές τις δυνατές γέφυρες φιλίας ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη και στη Θεσσαλονίκη και τη Σμύρνη» τόνισε ο κ. Νταβούτογλου και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο να λύνουμε τα προβλήματα αλλά να βλέπουμε με αισιοδοξία και το μέλλον». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα έχει «μια ακόμη πιο αισιόδοξη εικόνα» για τις σχέσεις των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό εξωτερικών και τις τοπικές αρχές για την «φιλοξενία» τους. Σε ερώτηση για το Καστελόριζο ο κ. Νταβούτογλου είπε «ότι δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα και δε θέλω να επαναλάβω» παραπέμποντας στις εξηγήσεις, που έδωσε στην Αθήνα.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε «ερωτευμένος» με τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είπε ότι ιστορικά αποτελούσε, χάρη στο λιμάνι της, «σπουδαίο εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο» και τόνισε ότι μπορεί να ξαναγίνει «παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και πολιτισμού». Πρόσθεσε ότι «η πόλη είναι τυχερή που έχει έναν δήμαρχο με όραμα», συμπληρώνοντας, ότι στο εξής σε κάθε ομιλία του θα προσκαλεί τους Τούρκους πολίτες να την επισκέπτονται. Επεσήμανε ότι «τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη έχει διπλασιαστεί, ενώ τριπλασιάστηκε σε όλη την Ελλάδα» και υπογράμμισε ότι θα στηρίξει το αίτημα για πιο διευρυμένη αεροπορική, σιδηροδρομική και ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας, όπως επίσης και θα παρακολουθήσει προσωπικά την προοπτική αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη.

«Όποιος δεν ξέρει την ιστορία της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να καταλάβει την ιστορία των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Μεσογείου, την ιστορία της ανθρωπότητας» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι δεσμεύεται θετικά απέναντι στην πρόταση, σε επόμενη επίσκεψη, να δώσει διάλεξη στο ΑΠΘ, με θέμα «Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Θεσσαλονίκη».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Νταβούτογλου έθεσε στον κ. Μπουτάρη θέμα λειτουργίας τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου. Ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι το θέμα του τζαμιού είναι ζήτημα της κεντρικής διοίκησης και στη συνέχεια, στις δηλώσεις του, τον διαβεβαίωσε δημόσια ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους «για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και τη δημιουργία ενός κοιμητηρίου που έχει προγραμματιστεί». Τόνισε δε ότι θα εργαστεί για την ανάδειξη της πολυπολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.

«Η πόλη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας για επιχειρηματικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Επίσκεψη Αχμέτ Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο

Νωρίτερα, ο κ. Νταβούτοβλου επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου έγινε δεκτός από τον τούρκο πρόξενο Χουσείν Οζτεμίρ. Ο κ. Νταβούτογλου ξεναγήθηκε στους χώρους του ιστορικού κτίσματος, που έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.

«Ως ΥΠΕΞ της Τουρκίας που επισκέπτομαι την Ελλάδα είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στο σπίτι του μεγάλου Ατατούρκ, που είναι ο ιδρυτής της τουρκικής δημοκρατίας. Αυτό το μέρος που έχει το άρωμα και την ψυχή της βαθιάς οικογενειακής, σπιτικής κουλτούρας, μας δίνει έμπνευση και στο προξενείο μας. Αυτό το μέρος που έχει το αποτύπωμα ενός μεγάλου Τούρκου ηγέτη δίνει μεγάλη θέληση και δύναμη σε μένα και στη συνοδεία μου», έγραψε στο βιβλίο, ο κ. Νταβούτογλου.

Συνοδευόμενος από τον Τούρκο πρόξενο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφθηκε το γειτονικό καφέ «Πρίγκηπος» και ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του και το προσωπικό, που πριν λίγους μήνες είχαν συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην εξωτερική περίφραξη του τουρκικού προξενείου, που είχε προκληθεί από ρίψη μολότοφ.

«Οι γείτονες πρέπει να προσέχουν ο ένας τον άλλον», τους είπε ο κ. Νταβούτογλου κι αφού τους ευχαρίστησε, τους προσκάλεσε να τους φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο ομάδα κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ διαδήλωσε ειρηνικά με πανό, στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα για το κυπριακό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το απόγευμα γευμάτισε σε εστιατόριο της πόλης, ενώ αναχωρώντας σταμάτησε για λίγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και συνέχισε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_5598.html

***

Συνεχίζει την ιδιωτική επίσκεψη

Θέμα τζαμιού στη Θεσσαλονίκη έθεσε στον Γ.Μπουτάρη ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Την αισιοδοξία του για την οικοδόμηση μιας «καινούργιας ελληνοτουρκικής φιλίας» και «ενός καινούριου ελληνοτουρκικού άξονα» υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα έχει «μια ακόμη πιο αισιόδοξη εικόνα» για τις σχέσεις των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τις τοπικές αρχές για την «φιλοξενία» τους.

Σε ερώτηση για το Καστελόριζο ο κ. Νταβούτογλου είπε «ότι δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα και δε θέλω να επαναλάβω» παραπέμποντας στις εξηγήσεις, που έδωσε στην Αθήνα.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε «ερωτευμένος» με τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είπε ότι ιστορικά αποτελούσε, χάρη στο λιμάνι της, «σπουδαίο εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο» και τόνισε ότι μπορεί να ξαναγίνει «παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και πολιτισμού».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Νταβούτογλου έθεσε στον κ. Μπουτάρη θέμα λειτουργίας τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου.

Ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι το θέμα του τζαμιού είναι ζήτημα της κεντρικής διοίκησης και στη συνέχεια, στις δηλώσεις του, τον διαβεβαίωσε δημόσια ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους «για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και τη δημιουργία ενός κοιμητηρίου που έχει προγραμματιστεί».

Τόνισε δε ότι θα εργαστεί για την ανάδειξη της πολυπολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.

«Η πόλη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας για επιχειρηματικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Νωρίτερα, ο κ. Νταβούτοβλου επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου έγινε δεκτός από τον τούρκο πρόξενο Χουσείν Οζτεμίρ.

Συνοδευόμενος από τον πρόξενο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφθηκε το γειτονικό καφέ «Πρίγκηπος» και ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του και το προσωπικό, που πριν λίγους μήνες είχαν συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην εξωτερική περίφραξη του τουρκικού προξενείου, που είχε προκληθεί από ρίψη μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο ομάδα Κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ διαδήλωσε ειρηνικά με πανό, στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα για το Κυπριακό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το απόγευμα γευμάτισε σε εστιατόριο της πόλης, ενώ αναχωρώντας σταμάτησε για λίγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και συνέχισε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη στην Καβάλα

Το πρωί ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε την Καβάλα, από την οποία δήλωσε εντυπωσιασμένος.

Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κατέλυσε στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ιμαρέτ», στην παλιά πόλη της Καβάλας, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1817 και του 1821 από τον Μεχμέτ Αλή, τον μετέπειτα ιδρυτή του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους.

Περπάτησε στον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης και επισκέφθηκε το κονάκι (σπίτι) του Μεχμέτ Αλή στη χερσόνησο της Παναγίας, όπου δεσπόζει το επιβλητικό ορειχάλκινο άγαλμα του ιδρυτή του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους.

Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση, το Δήμο Καβάλας και το Ινστιτούτο για τη διατήρηση και την προστασία της ιστορικής κληρονομίας που φανερώνει την κοινή ιστορία τριών λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το κτίσμα της Παλιάς Μουσικής (Χαλίλ Μπέη Τζαμί) που η κατασκευή του χρονολογείται στα μέσα του 16ου αιώνα.

Το παλιό τζαμί αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος κτιρίων που περιλάμβανε και ένα ιεροδιδασκαλείο.

Το τζαμί και ο μεντρεσές ανακαινίστηκαν εκ βάθρων από το Δήμο Καβάλας και τη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτισμού.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231082849

***

Που αποσκοπεί και ποιους εξυπηρετεί

η "ιδιωτική" επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη

Στο ευαίσθητο θέμα της Θράκης η Ελλάδα «κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου». Όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες! Τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη είναι απίστευτα για εμάς τους βολεμένους κατοίκους της πρωτεύουσας! Οι σκληροί μειονοτικοί κύκλοι της Θράκης κάνουν ότι θέλουν στη περιοχή ,ονομάζουν «τούρκο» όποιον θέλουν με πρώτους τους Πομάκους και διαρκώς απαιτούν,όχι αυτά που θα απαιτούσε μία μειονότητα που δήθεν καταπιέζεται. Απαιτούν κυριαρχία!

Κάνουν κουμάντο και στα δύο μεγάλα κόμματα για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές . Βουλευτές που δεν έχουν το «χρίσμα» από τους σκληρούς μειονοτικούς κύκλους είτε δεν παίρνουν καν το χρίσμα από τα κόμματά τους,είτε δεν εκλέγονται . Χαρακτηριστική η περίπτωση του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος δέχτηκε όσα χρόνια ήταν βουλευτής σκληρό,βρώμικο ,απάνθρωπο πόλεμο από τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους.

Στη Θράκη κυριαρχεί η τρομοκρατία που επιβάλουν αυτοί οι κύκλοι. Μουσουλμάνοι που δεν συμμερίζονται αυτές τις απόψεις αναγκάζονται δημοσίως να συμφωνούν,γιατί κρίνεται η καθημερινότητά τους,η εργασία τους, η οικονομική τους επιβίωση! Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές οι «τουρκικοί» συνδυασμοί δεν πήγαν καθόλου καλά, αποδεικνύοντας ότι το λαϊκό έρεισμα των «Τούρκων» δεν είναι αυτό που παρουσιάζει στην Άγκυρα το τουρκικό προξενείο.

Το τουρκικό προξενείο! Αποτελεί ουσιαστικά το «κέντρο επιχειρήσεων» αυτής της διαρκούς προσπάθειας της Τουρκίας να «εκτουρκίσει» τη Θράκη με το ζόρι. Από εκεί ελέγχονται και κατευθύνονται όλα.

Ο τωρινός πρόξενος , δεν είναι καν διπλωμάτης. Είχε υπηρετήσει στη ΜΙΤ. Η οικονομική διείσδυση των Τούρκων με αγορά γης ,στήσιμο επιχειρήσεων ακόμη και τραπεζών που έχουν «σπάσει» την τραπεζική αγορά με παροχή δανείων εξαιρετικά χαμηλότοκων είναι απίστευτη.

Βραχίονας του Προξενείου είναι η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Θράκης», στην οποία πρόεδρος εξελέγη μόλις στις 25 Φεβρουαρίου ποιος λέτε; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν! Κι ακόμη δεν τον έχουν –τουλάχιστον – διαγράψει!

Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ; Πως αφήσαμε τον κ. Νταβούτογλου τώρα, τον κ. Μπαμπατζάν πρωτύτερα και τον οποιονδήποτε Τούρκο ΥΠΕΞ, ή πρωθυπουργό να οργώνει την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και να συμπεριφέρεται σαν να περιοδεύει στα περίχωρα…της Κωνσταντινούπολης; Η χώρα μας είναι ο ιδανικός αυτόχειρας. Είναι αυτό που λέμε στα απλά Ελληνικά “βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας”

Η Ελλάδα, πέρασε από διάφορα στάδια και διάφορους τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων και των ιδιαίτερων συνθηκών στη Θράκη.

Στην αρχή ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την διορατικότητα που τον διέκρινε προσπάθησε μετά την μικρασιατική καταστροφή να αναμείξει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς με τους χριστιανικούς που ήρθαν από τη Μικρασία. Προσπάθησε να διατηρήσει τουλάχιστον πληθυσμιακά τις ισορροπίες. Και φαίνεται να τα κατάφερε μέχρι ένα βαθμό.

Μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όμως και μέχρι το 1974, χονδρικά, το Ελληνικό κράτος απουσιάζει. Και όχι μόνο απουσιάζει αλλά και δεν βοηθάει στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης. Αντίθετα την οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση. Διαχωρίζει επίσημα τους κατοίκους σε Έλληνες και …Τούρκους (ναι Τούρκους καλά διαβάσατε), φέρνει εμπόδια όχι μόνο σε οποιονδήποτε μουσουλμάνο θέλει να αναπτυχθεί οικονομικά, αλλά ακόμη και στους Χριστιανούς της περιοχής και σε αυτούς με τα Ελληνικά επίθετα. Το δίχως σοβαρότητα και εξωτερική πολιτική τότε κράτος, έφερνε τόσα εμπόδια που τις δεκαετίες του 50 και του 60, τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την Θράκη και να ξενιτευτούν, αφήνοντας το μουσουλμανικό στοιχείο να γιγαντώνεται.

Ένα σοβαρό κράτος δεν θα χώριζε τους πολίτες του σε μειονοτικούς και μη. Θα συμπεριφερόταν το ίδιο σε όλους. Ένα σοβαρό κράτος δεν θα έβαζε μπάρες διελεύσεως στις εισόδους των χωριών των Πομάκων, με το πρόσχημα του ελέγχου. Ένα σοβαρό κράτος θα ασκούσε μια εξωτερική πολιτική που δεν θα επέτρεπε σε κανένα “γείτονα” να κουμαντάρει τα του οίκου του. Ένα σοβαρό κράτος θα αφομοίωνε στους κόλπους του τους Μουσουλμάνους της Θράκης και θα τους έκανε να είναι οι πρώτοι που στη δύσκολη στιγμή θα υπερασπίζονταν τα σπίτια τους και δεν θα τους έριχνε στο “στόμα του λύκου”.

Και ενώ το Ελληνικό κράτος είχε αυτή την πολιτική για δεκαετίες, η Τουρκία άνοιγε την αγκαλιά της βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα τουρκικά πανεπιστήμια, πακτωλός χρημάτων για την στήριξη των μειονοτικών, και μια απίστευτη προπαγάνδα κάτω από τη μύτη μας.

Με άλλα λόγια ο Νταβούτογλου και ο κάθε κύριος Νταβούτογλου βρίσκει πρόσφορο έδαφος και πραγματοποιεί “ιδιωτικές” επισκέψεις.

Μετά το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατάλαβε ότι η πολιτική στην Θράκη πρέπει να αλλάξει. Σαν πρώτο βήμα, αποχαρακτήρισε τους κατοίκους της Θράκης από “Τούρκους” και τους ονόμασε Έλληνες Μουσουλμάνους, ακολουθώντας τους όρους της συνθήκης της Λωζάνης του 1923. Έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις αρχίζουν να δείχνουν μια σοβαρότητα και μια συνέπεια στο θέμα και προσπαθούν όσο μπορούν να συμμαζέψουν την κατάσταση.

Χρειάζεται όμως πλάνο και σχέδιο. Χρειάζεται και το καρότο και το μαστίγιο. Να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι γείτονες, ότι επιτέλους η Ελλάδα έχει πλάνο και σχέδιο και δεν αφήνει κανένα να ανακατεύεται στα του οίκου της.

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα στο όνομα της «ψύχραιμης αντιμετώπισης» των προκλήσεων δεν τολμάει να κάνει το αυτονόητο: να κλείσει το τουρκικό προξενείο ,το οποίο δεν έχει λόγο λειτουργίας! Άπαντες οι πολιτικοί μας συμφωνούν,κανείς δεν το τολμά κι αφήνουν το προξενείο και τις …συμβουλευτικές επιτροπές Τούρκων να συνεχίζουν ανενόχλητοι το σχέδιό τους που δεν είναι άλλο από το να τεθεί ζήτημα με το «status» της Θράκης! Δυστυχώς δεν πρόκειται για υπερβολή. Η κινητικότητα των «τούρκων» σε διεθνείς οργανισμούς γίνεται όλο και πιο έντονη. Στη Θράκη υψώνουν πλέον ξεδιάντροπα σημαίες της Δυτικής Θράκης!

Αυτή τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου! Και γιατί το κάνει; Γιατί πολύ απλά έχει βρει πρόσφορο έδαφος. Έδαφος που εμείς αφήσαμε να γίνει πρόσφορο…

Πηγή: http://www.eparousia.gr

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/03/blog-post_1693.html

***

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου να χαρακτηριστεί

ως συνεργός σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

του Σάββα Καλεντερίδη

O Nταβούτογλου φιλά την τουρκική σημαία στο Σαρίκαμις, όπου έχασαν τη ζωή του; 120 χιλ. Τούρκοι στρατιώτες σε μια νύκτα. Λίγο μετά θα πει: Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε άλλους τόσους για τα συμφέροντα της Τουρκίας, δείχνοντας το πραγματικό σκληρό εθνικιστικό του πρόσωπο

***

Η Ελλάδα, κάθε μέρα που περνά, κατρακυλά ακόμα πιο βαθιά στην ανυποληψία και στο βάραθρο του πολιτικού παραλογισμού.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ως υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, είναι άμεσος συνεργός στο διαρκές έγκλημα της δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού της Κύπρου, που διαπράττουν με σατανικό σχέδιο όλες οι κυβερνήσεις της Τουρκίας από το 1974 μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Ερντογάν. Μια διαδικασία που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και που δεν παραγράφεται.

Αντί λοιπόν να εκδοθεί αρμοδίως διεθνές ένταλμα σύλληψης και να διαταχθεί η σύλληψή του, οι Έλληνες πολιτικοί και οι συνεργαζόμενοι και χρηματοδοτούμενοι απ' αυτούς με λεφτά του άγρια φορολογούμενου Έλληνα πανεπιστημιακοί και μεγαλοδημοσιογράφοι, που προετοιμάζουν το ‘δίκαιο’ μοίρασμα του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, του δίνουν βήμα να προβάλλει τις θέσεις της Τουρκίας που προσβάλλουν βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, κάθε έννοια πολιτικής, και το κοινό αίσθημα του Έλληνα πολίτη.

Πριν τις αθλιότητες Νταβούτογλου, που μας ζήτησε να απαρνηθούμε ως χώρα ένα νόμιμο δικαίωμα, που είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 Ν.Μ., για να μας κάνει τη ...χάρη η Τουρκία να άρει το Casus Belli, που είναι μια εντελώς παράνομη και βάρβαρη πράξη, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, προηγήθηκε η "προετοιμασία" της ελληνικής κοινής γνώμης από καθηγητές και δημοσιογράφους, οι οποίοι φρόντισαν να κατανοήσουμε το δίκαιο των τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο, για να καταπιούμε καλύτερα το χάπι της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, που εκτός του ότι αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο, θέτει το Καστελόριζο εκτός της ήδη εξωλέστατης διαπραγμάτευσης, για να λυθούν τα χέρια της Τουρκίας και να έχει πλέον την απόλυτη πρωτοβουλία η Άγκυρα στο θέμα του ορισμού της ΑΟΖ στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου και να τρέχουμε μετά εμείς να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο και ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αντί να γίνει το αντίθετο.

Για τις γελοιότητες της υποδοχής του Νταβούτογλου σε Καβάλα και Κομοτηνή περίπου ως ...Σουλτάνου, δεν αξίζει καν να αναφερθεί κανείς.

Εμείς απλά να αναφέρουμε ότι ο άνθρωπος αυτός, που διακατέχεται από μια σκληρή εθνικιστική-ισλαμιστική ιδεολογία, που καλύπτεται από την προβιά του ακαδημαϊκού, επισκεπτόμενος φέτος το Σαρίκαμις, όπου το Δεκέμβριο του 1914 έχασαν τη ζωή τους από υπερβολικό παγετό 120.000 Τούρκοι στρατιώτες, ως αποτέλεσμα εγκληματικής διαταγής του Ενβέρ πασά (ένας από τους τρεις υπεύθυνους της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής), είπε τα εξής:

Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε άλλους τόσους για τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Για όσους βιαστούν να μας κατηγορήσουν για το άρθρο μας αυτό, να θυμίσουμε ότι τη στιγμή που ο ακραίος Τούρκος εθνικιστής-ισλαμιστής υπουργός εξωτερικών επισκέπτεται την Ελλάδα και απολαμβάνει τιμών Σουλτάνου, η Κύπρος συνεχίζει να είναι κατά 40% κατεχόμενη, συνεχίζεται η επιχείρηση δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού της, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, αλλά κατηγορεί θρασύτατα τα θύματα ότι αυτά διέπραξαν γενοκτονία εις βάρος των ...Τούρκων. Επίσης, την ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να διατηρεί προκλητικότατα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά το μεγαλύτερο στόλο αποβατικών στο ΝΑΤΟ και τον κόσμο, ένα στόλο του οποίου η πλήρης εξαφάνιση -και όχι η μεταφορά- θα έπρεπε να είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε διάλογο, αφού αποτελεί άκρως επιθετικό όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάληψη ελληνικών νησιών και πουθενά αλλού. Έναν στόλο που θα έπρεπε να έχει απαιτήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ να διαλυθεί εδώ και καιρό, γιατί εκτός από απειλή αποτελεί και εμπαιγμό το να θεωρείται η Τουρκία σύμμαχος με την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να διατηρεί το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο και να διεξάγει συνεχώς αποβατικές ασκήσεις με στόχο τα ελληνικά νησιά, προκαλώντας βάναυσα την έννοια της συμμάχου χώρας.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, για τις παρακρατικές πολιτικές που ακολουθεί η Άγκυρα και το προξενείο της στη Θράκη, για την 1η Στρατιά που είναι καθαρά επιθετικού χαρακτήρα, για τη Στρατιά Αιγαίου, που είναι αυτό που λέει το όνομά της, για.. για...

Επιτέλους, κάποια στιγμή αυτή η χώρα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της και να πάψει να διασύρεται διεθνώς και κυρίως στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_5370.html

 

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR