Ζωηφόρος

Η εκδήλωση «Νεοθωμανισμός και Ελληνική Θράκη»,

Η εκδήλωση «Νεοθωμανισμός και Ελληνική Θράκη»

και το επεισόδιο μεταξύ Χαράς και Απ. Κακλαμάνη

***

Εκδήλωση 29ης Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση περιοδικού «Άρδην» – εφημερίδας «Ρήξη»

Χθές, 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Παλαιά Βουλή η μεγάλη εκδήλωση του περιοδικού «Άρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη» με θέμα την ελληνική Θράκη και τον Νεοθωμανισμό. Η κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, αλλά και η είσοδος και ο διάδρομος, ήταν ασφυκτικά γεμάτη, μιας και ήταν, ίσως, η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που γίνεται στην Αθήνα για την Θράκη και τον νεοθωμανισμό.

Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, στρατηγός ε.α., ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που για χρόνια έχει ενισχύσει προσπαθειες αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων και των Ρομά στη Θράκη. Ο Εμφιετζόγλου αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωσης του πατριωτισμού των Ελλήνων και την χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων. Μίλησε για τις προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανόδου της Θράκης, διαπιστώνοντας τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική πολιτεία. Υπενθύμισε όλες τις αξιώσεις του Νεοθωμανισμού, τονίζοντας την ανυποχώρητη στάση που πρέπει να κρατήσουμε στη Θράκη και τη Μακεδονία, το Αιγαίο και τη Κύπρο, τα ζητήματα των χωρικών υδάτων και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Κώστας Καραΐσκος, εκδότης του περιοδικού «Αντιφωνητής» της Κομοτηνής και μέλος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Σπάρτακος», που κατάφερε στις πρόσφατες εκλογές να εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο στην Κομοτηνή. Μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για την «τουρκοποίηση» της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και τα μέτρα που μπορούν αν παρθούν για να ανακόψουν αυτή την εξέλιξη. Η εφαρμογή των νόμων και η απλή λογική είναι, κατά τον Κ. Καραΐσκο αρκετές για να εξαλείψουν τον κίνδυνο του Προξενείο, αλλά, όπως τόνισε, σκέψεις, προτάσεις και λόγια που θεωρούμε αυτονόητα στην Αθήνα, στη Θράκη είναι ταμπού και η επιρροή του Προξενείου απαγορεύει ακόμη και την αναφορά των αυτονόητων. Δυστυχώς, δήλωσε, η «κυπροποίηση» της Θράκης είναι πλέον πολύ πιθανή, αν και όχι μη αναστρέψιμη.

Τη θλιβερή αυτή πραγματικότητα μας μετέφερε και η δεύτερη ομιλήτρια, η δασκάλα του Μεγάλου Δερίου Χαρά Νικοπούλου, που περιέγραψε την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από την Θράκη. Μίλησε για τους αγώνες που έκανε για τους μουσουλμάνους Πομάκους και τις προσπάθειες του Προξενείου να εκτουρκίσει την κοινότητά τους. Ακόμη και η αναφορά στη λέξη «Πομάκος», είναι στη Θράκη απαγορευμένη. Όπως και ο Κώστας Καραΐσκος, υπενθύμισε πως ο Νεοθωμανισμός δεν θα ήταν τόσο ισχυρός, αν δεν υπήρχε και ο αντίστοιχος νεοραγιαδισμός πολλών Ελλήνων, στέλνοντας ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου.

Ακολούθησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, που μίλησε για τον ρόλο του τουρκικού Προξενείου και την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του από την Τουρκία, που του επιτρέπει να διατηρεί ένα εκτενές δίκτυο πρακτόρων σε ολόκληρη τη μουσουλμανική μειονότητα. Αναφέρθηκε στην εξάρτηση των κομμάτων από τον τουρκικό παράγοντα και την ψηφοθηρική λογική τους, που έχει δώσει στο Προξενείο την δύναμη και την επιρροή που διαθέτει.

Την συζήτηση έκλεισε ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Άρδην, που συνόψισε το πρόβλημα της μουσουλμανικής μειονότητας, και το συνέδεσε με το αντίστοιχο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία και τον κίνδυνο δημιουργίας μιας ενιαίας αυτονομιστικής, πλέον, τουρκοποιημένης μειονότητας. Αναφέρθηκε στις ευρύτερες επιδιώξεις του Νεοθωμανισμού στην περιοχή και την ιστορική πορεία των Βαλκανίων, που αποτελούν τον μοναδικό χώρο, στον οποίο μπορεί η Ελλάδα να επιβιώσει, δημιουργώντας έναν ισχυρό πόλο, ικανό να αντισταθεί στις επιθέσεις Ανατολής και Δύσης – αυτό που δεν κατάφερε το 1204 και το 1453. Η Θράκη, η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα, δεν έχουν απλώς κάποια εθνικά προβλήματα που αναζητούν επίλυση, αλλά αποτελούν τον χώρο όπου κρίνεται σήμερα η ίδια η επιβίωση του Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, στον οποίο απηύθυνε ερώτημα η Χαρά Νικοπούλου, για την ανθελληνική στάση των Τούρκων βουλευτών. Ο Απ. Κακλαμάνης δεν έδωσε πειστική απάντηση, προκαλώντας σε πολλούς έντονη δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία. Σε κάθε περίπτωση, ήταν σημαντική η παραδοχή του, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή πολιτική στη Θράκη, είναι η απομάκρυνση του τουρκικού Προξενείου.

Πηγή: http://www.ardin.gr/node/3923

***

Η Χαρά τους ξεμπρόστιασε!

Καταχειροκροτήθηκε στην παλιά Βουλή λέγοντας ότι «τον νεοθωμανισμό, ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους που υπάρχει σε τρία σημεία της Ελλάδος, στην Κύπρο, στην Θράκη αλλά και στην Ομόνοια, με τους μουσουλμάνους μετανάστες»!

Από τις 6:45, ένα σχεδόν τέταρτο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, ήταν γεμάτη η αίθουσας της Παλαιάς Βουλής, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, για την εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωναν το περιοδικό "Άρδην" και η εφημερίδα "Ρήξη" του γνωστού "αιρετικού" της Αριστεράς Γιώργου Καραμπελιά. Κύρια πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν η "δασκάλα της Θράκης" Χαρά Νικοπούλου και ο εκδότης της εφημερίδας "Αντιφωνητής" Κώστας Καραϊσκος. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θέμα της εκδήλωσης ήταν η Θράκη και οι εξελίξεις που αναμένονται εκεί, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ το πάνελ συμπληρωνόταν με την παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη.

Πριν όμως ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες ομιλίες τον λόγο έλαβε για έναν χαιρετισμό ο γνωστός επιχειρηματίας, αλλά και αγωνιστής για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Πρώτος από τους ομιλητές, τον λόγο πήρε ο Κώστας Καραίσκος, εκδότης της εφημερίδος "Αντιφωνητής" και νεοεκλεγείς στο δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής, ο οποίος ξεκίνησε αναλύοντας την ιδεολογία του Νεοθωμανισμού και το πώς αυτή σήμερα επικρατεί σιγά σιγά στην Θράκη. Τόνισε βέβαια ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν το 1/3 του πληθυσμού της περιοχής, αλλά αυτόματα δημιουργείται κάτι τέτοιο, μέσω των μεθοδεύσεων του Προξενείου. Κυρίως όμως καταφέρθηκε κατά του "άχρηστου" ελληνικού κράτους, το οποίο κατάφερε να χάσει το 1/3 της μειονότητας, τους Πομάκους, σε μια εποχή μάλιστα πολύ πιο εύκολη από την σημερινή.

Επόμενη στο βήμα ήταν η Χαρά Νικοπούλου, η οποία είναι περιττό να πούμε ότι καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους. Ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι συγκινημένη, διότι ανάμεσα στο κοινό, βρίσκονται δύο της μαθήτριες, οι οποίες ως φοιτήτριες πλέον έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν τι εννοούσε όταν τους έλεγε ότι υπάρχουν Έλληνες πίσω από το βουνό.

Τόνισε ότι τον νεοθωμανισμό, ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους. "Νεοθωμανισμός σήμερα υπάρχει σε τρία σημεία της Ελλάδος, στην Κύπρο, στην Θράκη αλλά και στην Ομόνοια, με τους μουσουλμάνους μετανάστες" είπε, ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους που ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ενώ αργότερα αναφέρθηκε στην κατάσταση στα πομακοχώρια, όπου το ελληνικό κράτους περιθωριοποιεί του Πομάκους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τουρκόφωνους Μίλησε ακόμη για ψευτοιμάμηδες, εγκάθετους του Προξενείου αλλά και για Έλληνες πολιτικούς που ανεβαίνουν στα μνημεία του Μεγάλου Δερείου και αλαλάζουν ότι στην περιοχή κάνει κουμάντο το προξενείο. Κάπου εκεί, έφερε σε δύσκολη θέση προφανώς, τον οικοδεσπότη Καραμπελιά, καθώς τόνισε ότι νεοραγιαδισμός είναι όταν πριν από κάποια χρόνια στην Κύπρο, η Τουρκία εισέβαλε με τον τρόπο που εισέβαλε, χύθηκε αίμα και σήμερα γράφονται βιβλία σαν αυτό του Γκουρογιάννη "Κόκκινο στην πράσινη Γραμμή". Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είχε υπερασπιστεί και είχε παρουσιάσει σχεδόν ως... πατριωτικό ο ίδιος ο Γιώργος Καραμπελιάς.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Κύπρος είναι το καλούπι για την Θράκη του αύριο, ενώ τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να ενεργοποιηθούν, έστω ο καθένας μόνο του, γιατί όπως είπε "ένας κούκος φέρνει την άνοιξη". Τελευταίοι ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Σγουρίδης και ο Γιώργος Καραμπελιάς.

Πηγή: http://www.elkosmos.gr/

Και από: http://e-parembasis.blogspot.com/2010/12/blog-post_3623.html

***

Χαράς το ανάγνωσμα συνέχεια…

Θελησα χθες να σας ενημερωσω αμεσα για την κατασταση που ειχε δημιουργησει η σταση,η συμπεριφορα και τα λεγομενα ενος ανεκδιηγητου και αμετανοητου πολιτικου, στην εκδηλωση-συζητηση, στην αιθουσα της Παλαιας Βουλης, με θεμα τον "Νεοοθωμανισμο και τη Θρακη", μα δυστυχως δεν ειχα το χρονο να αναφερθω καθολου, στην αυτου καθε αυτου, εκδηλωση, μα ουτε να μεταφερω και τη συνολικη εικονα και κλιμα..

Σημερα λοιπον, θα προσπαθησω να σας δωσω τη συνολικη εικονα της εκδηλωσεως μαζι με τα "παρελκομενα" της...

Η εκδηλωση, ειχε ως συντονιστη τον Στρ.Αλευρομαγειρο και ως βασικους ομιλητες τους, Κ. Καραισκο(εκδοτου του ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ στη Θρακη), Π. Σγουριδη(πρωην αντιπροεδρο της Βουλης), Γ. Καραμπελια(εκδοτη του ΑΡΔΗΝ) και τη Χαρα Νικοπουλου.

Το ακροατηριο πολυπληθες και μαζεμενο απο νωρις ειχε κατακλυσει την αιθουσα της Παλαιας Βουλης και τους διαδρομους της. Ανθρωποι ολων των ηλικιων, κυριως ομως ανθρωποι μεσης .αλλα και αρκετοι ακομα και τριτης ηλικιας, προερχομενοι απο διαφορετικες πολιτικες αφετηριες μα με ελατηριο την κοινη τους αγωνια για το μελλον της Θρακης μα και γενικοτερα της χωρας μας...

Η εκδηλωση ξεκινησε με την εξαιρετικη και αναλυτικη τοποθετηση του Κ. Καραισκου, και εδειχνε πως θα ηταν μια εκδηλωση με μεγαλο ενδιαφερον, μιας και το ακροατηριο, με ζωγραφισμενη την αγωνια στα προσωπα του, ακουγε με εκδηλο ενδιαφερον τις τοποθετησεις.... Συνεχιστηκε με την τοποθετηση του Σγουριδη(γι αυτον εχουμε μιλησει και στις προσφατες εκλογες και δε θα θελαμε καν να επανερθουμε)...Εκει καποιοι απο το ακροατηριο αρχισαν να δυσφορουν μιας και η προσπαθεια αναβαπτισεως των χρονιων ενοχων, στην κολυμπηθρα της αθωοοτητος και της πολιτικης εξιλεωσης, αρχισε να φαινεται....Καπου εκει, αιφνης, προσηλθε στην αιθουσα και καθησε ο πρωην Προεδρος της Βουλης Απ.Κακλαμανης....Προσφωνηθηκε μαλιστα απο το συντονιστη Στρ. Αλευρομαγειρο, χωρις καμμια περαιτερω αντιδραση απο το κοινο.....

Η εκδηλωση συνεχιστηκε, με την ομιλια του Γ. Καραμπελια ο οποιος γλαφυρα ανελυσε κι αυτος με τη σειρα του, τις αποψεις που απεδειχθησαν κοινες χθες, για τη Θρακη και το ρολο του Τουρκικου Προξενειου στη Θρακη...

Το λογο λοιπον πηρε κατοπιν η Χαρα Νικοπουλου, μιλωντας με τη σειρα της για την εμπειρια της στα πομακοχωρια, για τους Ελληνες Πομακους μα και για το ρολο του προξενειου στην περιοχη....Το ακροατηριο ξεσπουσε σε συχνα χειροκροτηματα για τη νεαρη δασκαλα,δειχνοντας πως οι πραγματικοι αγωνες, τιμουνται ακομα σε αυτη τη χωρα.....

"....νεοοθωμανισμος ειναι να υπαρχει και να κουμανταρει μια περιοχη ολοκληρη, το τουρκικο προξενειο, και νεοραγιαδισμος ειναι να μη μιλαει καμμια πολιτικη ηγεσια ποτε....... νεοοθωμανισμος ειναι να κλεινει το η Ανωτατη σχολη απο την οποια εκπαιδευονταν οι μειονοτικοι δασκαλοι, και νεοραγιαδισμος ειναι να δεχομαστε να ερχονται πλεον τουρκοι δασκαλοι στα σχολεια μας...... νεοοθωμανισμος ειναι να αντιδρα το προξενειο σε καθε εθνικη εκδηλωση και νεοραγιαδισμος ειναι καποιες (με φωνες απαιτησε το κοινο να πει ονοματα η Χαρα, και φυσικα ακουστηκε το ονομα της … Δραγωνα) να διδουν εντολες απο το Ελληνικο Υπουργειο Παιδειας, να μην τολμησουμε να κανουμε παρελαση τις ημερες των εθνικων μας εορτων......νεοοθωμανισμος ειναι να στηνεται στον πενταδακτυλο μια τουρκικη σημαια ιση με 20 σταδια, και νεοραγιαδισμος ειναι να πληρωνουν οι Ελληνες Κυπριοι για το φωτισμο της......."

ηταν καποια απο τα λογια της νεαρης δασκαλας....και το ακροατηριο συνεχισε να ξεσπα σε χειροκροτηματα επιβραβευοντας το θαρρος και την παρρησια της.....

Λιγο πριν κλεισει η εκδηλωση, η Χαρα Νικοπουλου, ζητησε να κανει μια ακομα παρεμβαση μιας και στην αιθουσα υπηρχε ο Απ. Κακλαμανης......Ο συντονιστης Στρ. Αλευρομαγειρος μαλιστα απευθυνομενος στον Κακλαμανη, πηρε (τροπο τινα) και την "αδεια" του, εαν θα επιθυμουσε να απαντησει.....Χαμογελαστος και με υπεροπτικη διαθεση ο πολιτικος δεινοσαυρος, κουνησε το κεφαλι καταφατικα.....

Η Χαρα, ανεβηκε ξανα στο βημα και απευθυνομενη πρωτα στον πρωην Αντιπροεδρο της Βουλης, του ειπε.....

"Κε Σγουριδη αυτα που ειπατε σημερα για τη Θρακη, θα επιθυμουσαμε ολοι να τ ακουσουμε και την περιοδο που ησασταν στη θεσμικη σας θεση..."......Ο Σγουριδης ταραγμενος αρπαξε το μικροφωνο που ειχε μπροστα του και απαντησε εντονα ".....οι τοποθετησεις μου και οι επερωτησεις μου τοσα χρονια στη Βουλη, το αποδεικνυουν.....", εξαγριωνοντας και τον τονο μα και με τον τροπο και την ουσια της απαντησεως του το ακροατηριον που αρχισε να αναστατωνεται.... Μαλιστα καποιοι φωναξαν......" Μας το απεδειξες οντως, και με τις ψηφους σου και με τη σταση σου"

Κατοπιν η Χαρα, απευθυνομενη στον Απ. Κακλαμανη ειπε....."Κυριε Προεδρε, λεγομαι Χαρα Νικοπουλου,δεν ξερω αν με γνωριζετε....", για να εισπραξει χαμογελο και καταφατικη απαντηση απο το  πολιτικο γερονδιο, ......"ηλπιζα και μαλιστα προσευχομουν πως ισως δε με γνωριζατε, γιατι σεις ησασταν στο θεσμικο ποστο σας, οταν ολα αυτα γινονταν στη Θρακη μα δεν κανατε τιποτα......" συνεχισε η Ελληνιδα Χαρα, κανοντας το ακροατηριο να ξεσπασει εκ νεου σε νεα ζωηρα χειροκροτηματα........" Θα ηθελα λοιπον να σας απευθυνω ενα ερωτημα.... Κυριε Προεδρε, σε αυτη την αιθουσα βρισκονται τωρα δυο πρωην μαθητριες μου Πομακες,οταν θελησαμε καποτε να επισκεφθουμε με την ταξη μου την Αθηνα,μετα απο εντολη του προξενειου οι βουλευτες Ματατζη, Ιλχαν και Χατζηοσμαν, εκαναν ενεργειες και επερωτησεις για να αποτρεψουν καθε ειδους τετοια ενεργεια.........Τι αλλο χρειαζεται Κυριε Κακλαμανη για να κατηγορηθουν αυτοι οι ανθρωποι και να αποπεφθουν απο τη Βουλη....Ποσο ακομα θα τους κρατατε στα κομματα σας;;"........ηταν η ερωτηση της Χαρας που εκανε το ακροατηριο να της χαρισει το ζωηροτερον ολων, χειροκροτημα του....

Ο Στρ. Αλευρομαγειρος απευθυνομενος στο πρωην Προεδρο της Βουλης, του ζητησε (εαν κι εφοσον ηθελε) να ανεβει στο βημα να απαντησει...... και σε αυτο ακριβως το σημειο, …..Θυμηθειτε την ερωτηση παρακαλω, και διαβαστε την απαντηση......

"Πιθανον αγαπητη Χαρα κι εσυ οπως και πολλοι αλλοι εδω να μη γνωριζετε πως προσωπικως εχω επισκεφθει παραπολλες φορες την περιοχη της Θρακης, και μαλιστα μπορει να το επιβεβαβιωσει και ο Παναγιωτης(Σγουριδης) μιας και τις περισσοτερες ημασταν μαζι(εδω ακουστηκαν ειρωνικες φωνες και σχολια απο το ακροατηριο).....Μαλιστα καποια φορα που ειχαμε παει, ζητησα να δω ολους τους δημαρχους των πομακοχωριων αλλα δε με δεχθησαν(!!!!) και ηρθαν μονο δυο(σε αυτο το σημειο οι αντιδρασεις για οσα λεει ο Γραικυλος, γινονται εντονοτερες μιας και δεν απαντα απλα ρητορευει)......μου εξηγησαν δε, πως δε θελαν να με δουν διοτι δεν αποδεσμευτηκε ενα κονδυλι που αφορουσε εργα στην περιοχη, και οταν επεστρεψα στην Αθηνα, με προσωπικη μου παρεμβαση ελυσα το θεμα............."

Σε αυτο το σημειο πια, αρχισαν οι αποδοκιμασιες και οι φωνες απο το ακροατηριο...μαλιστα καποιοι φανερα ενοχλημενοι αρχισαν επιδεικτικα να αποχωρουν......

Ο ανεκδιηγητος, εριστικος και ειρωνικος Κακλαμανης, τοτε, με εντονο υφος και απευθυνομενος στο ακροατηριο ειπε......"δεν ειστε εσεις μονο πατριωτες, αφηστε να εκφραστω και να ασκησω το δημοκρατικο μου δικαιωμα".....και το πληθος αρχισε να βραζει.....και συνεχισε με μια φραση που εκανε απαντες να εκραγουν......."αν θελετε να σωθει η Θρακη, τοτε πρεπει να απομακρυνθει το προξενειο αμεσα"....κοροιδευοντας μας καταμουτρα για τα τοσα χρονια προδοσιας του κομματος του, του ιδιου, και εν γενει του σαπιου πολιτικου συστηματος.....

Το πληθος οργισμενο, αρχισε να αποχωρει υβριζοντας τον απρεπη και αμετανοητο γεροντα, ο Πλοιαρχος Ναξακης που ευρισκοταν αναμεσα τους, φωναζε οργισμενς ο "εσεις παραδωσατε τον Οτσαλαν στους Τουρκους" και ο πολιτικος χατζηαβατης συνεχισε με το ιδιο εντονο υφος ..."πρεπει ΕΣΕΙΣ οι Ελληνες χριστιανοι να αλλαξετε αν θελετε να σωθει η Θρακη", ξεσηκωνοντας πλεον ακομα και κυριες της τριτης ηλικιας και παππουδες.........

Πηγή: http://ellinwnafipnisis.blogspot.com/2010/11/blog-post_30.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel