Logo
Print this page

Μαρωνείας Δαμασκηνός "Εξαντλήθηκε η υπομονή μας…",

Μαρωνείας Δαμασκηνός "Εξαντλήθηκε η υπομονή μας…"

Την έντονη αντίδρασή του για την πρόσφατη περιοδεία της συζύγου του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν – Εμινέ Ερντογάν στη Ροδόπη, εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η σύζυγος του πρωθυπουργού της Τουρκίας επέλεξε τας ημέρας τιμής της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου δια να πραγματοποίηση επί σκεφιν εις την περιοχή μας και μάλιστα δια να συμμετάσχη εις τον εορτασμό της περιτομής του τέκνου του υιού του γνωστού εξτρεμωτού παράγοντα της μουσουλμανικής μειονότητας Σαδίκ Αχμέτ ώσης και ο ίδιος δεν αφίσταται της γραμμής του πατρός του».

«Επί πλέον επεδόθη εις την άσκησην προπαγάνδας των ανθελληνικών θέσεων της Τουρκίας περί τουρκικής μειονότητας κ.λ.π. Ταύτα δε συνιστούν απαράδεκτον πρόκλησιν εις βάρος της ελληνικής Πολιτείας και του ελληνικού ορθόδοξου πληθυσμού της περιοχής μας», πρόσθεσε ο κ. Δαμασκηνός.

Ο γηραιός Ιεράρχης, σε άλλο σημείο τόνισε: «Διερμηνεύοντες τα αισθήματα του ποιμνίου της καθ ημάς ιεράς Μητροπόλεως διαμαρτυρόμεθα εντονότατα και καλούμε τας αρμοδίας ελληνικός αρχάς να προβούν ας τας ενδεδειγμένος εντός των πλαισίων του διεθνούς δικαίου ενεργείας προς αποσόβηση τοιούτων απαραδέκτων προκλητικών ενεργειών επί του ελληνικού εδάφους της Θράκης».

«Υπογραμμίζομεν ότι κατά το παρελθόν ας παρόμοιας περιστάσεις ενεργήσαμεν πυροσβεστικώς αλλ' όμως ήδη έχει εξαντληθεί η υπομονή ημών και ως εκ τούτου δεν δυνάμεθα να συνεχίσωμεν την τακτική αυτήν», ανέφερε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κομοτηνής.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8261:-q-q&catid=13

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR