Logo
Print this page

Προκλητική εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στην Ξάνθη,

Προκλητική εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στην Ξάνθη,

με την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας!


Κωνσταντίνος

Υπό την προστασία περίπου 100 αστυνομικών διεξήχθη τελικά στην Ξάνθη το μνημόσυνο των τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους στην Τουρκία. Η συγκεκριμένη "εκδήλωση" σηματοδοτεί το "άνοιγμα" του τούρκου προξένου (δηλαδή της Άγκυρας) προς την Ξάνθη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και περίτρανη απόδειξη κλιμάκωσης των προκλήσεων της Άγκυρας επί της Ελληνικής Θράκης.

Στην εκδήλωση αυτή, που φυσιολογικά έπρεπε να γίνει στην Τουρκία και στην πόλη ή στο χωριό κάποιου νεκρού τούρκου στρατιώτη, παραβρέθηκαν όλοι οι «αρχηγοί» - υποπρακτορίσκοι και τουρκόφρονες της Θράκης και φυσικά ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής. Ομάδα Κούρδων και Ελλήνων που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το τουρκικό «μνημόσυνο» δεν μπόρεσε να πλησιάσει καν στην αποκλεισμένη από την Ελληνική Αστυνομία περιοχή που βρίσκεται το τζαμί όπου έγινε το μνημόσυνο…! Έτσι, η τουρκική πρόκληση έγινε υπό την απόλυτη πρωτοφανή προστασία των αρμοδίων Ελληνικών αρχών… οι υπεύθυνοι των οποίων θα πρέπει να ξέρουν πως άνοιξαν «το κουτί της Πανδώρας», αφού η στάση τους οριοθετεί και την γενικότερη υποχωρητικότητα της Αθήνας.

Σε συζήτησή μας με τουρκόφρονα μουσουλμάνο και στην ερώτησή μας γιατί γίνεται το «μεβλήτ» (μνημόσυνο) των τούρκων στρατιωτών στην Ελλάδα, πήραμε την εξωφρενική απάντηση:

«Γιατί, να μην γίνει; Μήπως οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη; Μήπως οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν την Παναγία στον Πόντο»;

Δυστυχώς, η πρόκληση έχει ξεπεράσει τα όρια, αφού τολμούν οι τουρκόφρονες να εξισώνουν το Χριστιανικό Πάσχα και την Παναγία, με τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να δολοφονήσουν Κούρδους πολεμιστές που μάχονται για τις οικογένειές τους και την ανεξαρτησία των Κούρδων…!

Απορίας άξιο, φυσικά, είναι το γεγονός πως η τουρκική αυτή πρόκληση έγινε με τις ευλογίες της κυβέρνησης των Αθηνών (και φυσικά με την κάλυψη των αρμοδίων υπηρεσιών), οι εκρόσωποι της οποίας προφανέστατα δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε την σοβαρότητα, αλλά ούτε την "επόμενη ημέρα" αυτής της απολύτως αδικαιολόγητης υποχωρητικότητάς τους.

Κλείνοντας, νομίζουμε ότι πρέπει να καταγράψουμε πως ενώ έγινε το μνημόσυνο τούρκων στρατιωτών, στην πραγματικότητα έγινε η κηδεία τόσο της αλήθειας, όσο και της Ελληνικότητας της Θράκης, αφού η τουρκική πρόκληση έγινε υπό την προστασία του υποτιθέμενου Ελληνικού κράτους στην περιοχή.

Επίσης, αναρωτιόμαστε, μήπως θα έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει να μνημονεύονται οι Έλληνες νεκροί στρατιώτες και οι Έλληνες που δολοφονήθηκαν στην Μικρά Ασία το 1920-22, με ένα ετήσιο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών τους που θα γίνεται στην Σμύρνη; Κακή ερώτηση, θα σκεφτείτε, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορούν να τολμήσουν ούτε να το σκεφτούν καν οι τουρκοτσολιάδες των Αθηνών…

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_2413.html

***

Η Άγκυρα προκαλεί στην Ξάνθη με μνημόσυνο Τούρκων στρατιωτών!

Κωνσταντίνος

-Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής έτοιμο να τινάξει την Θράκη στον αέρα!

Δεν προκαλεί έκπληξη η ευθεία πρόκληση από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και αυτή τη φορά μέσα στην Ξάνθη. Μέσα στις δραστηριότητές του ο τούρκος πράκτορας – πρόξενος αποφάσισε να επεκταθεί από την Κομοτηνή στον γειτονικό νομό της Ξάνθης, μέσα στα πλαίσια επίδειξης ισχύος απέναντι στην μηδενικής αντίδρασης κυβέρνηση των Αθηνών.

Στα πλαίσια όξυνσης, που προφανέστατα θέλει να δημιουργήσει ο Ταγίπ Ερντογάν, σχεδιάστηκε και πρόκειται να υλοποιηθεί σήμερα (11/11/2011) ένα «μεβλήτ» (μνημόσυνο) υπέρ Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους αντάρτες!!! Το μνημόσυνο αυτό γίνεται παραδόξως στην Ξάνθη και όχι στην γενέτειρα κάποιου από τους νεκρούς τούρκους στρατιώτες (οι οποίοι φαίνεται πως είναι πολύ πιό χρήσιμοι ως νεκροί για τους μηχανισμούς της τουρκικής προπαγάνδας και της εξωτερικής πολιτικής του Νταβούτογλου). Στο συγκεκριμένο μνημόσυνο πρόκειται να παρευρεθεί όλη η ελίτ των τουρκοφρόνων της Θράκης (νυν και πρώην βουλευτές, ο ψευτομουφτής Αμέτ Μετέ, εκπρόσωποι του επανακάμψαντος κόμματος τουρκοφρόνων Θράκης κ.α.) καθώς και ο τούρκος πρόξενος με την κουστωδία του.

Το μνημόσυνο θα γίνει στις 5.15 μ.μ., παραδόξως σε μη κεντρικό τζαμί (γιατί δεν προτιμήθηκε άραγε το κεντρικό τζαμί όπου βρίσκονται και οι τάφοι παλιών μουφτήδων της περιοχής και ουσιαστικά αποτελεί την «μητρόπολη» των μουσουλμάνων της Ξάνθης;), στον δυτικό τομέα της παλιάς πόλης της Ξάνθης. Το συγκεκριμένο τζαμί είναι προσβάσιμο από δύο (2) δρόμους και μπορεί με μερικές δεκάδες ανθρώπους να δημιουργηθούν οπτικά – τηλεοπτικά πλάνα που θα εμφανίζουν προσέλευση χιλιάδων…!

Ήδη, έχει αρχίσει η κινητοποίηση Κούρδων που βρίσκονται στην Ξάνθη, ενώ η συγκεκριμένη είδηση έχει προκαλέσει την απορία αλλά και την οργή σε πολλούς κατοίκους της ακριτικής πόλης.

Ο τούρκος πρόξενος φαίνεται πως δεν έχει κατανοήσει ότι η πρόκληση των Ελλήνων πολιτών στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί να δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις, μη ελεγχόμενες και με απολύτως δυσάρεστα αποτελέσματα. Ή μήπως ο κύριος Αρνίτς επιθυμεί ακριβώς αυτό, σαν αποτέλεσμα;

Μήπως ο τούρκος πράκτορας – πρόξενος πέρα από την επίδειξη ισχύος και την εξόφθαλμη μετατόπιση ενδιαφέροντος προς τους μουσουλμάνους του νομού Ξάνθης (και ιδιαίτερα προς αυτούς της πόλης της Ξάνθης που δεν δείχνουν να συμμερίζονται τα επί δεκαετίες προπαγανδιστικά μηνύματα περί τουρκισμού, μεγάλης Τουρκίας κ.λ.π.) θέλει να πυροδοτήσει και την απόλυτη ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων της περιοχής;

Μήπως κάποιος πρέπει να «μαζέψει» άμεσα τον τούρκο πρόξενο και να τον συνετίσει ώστε να πάψει να δημιουργεί προβλήματα με τις διάφορες «εκδηλώσεις» που διοργανώνει και χρηματοδοτεί;

Άραγε, πόσο συγκυριακό είναι το συγκεκριμένο τουρκικό μνημόσυνο, τη στιγμή που η Ελλάδα απέκτησε νέο πρωθυπουργό;

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_11.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR