Ζωηφόρος

Συρία: One Day Before …

Ακόμα δεν  ξημέρωσε  η παραμονή του  πολέμου που προανήγγειλαν τα διεθνή ΜΜΕ και πρώτα τα mainstream ειδησεογραφικά, όπως το  New York Times γεύθηκαν μια από τις εκπλήξεις που υποσχέθηκε  με νόημα ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας στην συνέντευξη τύπου της Τρίτης.

Σε άρθρο της η ίδια η πληγείσα εφημερίδα ενημερώνει τους αναγνώστες για το περιστατικό. O κ. Marc Frons, (chief operation officer of the New York Times Company), έκανε δήλωση ότι το website « δέχθηκε κακοήθη επίθεση και παρουσίασε δυσλειτουργίες λόγω παρεμβολής της ομάδας « Syrian Electronic Army ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ίδιας της εφημερίδας το σύστημα έμεινε εκτός λειτουργίας από τις 03 :00 μμ μέχρι 06 :00μμ. Ο Συριακός Στρατός μέσω του ηλεκτρονικού του σκέλους κατέγραψε την ήδη την πρώτη του νίκη μετά τις δυτικές υπερατλαντικές απειλές.

« Aν οι χώρες που θα εκδράμουν εναντίον της Συρίας πιστεύουν ότι κατ’αυτόν τον τρόπο  θα επηρρεάσουν τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στη Γκούτα κάνουν μεγάλο λάθος. » (Walid Moallem, 27/08/13,Yπoυργός Εξωτερικών Συρίας) .Το The Τimes of Israel μεταφέρει την αυστηρή προειδοποίηση της συριακής ηγεσίας : « Διαθέτουμε στρατηγικά πλεονεκτήματα και όπλα και είμαστε ικανοί ν’απαντήσουμε. Αυτά τα όπλα προορίζονται για το Ισραήλ.Αν κάνουν το λάθος οι ΗΠΑ ή το Ισραήλ να χρησιμοποιήσουν το ζήτημα των χημικών ως άλλοθι η περιοχή θ’ αναφλεγεί. » Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Κhalaf Muftah είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι αν δεχθεί επίθεση από τους δυτικούς η Δαμασκός θα θεωρήσει ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από αυτήν κι αυτό θα χτυπήσει. Άλλωστε όπως τονίζει και το Al Manar « ο Yπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius έσπευσε στο φίλο του Σιμόν Περές διαπιστωμένο χρήστη χημικών εναντίον των Παλαιστινίων για να δηλώσει συντετριμμένος » και να εξαγγείλει από ισραηλινού εδάφους τη συμμετοχή του στην εκστρατεία. Tην ίδια ώρα, ο συνάδερφός του στο Υπουργείο Άμυνας, Jean Yves Le Drian βρισκόταν στο Κατάρ  και θα πήγαινε και στα Εμιράτα για να συνενοηθεί μαζί τους, ενώ ο σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ,  στρατηγός Υaakov Amidror γινόταν δεκτός στον Λευκό Οίκο (Tunisie secrets).

H επίθεση στη Συρία εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το Ισραήλ. Το Ιράν που συγκαταλέγεται στις δέκα μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις παγκοσμίως, έχει διαμηνύσει δια του αντιπροέδρου Massoud Jazayeri ότι ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία αποτελεί για τη χώρα του « κόκκινη γραμμή ». Γνωστές επίσης είναι οι θέσεις της λιβανέζικης Χεζμπολά και των παλαιστινίων FPLP,  ενώ σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές πιθανό είναι ένα κύμα εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο και κυρίως στη Σαουδική Αραβία. Η στοχοποίηση του Ισραήλ έχει ήδη πάρει διαστάσεις και στον αραβικό τύπο. Τα Sham Times και Alhadath news (27/08/13) αναφέρουν ότι η φυσική αντίδραση της Δαμασκού σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης θα είναι η εκτόξευση πυραύλων εναντίον ισραηλινών στόχων.Δημοσιεύει πέντε βασικούς στρατηγικούς στόχους που θα πληγούν όπως έχουν διαρρεύσει από τη γενική διεύθυνση του Συμβουλίου Στρατηγικών Μελετών. Συγκεκριμένα δημοσιεύονται 5 από τους 80 επικείμενους στόχους:

1ος Το πυρηνικό κέντρο της Dimona (12,5km από την ομόνυμη πόλη στην έρημο Νeguev)

2ος Η Στρατιωτική βάση Zalim στα νότια της λωρίδας της Γάζας.

3ος Οι Αντιαεροπορικοί σταθμοί στα νότια του Τελ Αβίβ

4ος Η Στρατιωτική βάση Τzrifin στα νότια του Τελ Αβίβ κυρίως λογισμικής υποστήριξης μονάδες καθώς και μονάδες εκπαίδευσης

5ος  Η Αεροπορική βάση Palmahim  στη Μεσόγειο, 8,5 km από το Τελ Αβίβ

Μετά την είδηση επικείμενου πολέμου και δήλωσης του υπ.Άμυνας των ΗΠΑ ότι ναυτική στρατιωτική δύναμη είναι σε ετοιμότητα αναμένοντας  εντολή  από πρόεδρο Ομπάμα, 13 πληρώματα μαχητικών αεροσκαφών της συριακής Πολεμικής αεροπορίας ζήτησαν τον σχηματισμό πτέρυγας μάχης υπό την ονομασία « Μοίρα Αετών Μαρτυρίου».Σε επιστολή τους προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού, την ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας και την πολιτική ηγεσία αναφέρουν :

« Eίμαστε στρατιώτες αυτής της χώρας , θα δώσουμε τη ψυχή μας και το αίμα μας και θα θυσιαστούμε με υπερηφάνια για την αξιοπρέπεια του έθνους μας. Αιτούμεθα όπως δώσετε εντολή για σχηματισμό σμήνους Αετών Μαρτυρίου ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση  κατά της Συρίας, από πολεμικά αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ. Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε εναέριο μαρτύριο αυτοκτονίας εναντίον των εχθρικών δυνάμεων, στη ξηρά, στον αέρα, στη θάλασσα.Με το αίμα μας θα ακυρώσουμε την επίτευξη των στόχων  του εχθρού. Αιτούμεθα όπως επεξεργαστείτε το υποβληθέν σχέδιο  των Αετών αυτοκτονίας και όπως το εγκρίνετε. »

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι δεν ξέρει ποιά είναι η απάντηση της συριακής ηγεσίας όμως τονίζει ότι οι εχθροί της Συρίας πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να διαπράξουν αυτήν την « τρέλλα » πολλοί « αετοί » και χιλιάδες « άξιοι γιοι της χώρας » θα τους μάθουν τη διαφορά μεταξύ μύθου και πραγματικότητας.Τα πληρώματα περιμένουν από τον αρχηγό των συριακών στρατευμάτων Μπασάρ αλ Άσσαντ την απάντηση προς εφαρμογή. (ShamTimes,27/08/13)

Εν τω μεταξύ , Dampress και  Αlkhabarpress δημοσιοποιούν τη δήλωση στρατιωτικής πηγής ότι τις τελευταίες 48 ώρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας δέχθηκαν 4.000.000 αιτήσεις εθελοντών για να υπερασπισθούν την άμυνα της χώρας. Τα αιτήματα προέρχονται από ενώσεις νέων της Συρίας αλλά και αράβων κυρίως από Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία, Ιορδανία και Ιράκ.

Βρυξέλλες. Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

 

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/syria-one-day-before.html?utm_source=Apo+to+mail+mou&utm_campaign=d252be1428-_8_28_2013&utm_medium=email&utm_term=0_6a59ee36b6-d252be1428-54798481

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel